if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Mijn 100% natuurlijke huidverzorging routine met Botanical Beauty (+ korting)

25 mei 2022

We worden ons steeds bewuster van hoeveel schadelijke stoffen er in de ‘mainstream’ producten zitten. Zo ook in onze huidverzorgingsproducten. Sinds kort heb ik een nieuwe natuurlijke huidverzorgingsroutine. Ik heb eindelijk een fijn natuurlijk skincare merk gevonden waar ik helemaal achter sta. alle producten zijn natuurzuiver en biologisch, en dus zelfs eetbaar! Ik vertel je over de producten die ik gebruik en hoe, wanneer en waarvoor ik ze gebruik.

En extra leuk: Als lezer van Saudalicious ontvang jij 10% korting met code SAUDALICIOUS op je bestelling bij Botanical Beauty.

Mijn kennismaking met Botanical Beauty

Een tijdje geleden maakte ik kennis met de natuurlijke huidverzorgingsproducten van het merk Botanical Beauty. Via Christel van Casa Simplicity bij Óbidos (waar je trouwens nog steeds standaard met korting kunt boeken als je even aangeeft dat je via mij komt:)), maakte ik kennis met Catharine, de founder van dit prachtige merk. Zij was op vakantie bij Christel en Thomas en heeft een aantal van mijn tips voor de omgeving gebruikt. We raakten aan de praat via Instagram over gezondheid en skincare. Wist je bijvoorbeeld dat 60% van wat je smeert, in je bloedbaan terecht komt? Ik wist dat je het opneemt, maar niet dat het zo’n hoog percentage was. Hun statement is dan ook: “Wat je niet kan eten, moet je ook niet op je huid smeren”. Ze vroeg me of het mij leuk leek een aantal producten te testen.

Wist je dat 60% van wat je smeert, in je bloedbaan terecht komt?

Ik gebruikte zelf eigenlijk heel weinig skincare producten (omdat ik dus al wist dat het soms meer slecht dan goed doet). En ik wilde hier graag bewuster mee omgaan, net zoals dat ik dat doe met eten en sinds kort ook de kleding die ik draag en koop. Ik gebruikte make-up remover om mijn make up van mijn ogen te halen en een tonic om mijn huid te reinigen. Welke ik trouwens de laatste tijd vaak al zelf maakte met appelazijn en water (maar die geur he…). Verder soms wat dagcrème, maar lang niet altijd. Lekker makkelijk 🙂 Toen Christine mij vroeg of ik iets wilde proberen was ik dan ook sceptisch en vertelde ik haar dat ik erg weinig gebruik, dus niet weet of ik de juiste persoon ben, maar er zeker voor open sta om het een kans te geven, omdat ik nog geen fijn merk heb gevonden dat echt 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ik vertelde wat mijn wensen en klachten waren en op basis daarvan heeft zij een pakketje voor me samengesteld (hallo multi-use producten!).

PS: Om dit artikel te schrijven word ik trouwens niet betaald, ik ben oprecht fan en deel dat graag met mijn volgers en lezers :). Ik deelde er al wat over via mijn Instagram, en kreeg veel enthousiaste reacties en vragen. Uit de poll in mijn stories kwam dan ook dat jullie graag een uitgebreidere blog wilden lezen over dit merk. Hier istie dan!

Gratis persoonlijk advies of samples bij Botanical beauty

Natuurlijk is de skincare routine die ik aanhoud en hieronder beschrijf, gebaseerd op mijn huid en mijn voorkeuren. Dat is voor iedereen anders. Je kunt er natuurlijk wel inspiratie uit op doen, en het een en ander proberen van wat je aanspreekt. Maar je kunt je ook laten adviseren.

Dat je dit artikel leest betekent waarschijnlijk dat je het belangrijk vindt om je huid goed te verzorgen op een natuurlijke, gezonde manier. Dan zijn de producten van Botanical Beauty wellicht ook iets voor jou! Op deze pagina vind je algemeen advies over de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Botanical Beauty. Op hun website kun je trouwens ook om persoonlijk advies vragen via de chat. De lieve dames helpen je heel graag en uitgebreid om te vinden waar jij het meeste baat bij hebt en wat past bij wat jij fijn vindt. Ik was bijvoorbeeld laatst tijdens het trailrunnen op mijn knieën gevallen, met open wonden tot gevolg, waarvoor zij ook héle fijne tips en producten hadden! Ook in zulke gevallen kun je altijd even persoonlijk advies vragen.

Wil je het liever gewoon eerst even lekker zelf uitproberen alvorens je iets koopt? Deed ik ook! Je kunt hier gratis samples aanvragen. Je betaalt dan alleen de verzendkosten (€2,95), die je terugkrijgt in de vorm van een korting op je eerste bestelling.

Gebruik code SAUDALICIOUS voor 10% korting

.

Mijn 100% natuurlijke skincare routine met botanical beauty

Ik neem je in dit artikel mee in mijn nieuwe ‘routine’, waarvan ik een tijd geleden zou zwéren dat ik die nooit zou krijgen ghehe :). En heel eerlijk… ik kan nu al niet meer zonder… Het voelt allemaal zó fijn en zacht en het ruikt heerlijk. Het voelt ook ‘gezond’ en rustgevend om wat meer met mijn zelfzorg bezig te zijn en te weten dat alles wat ik smeer ook daadwerkelijk iets goeds doet voor mijn huid en gezondheid. En daarbij zie en voel ik ook echt oprecht verschil. Ik vind het dan ook een ideaal cadeau voor de mensen die ik liefheb :).

natuurlijke Gezichtsverzorging

‘savonds

Stap 1: In de avond begin ik met het verwijderen van mijn oogmake-up met de multi-use oil die ik aanbreng met een vochtig gemaakt herbruikbaar wattenschijfje. Hier wordt de huid rondom mijn ogen zo lekker zacht van.
Stap 2: Hierna was ik mijn gezicht met water en dan gebruik ik de Dode Zee water als tonic.
Stap 3: Dit laat ik intrekken tijdens het tandenpoetsen en daarna breng ik nog een heel klein beetje multi-use oil of dag/nacht créme (afhankelijk van hoe vet of droog mijn huid dan is).

De dode zeewater kan trouwens wat prikken als je wat ontstekingen in je gezicht hebt. Hier heb ik geen last van, maar ik kan me er alles bij voorstellen. Ik heb dit zeewater namelijk ook gebruikt om mijn wonden op mijn knieën op natuurlijke manier te ontsmetten. Dit prikte, maar ik heb het idee dat het het herstelproces zeker versneld heeft.

‘sochtends

In de ochtend had ik al een iets uitgebreidere routine buiten de skin-care. Daar schreef ik eerder dit artikel over (die ondertussen wel wat is veranderd, dus aan een update toe is :)). Qua skin-care doe ik eigenlijk hetzelfde als in de avond (zonder de eerste stap uiteraard). En soms, als ik zin heb om het iets uitgebreider te doen, breng ik na het dode zee water ook nog wat rose water skin spray en/of het antioxidanten serum aan. Dit serum ondersteunt de elasticiteit van de huid en voorkomt zo rimpels. De Rose Water gebruik ik trouwens ook regelmatig als opfrisser, in mijn haar en als parfum! Het ruikt zo lekker fris!

En verder…

Naast de producten die ik voor mijn gezicht gebruik, is er nog veel meer mogelijk bij Botanical Beauty. Van maskes tot scrubs en van lotions tot butters. Je kunt ook kiezen voor een klein soort meeneem- of starterspakket waar van alles in zit zoals deze in mijn favoriete geur calendula-mandarijn.

Douche

Meestal douche ik lekker snel, maar minimaal één keer in de week neem ik er echt even de tijd voor. Dan pak ik er ook altijd de eucalyptus mint scrub bij. Dit doe ik trouwens ook iets vaker als ik een dagje veel in de zon ben geweest, lekker scrubben. Door de olie in de scrub voelt je huid nog eens extra zacht na het douchen.

botanical beauty natuurlijke huidverzorging

natuurlijke Lichaamsverzorging

Na het douchen gebruik ik verschillende producten, net waar ik zin in heb of wat ik nodig heb, Zo gebruik ik bijvoorbeeld de multi-use oil als ik merk dat mijn huid wat droog is. Voor de rest van mijn lichaam gebruik ik de multi-use butter. . Deze smeer ik trouwens ook extra goed op mijn verse littekens. Deze lijkt eerst wat korrelig, maar zodra je gaat smeren smelten de korrels, is het makkelijker smeerbaar en voelt je lichaam heerlijk zacht. Voor mijn benen, die vaak droog zijn als gevolg van een slechte doorbloeding (fenomeen van Raynaud), gebruik ik de organische beengel. Dit stimuleert de bloedsomloop.

Dagelijks gebruik ik de natuurlijke mineralen deodorant roller van Botanical Beauty. Vooral heel fijn na het scheren, geen irritaties en geprik in vergelijking met ‘reguliere’ deo’s. In vergelijking met andere natuurlijke deo’s vind ik hem ook heerlijk ruiken en makkelijk in gebruik.

gezond Zonnebaden

Ik ben heel graag in de zon. Ik krijg er energie van en voel me er zoveel lekkerder door als ik lekker buiten ben geweest en de zonnestralen heb gevoeld. Ik let er natuurlijk wel op dat ik niet teveel en te lang in de zon ben. Als ik van plan ben echt veel buiten te zijn wanneer er een sterke zon is, smeer ik graag met zonnemelk om verbranden en huidveroudering te voorkomen. Deze zonnebrandcrème van Botanical Beauty heeft een natuurlijke filter (op basis van mineralen). Hij is kortgeleden vernieuwd, waardoor hij geen witte strepen meer achterlaat als je hem goed uitsmeert. De factor is 20, dit is bewust zo gekozen, omdat je voor hogere factoren vaak meer ’troep’ nodig hebt. Daarbij is het vaak verstandiger om iets vaker te smeren dan een hogere factor te gebruiken. De crème is vrij van nano-deeltjes (deze zijn schadelijk en worden soms in natuurlijke zonnebrandcrèmes gebruikt) en dus helemaal gezond en veilig!

Als after-sun gebruik ik de aloë vera gel. Deze gel is super verkoelend. Ik gebruikte dit trouwens ook op mijn wondjes op mijn knieën, omdat aloë vera het herstellend vermogen van je huid verbetert.

Enthousiast?

Heeft mijn ervaring met Botanical Beauty je enthousiast gemaakt om het ook te proberen? Je kunt gratis samples aanvragen (zoals bovenaan uitgelegd), of gelijk een eerste bestelling plaatsen met de producten die je graag zou willen. Gebruik dan code SAUDALICIOUS voor een fijne korting van 10% bij je bestelling. En geniet van je self-care momentjes :).

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Korting op lekkere, duurzame of Portugese producten - Saudalicious - […] uitgebreid om te vinden waar jij het meeste baat bij hebt en wat past bij wat jij fijn vindt.Lees…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur