if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #2| Mijn Ups en Downs van Augustus

31 augustus 2019

Leuk dat je hier terecht bent gekomen! Sinds afgelopen maand ben ik begonnen met deze nieuwe rubriek “altos e baixos” waarin ik mijn ups en downs van de afgelopen maand met je deel. In de vorige “altos e baixos” lees je hoe dit tot stand is gekomen. En nu is augustus alweer voorbij! Lees je mee?

Mijn maand Augustus: Bijzondere momenten, mooie stukjes Nederland en veel food-inspiratie

Een mooi begin

De maand augustus begon met twee hele mooie gebeurtenissen. Op 2 augustus trouwden goede vrienden van ons én we werden die ochtend gebeld dat andere goede vrienden zojuist ouders geworden zijn. De bruiloft was fantastisch. Een prachtig koppel, geweldige ceremonie, heerlijk eten, gezellig feest, veel (te veel;)) emotionele momenten, maar vooral heel veel liefde en blijdschap. Wat kan het leven toch mooi zijn! Een aantal dagen later mocht ik de kleine jongeman van mijn andere vriendin ontmoeten. Heel bijzonder! 

Op zulke momenten besef ik toch wel weer even hoe snel de tijd gaat! Hoe cliché dat ook klinkt… Niet lang geleden zaten we als vriendinnen onder elkaar nog te grappen wie als eerst kinderen zou krijgen of zou gaan trouwen en nu zitten we er middenin! 

Mooi Nederland

Ja zeker, ook Nederland kan prachtig zijn! Wat betreft het weer hebben we deze maand van alles gehad, op z’n Nederlands zullen we maar zeggen. De mooiste dagen hebben wij eruit gepikt om lekker samen actief van de zon te genieten; fietsend, wandelend, hardlopend of sportend in de buitenlucht met de zon op ons bol. Genieten! 

Samen sporten in het park

We gingen een aantal keer lekker samen sporten in een klein parkje vlakbij ons huis. We hebben ondertussen een eigen circuitje bedacht welke we steeds wat aanscherpen, uitbreiden of aanpassen. Zo fijn om dat samen met Dennis te kunnen doen. Zonder hem zou ik echt never nooit zin hebben in zulke oefeningen, maar het voelt zo fijn achteraf! We deden o.a. walking lunges, pull-ups, step-ups, roll-out, en nog wat andere oefeningen. Een tijd geleden zou ik dit eigenlijk niet zo snel doen, zo in het openbaar. Maar nu kan het me eigenlijk niet veel schelen wat anderen denken… En dat is fijn! Dus… inspiratie nodig voor buiten oefeningen? Laat me even weten! Ik ben geen expert, maar denk graag met je mee!

Fietsend genieten

Deze maand “ontdekten” we de heide. Niet dat we niet wisten dat dat bestond, maar we wisten niet hoe mooi het is om er doorheen te fietsen als ze in bloei staan. Per toeval kwamen we er terecht. We wilden naar een nieuw gebied met veel natuur, niet te ver weg. We kwamen uit op het gebied rondom de Hoge Veluwe, en ik vond via internet een leuk tentje in Ede, waardoor dat onze start- en eindlocatie werd. (Ik vertel je later meer over dat tentje). 

Toen we ernaartoe reden was ik al gelijk verkocht, waardoor we de week erna gewoon weer gegaan zijn. We hebben een beetje aan de rand van het park de Hoge Veluwe gefietst. We wilden het park zelf in, maar kwamen er toen achter dat je hiervoor moest betalen, en best fors. Omdat we al een tijdje aan het fietsen waren en er nog genoeg moois te zien is daarbuiten, hebben we dat niet gedaan.

Twee weekenden daarna besloten we nog iets verder weg te gaan en een kijkje te nemen bij de Posbank en het park de Veluwezoom. Dit was helemaal prachtig! Nóg mooier en een stuk heuvelachtiger dan het gebied rondom Ede. Dit keer hadden we zin om samen wat te picknicken, in plaats van ons te mengen tussen alle anderen bij de weinige restaurants in het gebied. Ik maakte de vorige dag heerlijke pataniscas van sardines en combineerde dit met een lekkere salade en home-made wortel-hummus met wat groente om te dippen. Oja, en nog een stuk worteltaart! Alles in de koelrugtas en gaan! Hier ga ik zeker nog eens naar terug! Mocht je een mooie omgeving om te wandelen of fietsen zoeken, dan is dit een dikke aanrader!

Verrassende picknick

Tijdens de picknick gebeurde er nog iets moois dat ik nog graag met jullie deel. We zaten samen aan een picknicktafel te genieten van de zon en het lekkere eten. De picknicktafel verderop werd in beslag genomen door een familie. Ze hadden veel bij zich: flessen drinken en veel eten en stalden dit uit op het tafelkleed waarmee ze netjes de picknicktafel bedekten. Ik moest denken aan Portugal; waar ze ook zo heerlijk uitgebreid kunnen lunchen aan een picknicktafel en werkelijk vanálles meenemen. Ik wenste ze smakelijk eten waarop ze heel dankbaar reageerden. Wij hadden ons eten al bijna op, op wat komkommertjes na. 

Vijf minuten later kwam er een meisje van de tafel naar ons toegelopen met een bordje met daarop schijfjes watermeloen en heerlijke Turkse zelfgemaakte hapjes (druivenbladeren met gekruide rijst). “Omdat we jullie groet zo aardig vonden!”. Ik had gewild dat ik nog wat lekkers over had om terug te geven, maar waarschijnlijk was de dankbaarheid in onze reactie duidelijk genoeg overgekomen. Misschien denk je, “waarom vertel je dit?”, maar dit soort momenten vind ik zó mooi. Het is eigenlijk iets heel normaals, waar ieder zijn kind mee opvoedt: de ander smakelijk eten wensen, maar toch is dit niet iets alledaags, net als de ander begroeten wanneer iemand je pad kruist bijvoorbeeld. Bij deze een aanmoediging om vandaag een wens, groet of compliment te geven aan een vreemde. Vaak krijg je er iets moois voor terug, al is het een glimlach.

Hotspots

Ook deze maand heb ik weer lekker buiten de deur gegeten. Ik heb de plekjes even op een rijtje gezet voor je, wie weet komt het nog van pas! 

Lekker eten in de Veluwe

Tijdens onze fietstrip vanaf Ede hebben we lekker gegeten bij “Rode peper en Basilicumin Ede. Eerlijk is eerlijk; de kaart zag er veelbelovend uit, maar in het echt viel het een klein beetje tegen. Het smaakte allemaal prima, maar het was niet zo heel bijzonder. Misschien speelde het ook mee dat we de enige waren. 

De week erna aten we bij “de Kruller” in Otterlo. Hierbij was mijn verwachting dan weer een stuk lager. Grappig genoeg werden we hier juist enorm positief verrast. Ik was totaal fan van de bloemkoolsoep die ik vooraf nam. Hier heb ik dan ook maar gelijk een eigen variant op gemaakt. Verder aten we er een heerlijke groente curry en een vega-burger van wortel en linzen. Beide héél smaakvol en lekker! 

Lekker eten in Amsterdam-Oost

Het weekend daarop gingen we een dagje naar Amsterdam-Oost omdat we ‘s avonds bij Nomads Amsterdam zouden eten. Je leest er alles over in mijn blog. Extra leuk: Als je een tafeltje reserveert voor ergens in de komende maand (september 2019), dan ontvangt de gehele tafel een gratis Saudalicious Port-Sangria als aperitief! Gewoon even “saudalicious” vermelden bij je reserveren en zij regelen de rest. Hoe leuk is dat!

Die middag zijn we ook nog langs twee andere leuke tentjes in Amsterdam-Zuid geweest: Één daarvan is Bam Boa”. Bam Boa zit in het pand waar voorheen het Portugese restaurant “Girassol” zat. Ik was dus eigenlijk al nieuwsgierig, maar helemaal nadat ik hun instagram-feed gezien had. Wat een prachtige sfeer! Mijn verwachtingen waren hierdoor opnieuw hoog, ook omdat ik wist dat het door een deel van de zelfde familie wordt gerund. Helaas viel het eten een beetje tegen. Het was absoluut niet slecht, maar ook niet “wauw”, wat ik trouwens wel had bij binnenkomst, ondanks dat ik al zoveel foto’s gezien had. 

Tussendoor deden we nog twee kleine stops. Zo dronken we koffie en aten we taartjes bij Venkel. Een gezellig, groen cafétje met lekkere “suikerarme” taartjes en goede koffie. Leuk om langs te wippen als je in de buurt bent! En daarna deelden we nog een lekker taartje met een drankje bij Beter&Leuk. Helaas was de lunchroom al dicht, maar gelukkig konden we nog wel even zitten bij de take-away een deur verderop. Erg lekker!

Lunchen in Den Bosch

Het weekend erna had ik samen met mijn zus en moeder nog een heerlijke lunch bij Oerwoud in Den Bosch. Hier ben ik vaker geweest en ik ben fan! Zo’n fijn plekje in het leukste straatje van Den Bosch, met enorm veel mooie planten (ook te koop trouwens!) en heerlijke gerechten. Ik vind de wereldse plank heel leuk, omdat je die lekker samen kunt delen! Maar ook de high-tea’s zijn geweldig daar!

Oerwoud Den Bosch

Voorbereidingen voor Portugal

Op het moment zit ik in Lissabon, tenminste eigenlijk alleen als je dit leest op de dag dat ik het post :). De komende drie weken zit ik dus heerlijk in mijn lievelingsland. Eerst 2 dagen Lissabon, en daarna op naar ons pas gekochte huisje in Amiais de Baixo. Tijd om te klussen…

Het einde van deze maand stond dus in het teken van voorbereiden, inpakken en vertrekken! Het huis een beetje opgeruimd, ik bracht mijn laatste bezoekje aan Delete Waxing (Met de code SABINE91883 krijg jij trouwens €20 euro korting bij delete waxing in heel Nederland!) de laatste bestellingen pindakaas zijn gemaakt en opgehaald, koffers zijn gepakt en de lijstjes zijn aangevuld voor de spullen die we nodig denken te hebben voor in ons huisje. Volg je ons mee op reis via instagram van Saudalicious en ons huis “casa boa nova”?

Wat er online kwam

Natuurlijk kwamen er ook deze maand weer recepten en andere blogs online. Natuurlijk de blog over Nomands Amsterdam, waar ik eerder over vertelde. Maar ook deelde ik mijn tips met jullie hoe beter en sneller in slaap te vallen én hoe je een kwalitatief betere nachtrust krijgt, zodat je minder vermoeid wakker wordt.

Verder kwamen er heel wat BBQ recepten online: de gegrilde zalm met mango salsa, tonijnspies met banaan, zomerse BBQ salade met gegrilde vijgen, een warme olijventapenade en gesmoorde venkel van de BBQ. Mocht het nog lekker warm worden in Nederland, heb je dus genoeg inspiratie om originele gerechten van de BBQ te toveren!

Maar niet alles wat online kwam is bedoeld voor op de BBQ. Je hebt ook nog een lekkere en gezonde worteltaart met carobe frosting, Portugese viskoekjes, Xerém: een Portugees maïsmeelrecept en het bloemkoolsoepje met sinaasappel voorbij kunnen zien komen!

Obrigada!

Ik had beloofd het wat korter te houden dit keer. Dat is me redelijk gelukt… toch? Ik hoor heel graag wat je ervan vond! Laat het weten in de comments hieronder of via het gedeelde bericht op social media.

até o próximo mês!

Heb jij al eens een recept van Saudalicious geprobeerd? Laat me weten in de comments wat je ervan vond. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious (FB) of @saudalicious (IG) om het met me te delen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

1 Reactie

 1. Birgit

  Weer leuk om te lezen hoor Sabine. Ik ben benieuwd naar je vervolg en dan alles wat je in Portugal en met jullie huis gaan doen. Ik kijk uit naar foto’s van hoe t was en word. Veel succes met klussen. Liefs Birgit en Chris

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Nossa casa Portuguesa | Op huizenjacht | Saudalicious - […] na drie weken klussen, en natuurlijk ook een beetje genieten in Portugal. De nieuwe rubriek “Altos e Baixos” waarin…
 2. Altos e Baixos #3| Mijn Ups en Downs van Oktober | Saudalicious - […] opnieuw een bezoekje aan het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, besloten we om er, net als in augustus, weer een…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur