if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Zelf Europees Portugees leren met deze 10 handige tips

18 april 2020

Wil je graag Portugees leren spreken, schrijven en/of verstaan? Ben je op zoek naar leuke, makkelijke en laagdrempelige manieren om Europees Portugees te leren, maar kom je niet verder dan Braziliaans Portugees met DuoLingo?? Met deze tien uitgebreide tips kun jij de komende tijd even vooruit! Van Podcast tot muziek en van apps tot online platforms om je Portugees onder de knie te krijgen. Kies wat bij jou past, en vooral waar jij plezier aan zal beleven! Want, ook al is Portugees best moeilijk, leren moet ook gewoon leuk zijn, toch?

Waarom Portugees leren?

Misschien ben je, net als ik, gezegend met Portugees bloed maar niet tweetalig opgevoed. Of misschien ben je van plan om hier (overigens ook net als ik ;)) te gaan wonen of heb je er een tweede huis. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Portugal op je to-go lijstje staat, en dat je het leuk vindt als je een woordje met de lokale bevolking kunt spreken. Wat je reden ook is, hier vind je de leukste, veelzijdige tips waar je direct mee kunt beginnen!

Autodidactisch Portugees leren zonder cursus

Ik ben helaas niet tweetalig opgevoed, maar zou wel écht graag vloeiend Portugees spreken. Verschillende keren heb ik een poging gedaan om intensief te oefenen met de Portugese taal. Vroeger vroeg ik vaak aan mijn moeder of we een hele dag Portugees met elkaar konden praten, maar na een paar zinnen gingen we dan toch automatisch weer over naar het Nederlands. Dit gebeurde ook met andere voornemens, het kwam er uiteindelijk toch niet meer van. De weken dat ik in Portugal was leerde ik eigenlijk nog het meest, maar helaas zijn twee á drie weken per jaar toch echt te kort. Eenmaal weer thuis zakte dat dus weer weg. En toch, aan mijn motivatie ligt het niet… Herkenbaar?

Omdat ik het leuk vind om autodidactisch aan het werk te gaan en mezelf dingen aan te leren ben ik op zoek gegaan naar manieren om me de taal meer eigen te maken. Iedereen heeft andere leervoorkeuren en -gewoontes. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke het beste bij mij past. Soms is het ook een mix van verschillende leerstijlen en manieren wat goed kan werken. Om die reden heb ik breed gezocht naar mogelijkheden om te oefenen met de Portugese taal. En die ga ik natuurlijk niet voor mezelf houden.

10 Tips om gemakkelijk en snel Europees Portugees te leren

Uit mijn eigen zoektocht zijn uiteindelijk 10 handige tips ontstaan die jou verder helpen met het leren van de Portugese taal. Veel van deze tips zijn manieren om gratis Portugees te leren. Wil je iets meer stok achter de deur of écht goed leren, dan kost het natuurlijk wel wat, maar wel lekker vanuit je eigen huis of waar je maar wil! Deze tips gaan specifiek over de Portugese taal van Portugal; Europees Portugees. Maar ook in andere gebieden waar ze Portugees spreken, zullen ze je je nieuw geleerde woorden en zinnen begrijpen!

1. Mijn favoriet: Doe een online cursus Portugees bij Mia Esmeriz Academy (+unieke kortingcode!)

Één van mijn beste investeringen? Een online cursus van Mia Esmeriz van Learn European Portuguese Online. Mia ontdekte ik via Instagram, waarna ik me al snel inschreef voor de cursus ‘A2 individual‘. Je krijgt bij de verschillende niveau cursussen 12 lessen waarin ze met leuke voorbeelden de stof doorloopt. Ik vind deze cursus een hele fijne toevoeging aan het oefenen met podcasts, apps en andere meer actieve manieren van leren. Juist omdat je hierbij het filmpje aanzet, en je aandacht wordt getrokken door Mia, is het makkelijker je ertoe te zetten en moeilijk om afgeleid te raken. Daarbij werkt het voor mij ook dat het in duidelijke lessen is verdeeld, waardoor je het voor jezelf in kan plannen, je toch een soort stok achter de deur hebt en ook een duidelijk eindpunt. Je kunt ten alle tijden vragen stellen aan Mia. Maar het fijnste is dat je je eigen tempo kunt kiezen en je dus niet afhankelijk bent van de leersnelheid van groepsgenoten. De sheets kun je als PDF downloaden. Deze gebruik ik nu nog regelmatig om weer eens door te lezen.

Mia heeft een breed aanbod, van cursussen per niveau, tot een hele uitgebreide cursus waarin je vloeiend Portugees leert spreken vanaf niveau nul en van een cursus speciaal gericht op uitspraak tot aan aan combinatie cursussen.

–> Neem vooral een kijkje op haar website voor alle mogelijkheden.

Laagdrempelig gratis starten? Dan kun je je inschrijven voor haar gratis programma via deze link!

kortingscode MIA Esmeriz Academy:

Deze link i.c.m. kortingscode SAUDALICIOUS geeft 15% korting op alle cursussen van Mia!

portugees leren online gratis cursus

2. Leer Portugees met “Practice Portuguese

Luister of kijk naar deze twee jonge mannen die leuke video’s en podcasts hebben opgenomen en je, naast de taal, gelijk ook iets bijleren over de cultuur en gewoontes van de Portugezen. Als niet-abonnee kun je de podcasts of films bekijken en beluisteren en meelezen met de ondertiteling. Als premium member kun je ook een pdf per aflevering printen om mee te lezen en een quiz doen of je het goed hebt begrepen. Maar daarnaast heb je op hun website talloze mogelijkheden en toegang tot oneindig veel leermateriaal. Woorden, zinnen, alle grammatica en een leeromgeving waarin je oefeningen vindt en je kunt oefenen met luisteren, herkennen, schrijven en zelfs spreken.

En wat ik eigenlijk nog het allerfijnste vindt en ik dagelijks gebruik is hun Translator. In tegenstelling tot Google Translate, kun je hier van Nederlands naar Europees vertalen. Als je denkt dat Braziliaans Portugees niet veel verschilt met Europees, moet ik je teleurstellen. Ik hoor van de Portugezen waar wij hier mee omgaan vaak verhalen over misverstanden met Brazilianen die hier zijn komen wonen ;). Je zult ook het verschil zien als je de twee vertaalsystemen met elkaar vergelijkt 🙂

Al met al, erg leerzaam! Voor €15 per maand of €153 per jaar ben je premium lid en heb je, als je jezelf kunt motiveren, geen lessen meer nodig 🙂 Ik gebruik deze lidmaatschap in combinatie met een app en de online cursus van Mia.

–> Klik hier voor Practice Portuguese

3. Portugees leren via de talen app ling

Veel apps die ik tot nu toe heb gebruikt ondersteunen alleen het Braziliaans Portugees of leren je Portugees van uit het Engels (bijv. memorize en duolingo). Zo zonde, want Braziliaans heeft zulke andere klanken en toch stiekem ook veel andere woorden dan het Europees Portugees. Na een zoektocht ben ik uiteindelijk gekomen bij een hele fijne app om Portugees te leren. Eindelijk een app die ook Portugees van Europa ondersteunt, het leren mogelijk maakt vanuit zo ongeveer elk gewenste taal én heel fijn ondersteunt in je uitspraak: Ling.

Wij vinden de app Ling het allerfijnst omdat je op een speelse manier de Portugese woordenschat én grammatica leert doormiddel van korte, veel gebruikte zinnen. Vaak beginnen cursussen met grammica en rijtjes. Maar deze app richt zich juist op woorden en zinnen die je bij wijze van spreken direct kan toepassen als je de deur uitloopt in Portugal. In deze app kunt categorieën kiezen en binnen bepaalde onderwerpen die jouw interesseren, korte zinnen en nuttige woorden oefenen. Vaak wordt dit gedaan aan de hand van een voorbeeld-gesprekje in het Portugees tussen twee personen. Er wordt gebruik gemaakt van tekst, plaatjes en uitspraak, waardoor je het op alle mogelijke manieren verwerkt. Echt heel fijn!

Houd je niet van rijtjes en woorden stampen? Dan is deze app echt ideaal voor jou. Voor maar $43,99 (dat is zo’n 42 euro), heb je een heel jaar gratis toegang tot alle onderwerpen en niveaus en ben je verzekerd van een knap staaltje Portugees in verschillende scenario’s.

–> Klik hier voor Ling

portugees leren online gratis cursus

4. Leer Portugees met deze handige zelf-studie boeken

Sommige mensen leren het liefst door het ook echt te zien, door regeltjes te leren kennen en door te oefenen en te herhalen. Voor deze mensen kan het handig zijn om (ook) gebruik te maken van een zelf-studie boek. Ik raad zeker wel aan om dit als basis te gebruiken, maar om zeker ook de taal te gaan voelen, beleven en te ervaren!

Snel en vlot Portugees leren spreken en begrijpen

Dit is een handig boek voor beginners. Ik heb deze zelf niet, maar wel positieve reacties over gehoord.

Portugees voor zelfstudie – Prisma Taalcursus

Dit boek bevat ook audio, waardoor je ook je luister en spreek vaardigheid tegelijkertijd kunt oefenen.

Prisma basisgrammatica Portugees.

Dit boek is ideaal voor als je juist meer wil leren over de Portugese grammatica.

5. Luister Portugese muziek

Door het luisteren naar de Portugese radio, de vakanties in Portugal (en Kaapverdië) heb ik verschillende nummers voorbij zien komen. De meeste vergeet ik op te slaan of te onthouden, maar gelukkig is me dat met sommige wel gelukt. Ik heb er aantal fijne nummers verzameld in mijn spotify lijst die helemaal open staat om te volgen, mocht je het ook mooi vinden. Het zijn allemaal nummers in het Portugees of talen die afstammen van Portugees, zoals Creools (Kaapverdisch), Braziliaans en natuurlijk gewoon Europees Portugees. Ik ben altijd op zoek naar leuke aanvullingen dus tips zie ik graag tegemoet  in de comments onder dit artikel 🙂

Sinds kort zoekt Spotify automatisch de bijbehorende lyrics bij de nummers en helpt het je om de tekst in de juist snelheid te volgen, als bij karaoke. Ideaal om dus mee te lezen of te zingen. En nog beter om de uitspraak te oefenen! Liever met ondertiteling erbij? De gratis app Musixmatch doet dit ook maar dan mét vertaling. De app werkt ook samen met nummer die je afspeelt via Spotify. Houd wel een beetje rekening met je huisgenoten 😉

Als ik geen eigen lijst op heb staan, luister ik nog wel eens naar de Portugese radio, gewoon via de browser. Zoals bijvoorbeeld Cidade FM of Radiocommercial. Je leert er nieuwe liedjes door kennen en het geklets tussendoor, wat ik bij Nederlandse radiozenders juist irritant vind, is hierbij ook weer handig om je luistervaardigheden te oefenen. Oja, en het geeft je soms gewoon het gevoel alsof je even in Portugal bent. Ook niet verkeerd :). 

6. Meer gratis Podcasts en video’s om Portugees te leren

Ook via jouw favoriete Podcast kanaal kun je Portugees leren! Naast de Podcasts van Practice Portuguese (punt5) en Mia Esmeriz (punt4) zijn er nog meer leuke en leerzame podcasts te beluisteren die speciaal gemaakt zijn om jou Europees Portugees te leren!

 • Portuguese with Carla: Carla en haar echtgenoot hebben samen een flink aantal fijne, en gezellige podcasts opgenomen. Hierin wordt steeds een scène nagespeeld waarna ze deze vertalen in het Engels en vervolgens rustig met je doornemen in het Portugees. Er wordt extra aandacht besteed aan de uitspraak wat heel fijn is voor beginnende sprekers! Op hun website kun je ook meelezen met de dialogen die besproken worden. Helaas komen er al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer uit, maar gelukkig staat er heel wat luisterplezier online!
 • Portuguese Lab Podcast | Learn European Portuguese: Ook hier wordt je meegenomen vanuit het Engels naar het Portugees.
 • Portuguese with Leo: Ideaal voor als je tegelijkertijd de taal wil leren én iets over de cultuur en geschiedenis van Portugal wil leren. Leo maakt hele gezellige podcasts, waarin hij begrijpelijk, duidelijk en rustig Portugees praat. De voertaal is ook hier Engels zodat iedereen het kan begrijpen. Hij heeft ook een eigen youtube kanaal, te vinden via de website.

7. Kijk gratis Portugese series via internet

Via tvi.pt of sic.pt (episódios completos) kun je verschillende TV programma’s en ook series terugkijken. Het acteerwerk en de verhaallijnen zijn vaak om te huilen, maar het is een grappige en ontspannende manier om weer even met de taal in aanmerking te komen. 

8. Lees voor jou relevante artikelen in het Portugees

Zoek naar Portugese recepten of andere artikelen om te lezen. Zoek iets waar je interesse naar uitgaat, als je het echt nodig hebt of graag wil weten wat er staat, zal je merken dat het leuker en makkelijker wordt om het te vertalen. Sinds ik Saudalicious ben begonnen en me meer ben gaan verdiepen in de Portugese keuken, heb ik al veel nieuwe woorden geleerd op het gebied van koken en ingrediënten. Soms kan ik zelfs mijn moeder helpen met een vertaling wanneer het over kruiden of groenten gaat ;). En kom je er niet uit? Google translate is your best friend. Kopiëren – plakken et voilá.

Voorbeelden van leuke sites zijn bijvoorbeeld nit.pt en vidaativa.pt waar je leest over gezondheid fitness, nieuwtjes en recepten.

9. Lees boeken in het Portugees

Dit is een tip voor als je al een beetje Portugees kunt; lees een Portugeestalig tijdschrift of boek. Houd er wel rekening mee dat het lezen ervan waarschijnlijk niet zo ontspannend is als je gewend bent wanneer je een boek in je eigen taal leest. Qua keuze is het slim om rekening te houden met niveau en interesse. Vaak moet je dan, net als ik, een compromis sluiten; óf iets makkelijker maar iets kinderlijk en/of minder interessant , óf iets moeilijker maar waarschijnlijk boeiender. Ik lees nu bijvoorbeeld “Miúda, Deixa-te de M*rdas”. Een leuk boek over persoonlijke ontwikkeling en niet ál te moeilijk geschreven.

10. Laat de Portugese overheid je helpen met Portugees leren

Naast de websites van bovengenoemde podcast (bij punt 5) is er nog een andere website die je misschien kan helpen bij het leren van de Portugese taal. De website pptonline.acm.gov.pt is in het leven geroepen door de Portugese overheid. Ook als je niet in Portugal woont kun je hier een account aanmaken. Je hebt vervolgens toegang tot een hele hoop “hoofdstukken” waarbij je plaatjes ziet met het bijbehorende woord. Een nadeel is echter wel, dat er geen vertaling bij staat waardoor er makkelijk misinterpretaties kunnen ontstaan van wat er bedoeld wordt met een afbeelding en je dus mogelijk een onjuiste vertaling leert. Ik gebruik het om die reden niet, maar zoals eerder vermeld; ieder zijn voorkeur. Ga je ermee aan de slag en spreek je nog geen Portugees? Zorg dan dat je rechts bovenin de taal even op “Engels” zet, zodat je de hulpknoppen wel kunt begrijpen.

Europees Portugees leren niet moeilijk

Extra tip: Durven, doen en aangeven

Ja, en dan tot slot de beste tip van het rijtje. Oefenen. hardop spreken, nazeggen, meezingen en ga zo maar door. Pas als je het echt dóet leer je het beste. Wanneer je op vakantie gaat, geef dan ook aan bij de Portugezen dat je graag oefent. Portugezen oefenen zelf ook graag met andere talen en zijn snel geneigd om over te stappen op bijvoorbeeld Engels als ze merken dat jouw Portugees niet perfect is. Zie dit niet als demotivatie. Geef aan dat dat juist de reden is dat je graag in het Portugees spreekt en vraag hen ook Portugees te spreken en jou te helpen wanneer je fouten maakt. De meesten zullen dan ook hun snelheid aanpassen en meer gebaren gebruiken om je te helpen het te begrijpen. Onze ervaring is dat ze het juist enorm waarderen als je hun taal spreekt of probeer te spreken.

Ook handig; verander de taal van je telefoon, horloge, laptop, of wat dan ook, naar Portugees. Waarschijnlijk gebruik je deze apparaten iedere dag waardoor je onoverkomelijk wordt blootgesteld aan de taal je jezelf leert wennen aan bepaalde woorden. Ik heb vaak op het punt gestaan om hem toch weer om te zetten, maar juist op dat moment is het goed om het toch te proberen. Want ook hier geldt weer; hoe hoger de noodzaak, hoe groter de kans dat het lukt en je het beter onthoudt.

Wel handig om te weten als je spijt hebt; zoek naar “idioma” in de instellingen om terug naar de oorspronkelijke taal te kunnen gaan.

En wil je dat je inzet maximaal beloond wordt? Zorg dan goed voor jezelf. Eet gezond en gevarieerd, beweeg voldoende en slaap goed. Ongelofelijk belangrijk voor je hersenen en het duurzaam opslaan van nieuw geleerde informatie zoals een nieuwe taal!

Meer over Portugal?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

12 Reacties

 1. Lisanne Zwart

  Grappig om te lezen, ik ben zelf ook half Portugees-half Nederlands, en we hebben bijna dezelfde Portugese liedjes in onze afspeellijst staan. Zelf luister ik altijd naar Portugese radio (cidadefm), ben je gelijk op de hoogte van wat nieuwtjes!

  Antwoord
  • Sabine

   Hee Lisanne, wat leuk! Dat radiostation ken ik niet. Ga ik vandaag gelijk even naar kijken en wie weet toevoegen aan dit artikel. Bedankt!

   Antwoord
 2. Jean -Marie

  Olá! Eu estou a seguir um curso de português há quase quatro anos. É uma língua muito difícil, mas vale a pena, porque é a língua mais bonita do mundo! Todos os que querem aprender a falar portugês devem ouvir PractisePortuguese, come disseste na tua dica 9!!!

  Antwoord
  • Sabine

   Olá! Concordo completamente! Obrigada pela mensagem 😊. Espero que eu poderia ajudar um pouco assim!

   Antwoord
 3. Lucy

  Wát een leuke site is dit. Geweldige leuk geschreven en zó blij met de verschillende linkjes zodat mij een hoop gezoek gespaard blijft. Ik blijf volgen ❤️❤️❤️

  Antwoord
  • Sabine

   En wát een leuke, lieve reactie! Dankjewel! Fijn om te lezen, daar doe ik het voor! 😄

   Antwoord
 4. Monique

  Wat leuk Sabine! Wat een heerlijke muziek. Ik ben zelf een grote Portugal en Mariza fan. Dank je!

  Antwoord
  • Sabine

   Olá Monique, wat leuk om te horen! Ik ben ook gek op Mariza! Als je nog tips hebt, altijd welkom! 🙂

   Antwoord
 5. Rosita Geuens

  Beste
  Ik ben een Portugal fan en doe reeds menige jaren om te taal onder de knie te krijgen. Ik heb je voorstel om de taal te leren via ‘Drops app’ opgevolgd maar ik versta er de jota van. D.w.z. de oefeningen om de woorden te ‘schrijven’, lees typen, zijn totaal een miskleun. De keuze die je kan aanknlikken staan gedeeltelijk in het Nederlands en gedeeltelijk in het Portugees, probeer dan maar Portugees te leren schrijven.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat ik iets verkeerd doe maar ik zou niet weten wat.
  Ik geraak via mijn computer bijv. vaak niet op de app en kan dus niet oefenen.
  Kan jij mij misschien een optie geven om dit op te lossen aub. ?
  Vriendelijke groeten
  Rosita

  Antwoord
  • Sabine Koopmans

   Olá Rosita,

   Wat leuk dat je ook Portugal liefhebber bent en dat je graag de taal wil leren!
   Dat is gek, ik herken helemaal niet wat je zegt over de app drops. Ik krijg gewoon de oefeningen voor de Portugese woorden met een Nederlandse vertaling. Bijzonder.. Ik weet ook niet of de app het wel doet voor op de computer. Je kunt eens kijken of het op je telefoon beter werkt. Bij mij werkt hij naar behoren, waarbij ik gewoon de Portugese woorden en zinnen kan leren met een Nederlandse vertaling. Dit is ook zo bij anderen die ik ken en deze app gebruiken. Het is voor mij vanuit hier natuurlijk lastig te bepalen of je misschien iets anders kunt doen, omdat ik niet met je mee kan kijken.
   Mocht je er toch echt niet uit komen kun je ook altijd even contact opnemen met de help desk van Drops zelf. Het zijn aardige mensen die je graag verder helpen!
   Succes!

   Antwoord
 6. João Marcelino

  Elfde tip.
  Zoek een Portugees vriend of vriendien.

  Antwoord
  • Sabine Koopmans

   Dat is een héle goede!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gezond uit eten in Lissabon? 10 healthy restaurants | Saudalicious - […] >>Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op weg<< […]
 2. De lekkerste Portugese recepten op een rij | Saudalicious - […] >>Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op weg
 3. Rondreis door Portugal| Van Porto naar Faro | Saudalicious - […] Lees ook: Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op weg […]
 4. Altos e Baixos #9 | Mijn Ups en Downs van April | Saudalicious - […] deelde ik jullie mijn 10 praktische tips om zelf Portugees te leren. Misschien leuk voor deze periode nu we…
 5. Met de auto naar Portugal - Autovakantie Portugal | Saudalicious - […] Leer in de tussentijd Portugees zonder cursus. Lees de blog Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op…
 6. Met de auto naar Portugal: Mooie routes en tips - Saudalicious - […] Leer alvast wat Portugees. […]
 7. 10 Essentiële Stappen bij Verhuizen naar Portugal - Saudalicious - […] Leer Portugees, de lokale taal, om jezelf beter te kunnen redden. Lees hier de blog met tips over het…
 8. Emigreren naar Portugal: De voor- en nadelen - Saudalicious - […] Nadeel hiervan is wel dat we minder écht ondergedompeld worden in de Portugese cultuur en hierdoor ook minder op…
 9. 20 Portugese gezegdes die hun liefde voor eten bewijzen - Saudalicious - […] Zelf Europees Portugees leren? 10 goede manieren […]
 10. Altos e baixos #45 | Februari 2024 - Saudalicious - […] ons is het een mooie kans om nieuwe mensen uit de omgeving te leren kennen en onze Portugese taalkunsten…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur