if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #1| Mijn Ups en Downs van Juli

1 augustus 2019

Ja je ziet het goed! Een nieuwe rubriek op Saudalicious.com. Wat zeg ik? Nieuw? De allereerste “rubriek” op Saudalicious eigenlijk! Saudalicious draait vooral om gezondheid en eten met een Portugese vibe, maar natuurlijk bestaat mijn leven uit meer dan dat 😉 

Als je mij op instagram volgt, zul je merken dat ik af en toe ook andere dingen deel zoals leuke hotspots in ons eigen landje die totaal niets met Portugal te maken hebben of leuke producten die ik heb mogen proberen, maar niet altijd terug te vinden zijn op mijn blog. 

Kleine veranderingen op Saudalicious

Van de week had ik een call met naamgenoot Sabine Boogaard van sabineboogaard.nl. Ik mocht haar al mijn vragen over mijn website stellen en zij gaf mij praktische tips. Wellicht is het je opgevallen dat ik onder andere iets heb veranderd aan de menustructuur. Want als ik ergens hulp bij kan gebruiken, is het wel structuren aanbrengen… Misschien ook gelijk de reden dat ik nooit eerder begonnen ben aan een rubriek. Hier hoort vaak toch een bepaalde structuur bij…

Sabine gaf me onder andere de tip om ook eens iets meer persoonlijke blogs te schrijven. Tja, persoonlijk… Maar mijn lezers zijn geïnteresseerd in waar Saudalicious voor staat, niet in wat ik doe, toch..? Maar goed, ze zeggen dat groei begint buiten je comfort zone toch…? 

Altos e Baixos 

Ik zie deze “eerste editie” dus maar even als test. Als deze blog een beetje gelezen wordt, wil ik ernaar streven om maandelijks een korte terugblik met jullie doen. Terugkijkend naar de artikelen die online gekomen zijn, de dingen die ik heb gedaan deze maand en leuke tips die ik misschien voor jullie heb. Er zit natuurlijk een verschil tussen privé en persoonlijk 😉 dus ik zal je niet gaan vervelen met dagelijkse dingen als werk of wanneer ik naar de WC ga ;). Ik zal proberen het te beperken tot echte ups en/of downs van mijn afgelopen maand en informatie waarmee ik ook echt inspiratie of tips kan geven aan jou! Altos e Baixos, betekent dan ook “ups and downs”.

Mijn maand juli: lijden als triathlon-supporter, goed gezondheidsnieuws, lekker eten en meer! 

Goed, ik heb geprobeerd het kort te houden, maar voor zo’n eerste keer merk ik dat je bij sommige onderwerpen misschien nog wat achtergrondinformatie nodig hebt. Ik vergeef het je als je niet helemaal tot het eind leest haha. Komt ie! 

Winactie Masterclass

Allereerst wil ik jullie vertellen over een leuke winactie op instagram die begin deze maand is geweest. Sinds een aantal maanden volg ik Portugese les bij Elzelien da Mota. We leerden elkaar kennen via een facebookpagina over Portugal. Tijdens het Portugees oefenen en spreken, dwalen we ook geregeld af naar andere interessante en leuke onderwerpen. Elzelien wilde graag een masterclass Portugees geven, en zocht hiervoor nog bijpassend Portugees getint eten. Natuurlijk wilde ik haar hierbij helpen! Helaas kon ik de desbetreffende dag niet zelf komen, maar mocht ik wel het lunchmenu samenstellen en heb ik een leuk menukaartje gemaakt. Het menu bestond uit heerlijke wortelsoep met sinaasappel, een kikkererwtensalade en een broodje chorizo. Voor deze eerste Masterclass Portugees in juni kwamen we op het idee om een winactie te houden. Dit werd een enorm succes, met veel enthousiaste reacties. De winnares had een hele leuke middag gehad, waar ze ook nog op haar blog over schreef.

Dit was zo’n succes dat Elzelien en ik besloten om nóg een winactie te houden voor haar tweede masterclass die op 22 november gepland staat. De winnaar hebben we deze maand ook al bekend mogen maken! En extra leuk: Opnieuw zal ik een lekkere lunch samenstellen, én deze keer zal ik hem ook bereiden voor de dag zelf! In de Masterclass Portugees word je in een paar uur helemaal ondergedompeld in de Portugese taal en cultuur inclusief een echte pastel de nata én dus ook een lekkere, gezonde Portugees getinte lunch. Klinkt dit goed? Er is nog plaats en wie weet zien we elkaar dan wel daar! Kijk voor info hierover even op deze link.

Ben jij ook op zoek naar een originele menu samenstelling, gezonde recepten, of zelfs een lunch-verzorging of zou je ook een winactie willen doen? Kijk eens bij contact of samenwerking!

Tripje naar Friesland

Kort na de winactie, begin juli ging ik naar Friesland. Tja, wat moet je daar dan? Tenminste, dat zou ik denken! Eigenlijk gek, want Friesland is prachtig! Een heel ander stukje Nederland en heel leuk om eens naartoe te gaan. Ik was hier echter niet voor een lekker weekendje uitrusten en de toerist uithangen. Nope, ik heb zo’n gekke vriend met een hobby dat triathlon heet. 

Dennis ging dit jaar zijn allereerste hele triathlon doen; De Frysman in Friesland dus. Dit is ongeveer 4 km zwemmen, 180 km fietsen, 42 km hardlopen. Tja, als hij dan zo gek is om daaraan mee te doen, moest ik maar zo gek zijn om hem daarin te steunen, toch? 

Voordat ik ergens naartoe ga, probeer ik me altijd even in te lezen, wat valt er te zien en te doen, maar natuurlijk vooral ook; waar kun je lekker eten? Ik heb ook mijn instagram-volgers om wat tips gevraagd. Zo fijn dat er dan altijd wel iets leuks uitkomt! De kracht van social media! 

We hadden een super leuke B&B gehuurd via airbnb in het plaatsje Mirns, een plaatsje net buiten Stavoren. De eerste avond aten we heel leuk en lekker in Sneek bij het proeflokaal. Dit restaurantje bevindt zich in het centrum van Sneek in een prachtig gebouw. Je kon hier verschillende gerechtjes kiezen en deze met elkaar delen. Wat dat betreft is een man die de triathlon doet ideaal; hij kan (moet zelfs) enorm veel eten en we kunnen dus lekker veel bestellen, zodat ik van alles een beetje kan proeven. Ideaal in zo’n proeflokaal dus! 🙂

De dag erna deden we het rustig aan. We genoten van een heerlijk ontbijt met eetbare bloemen en kruiden uit de tuin van de B&B. Dennis is in de ochtend wat gaan infietsen en ben ik al hardlopend de omgeving van onze verblijfplaats gaan verkennen. In de middag pakten we de auto om wat rond te kijken. We liepen een rondje in het prachtige plaatsje Sloten (aanrader!), we lunchten bij badmeester Keimpe in Balk. Ook een echte aanrader! Mooie plek aan het water en lekkere, originele gerechten op de kaart. De avond stond een pre-wedstrijd “pastaparty” van organisatie van de Frysman op de planning. Een tent vol hongerige triatleten en “aanhang”. Dat was al een beleving op zich…

De volgende dag ging de wekker om 5:00(!) en deze dag stond dus geheel in het teken van de triathlon. Wát een dag; wachten, wachten, wachten, maar ook aanmoedigen, die perfecte foto proberen te maken en toch ook een beetje spanning. Gelukkig was ik niet alleen, en kon ik mijn “leed” delen met mijn schoonouders. We hadden aardig mooi weer gehad de eerste twee dagen. De dag van de triathlon sloeg dit helemaal om. Wind, hoge wilde golven in het Ijsselmeer en af en toe een bui. Wat was ik blij toen hij het water uit kwam; dan had hij dat in ieder geval overleefd. Na 11.5 uur kwam hij over de finish. Ongelofelijk, en dan te bedenken dat ik het al zwaar had met “niets doen” die tijd lang. 

Daarna was ik vooral nog trots! Alhoewel ik stiekem wel hoop dat dit een “eens maar nooit meer” try out was. Zo’n halve of kwart triathlon is toch ook heel leuk? Hij is het nu nog met me eens. Hopelijk blijft dat zo… 

Die avond aten we opnieuw bij badmeester Keimpe, dit keer van de avond menukaart. Opnieuw hadden we heerlijk gegeten! 

De volgende dag; Dennis kon nog ademen, lopen en bewegen. Mooi! We besloten daarom nog wat van Friesland te gaan zien voordat we naar huis gingen. We bezochten Hindelopen (heel mooi!), Woudsend en het gezellige stadje Lemmer. We lunchten in Woudsend en sloten het tripje af bij Beachclub Lemmer tijdens de finale van het WK vrouwenvoetbal. Prachtige plek en heerlijk eten! 

Eten uit de tuin

Het lekkere weer en de geweldige kruidentuin van onze B&B in Friesland, hebben ons aangestoken om meer eetbaars in de tuin te planten. Vorig jaar kochten we een vijgenboom. Hier groeiden maarliefst 1 of 2 vijgen aan. Dit jaar zijn het er gelukkig veel meer! Helaas zijn er nog veel onrijp. Ik kreeg er ook nog wat van mijn moeder en mijn schoonmoeder. Ik deed ze door de salade en maakte er nog twee lekkere receptjes mee. Die komen nog online! Heb jij ook verse vijgen en wil je vast inspiratie? Misschien kan ik je wel alvast op weg helpen met de volgende recept- ideeën:

Deze maand hebben we ook wat ruimte gemaakt voor lekkere kruiden in de tuin. Basilicum, peterselie, tijm en munt hebben we gepoot. Ik vind het zóveel lekkerder om verse kruiden te gebruiken in het eten. Maar gebruik het ook voor verse thee of om het water een lekker smaakje te geven. Helaas groeien ze nog niet super hard en gaan sommige plantjes zelfs dood… Tips om goed voor je kruidenplantjes te zorgen zijn welkom! 

Fietstochtjes en picknickjes 

Na terugkomst van ons tripje Friesland hebben we de rest van de maand juli het vakantiegevoel doorgezet. We hebben namelijk best wat dagen mooi weer gehad en ik vind het dan heerlijk om zo veel mogelijk buiten te zijn. We gaan dan vaak samen fietsen, hardlopen of wandelen. Deze maand hebben we vooral gefietst. Ik op de racefiets, Dennis op z’n mountainbike, “anders moet hij zich zo inhouden”… Soms een klein rondje vanaf huis, en soms zetten we de fietsen op de auto en rijden we naar een nieuw gebied. Vaak pakken we ook een lekker terrasje en lunchen we ergens. Maar wat ik stiekem nog leuker vind, is om een leuk plekje uit te zoeken en hier lekker romantisch te picknicken. Fijne geluksmomentjes! 

We nemen dan gewoon een koeltasje in de rugtas mee met wat lekkers te eten. Ik maakte dit keer hummus van kikkererwten, witte bonen en currykruiden, lekker gemarineerde tempeh en gegrilge groenten. We reden met de auto naar Rhenen en vanuit daar pakten we de fiets. Zo’n mooie omgeving met veel bos, dijken en heuvels!

BBQ time!

Naast picknicken in dit heerlijke weer, genieten wij er ook van om lekker te BBQ’en. Via een leuke opdracht voor intratuin en de kamado Basterd BBQ, kreeg ik een te gekke mini kamado. Deze ging deze maand regelmatig aan. Meestal grillen we hier wat groentes en vis op. Heerlijk zo samen genieten van de lange zomeravonden met lekker eten! Een aantal recepten hiervan (o.a. met vijgen) volgen nog!  

Die verse kruiden zijn trouwens ook ideaal voor tijdens het barbecuen: probeer bijvoorbeeld eens een takje rozemarijn bij je kolen te leggen onder het stukje vis wat je grillt. De smaak trekt er dan lekker in!

Vakantiehuis voorbereidingen

Opnieuw even een kleine inleiding… want misschien heb jij dit gemist: Wij hebben onze vorige vakantie in Portugal onze handtekening onder een koopcontract mogen zetten van….. ons eigen huisje in Portugal! Een tijd geleden alweer. Nog steeds voelt het gek en onwerkelijk, maar tegelijkertijd ook héél gaaf! Het huisje staat in het dorp waar mijn moeder is geboren en waar ik het dus heel goed ken. Ik ben super dankbaar dat ik één van mijn dromen gewoon nu al heb mogen en kunnen waarmaken en ook dat mijn vriend net zo gek op Portugal is als ikzelf 🙂 Nu hebben we er ons eigen plekje én in de toekomst willen we het huisje ook graag gaan verhuren aan mensen die graag het échte Portugese binnenlandse leven willen leren kennen. 

Eind augustus gaan wij er naartoe om te klussen, want dat is nog wel hard nodig. We krijgen gelukkig ook hulp, van mijn ouders en schoonouders. Deze maand zijn wij andere bezig geweest met wat voorbereidingen; telefoontjes, brainstorms en hebben we wat telefoontjes gepleegd met mensen in Portugal voor offertes en andere regelzaken. 

We hebben trouwens een instagrampagina voor het huisje aangemaakt. Mocht je het leuk vinden om er wat meer over te zien en ons te volgen met de verbouwing volg dan de instagram van Casa Boa Nova. Dit is trouwens de naam die we het huis gegeven hebben, wat zoiets betekent als “leuk nieuwtje”.

Hotspots

Ik kook graag, maar nóg liever laat ik voor me koken in een fijne omgeving, met goed gezelschap en een fijne sfeer. Uit eten gaan is dan ook een echte hobby. Ik vind het dan ook altijd leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en nieuwe gerechten te proberen. In juli bezocht ik, naast de restaurants in Friesland, nog wat andere leuke tentjes , waar ik geen blog over geschreven heb maar die ik nog wel graag met jullie deel.

Toen wij voor mijn ziekenhuisbezoek in Nijmegen waren, waar je zo meer over leest, profiteerden we gelijk van ons tripje daarnaartoe. We lunchten bij Bairro Alto (helaas geen foto’s gemaakt). Ze hebben hier heerlijke goed gevulde salades en rijkelijk belegde broodjes. Wist je trouwens dat Bairro Alto ook een wijk in Lissabon is? Het eten is trouwens niet Portugees verder, jammer! Die avond aten we bij een vegan tentje; Tati in Nijmegen. We aten hier bonenballetjes vooraf en deelden twee hoofdgerechten; een vegan saté met tempeh en taco’s met gefrituurde bloemkool. Heel eerlijk, had ik hier iets meer van verwacht. De smaak en kwaliteit vielen ons een beetje tegen. Lekker, maar niet wauw. De suikervrije appel plaatkoek die we als nagerecht aten was trouwens wel heerlijk!    

Voor mijn verjaardag (in april) werd ik door twee goede vriendinnen deze maand meegenomen voor een high (Smoo)tea bij LEF in Veenendaal. Een high tea, aangevuld met smoothies dus eigenlijk. Het was heerlijk! Ze hadden veel verschillende hartige en zoete hapjes. Voordeel vond ik dat het niet vol stond met suikerbommetjes. Het was een goede balans tussen gezond en minder gezond. Daar hou ik van! Daarnaast hielden ze ook goed rekening met allergieën of dieetwensen. Dat is wat mij betreft altijd een pré! 

Vrijdag 26 juli had ik een etentje met oud-collega’s in Den Bosch om gezellig bij te kletsen. Op instagram kwam ik The Shoeghe tegen. Dat zag er heel bijzonder en lekker uit! Mijn collega’s waren ook gelijk om na het zien van de plaatjes, dus dat werd hem. De Shoeghe is nog een redelijk nieuw restaurant in Den Bosch met een leuk concept; ze serveren geen voor-/hoofdgerechten, maar gerechten ter grootte van een groot voorgerecht, zodat je meerdere dingen kunt proeven. Wij namen het verrassingsmenu. Mocht je binnenkort in Den Bosch komen; ga hier eten! Bijzonder, lekker en een goede service. 

De zaterdag erna ging ik nóg een keer uit eten, dit keer met mijn schoonfamilie en aanhang. We aten bij de Rum club in Utrecht. Mocht je vaak goed op de hoogte zijn van nieuwe hotspots, zul je deze vast ook kennen. Hier kán je bijna niet omheen. Het bevindt zich aan de gracht in Utrecht en heeft een geweldig interieur. Je kunt, naast de bijgerechten die vast staan, verschillende gerechtjes kiezen en dit wordt dan allemaal op een grote etagere geserveerd. Het eten was best lekker en de sfeer was goed. Jammer was wel dat de muziek heel hard stond waardoor je echt hard moest praten om elkaar te verstaan. Op het einde hadden we het dan ook wel gehad en wilden we er, ondanks dat het hard begon te regenen, niet nog veel langer blijven zitten.

Interview Brenda explores

Nog iets leuks! Deze maand interviewde Brenda van Brenda Explores mij. Brenda heeft een travelblog met hele leuke blogs over reizen, vooral in Europa. Toevallig is zij laatst ook in Portugal geweest. Haar blog staat nu dan ook vol met prachtige plaatjes in Portugese kleuren, heerlijk! Voor haar rubriek “travel foodies” interviewt zij foodies over hun eetgewoonten, -voorkeuren en -ervaringen in het buitenland. Benieuwd naar dat interview? Lees hem hier

Goed gezondheids nieuws

Dan misschien even iets van een heel ander kliber, maar als we het dan over “altos” hebben, mag ook het goede nieuws over mijn gezondheid niet ontbreken. Eerder deelde ik deze post op instagram, waarin ik het onderwerp hormoon disbalans ter sprake bracht. Op deze post kreeg ik heel veel, en eigenlijk alleen maar hele lieve reacties. Veel mensen die me steun gaven, tips hadden of in eenzelfde of veel heftigere situatie zaten. 

Ik had reactie verwacht, maar dit overweldigende me toch wel een beetje. Het liet me toch schrikken hoeveel mensen er moeite hebben met hun hormonen én hoeveel mensen er moeite hebben met het krijgen van een kindje. 

Nu, een alweer een aantal maanden verder, krijg ik nog regelmatig berichtjes met de vraag hoe het met me gaat. Ik vond mijn instagram niet heel geschikt om hier heel diep op in te gaan. Omdat ik deze week hiervoor ook naar het ziekenhuis ben geweest, leek dit me een mooie plek om degenen die geïnteresseerd zijn kort op de hoogte te stellen. Mocht je nu denken; “niet interessant”. Sla dit stukje dan gewoon over 🙂 

Ik zal even heel kort beschrijven wat er aan de hand was: Een jaar of twee geleden stopte ik met de anticonceptiepil vanwege vermoeidheid. Moe bleef ik, maar ik kwam er ook achter dat mijn menstruatie uitbleef. Omdat dit maanden duurde is dit in het ziekenhuis uitgezocht. Er werd van alles uitgesloten maar steeds gaven de waardes van bepaalde hormonen aan dat het buiten “de norm” lag. Ik moest maar weer met de pil beginnen en terugkomen als ik kinderen zou willen. 

Ik vind mijn eigen gezondheid nogal belangrijk en liet het daar dus ook niet bij zitten. Omdat ik (nog) geen kinderen wil, wil niet zeggen dat het normaal is dat mijn hormonen zo uit balans zijn. Daarbij ervoer ik klachten waarvan ik het idee had dat ze ook daarmee te maken kon hebben. Ik wilde gewoon gezond zijn… 

Ik ging daarom ook zelf op zoek naar wat ik zelf kon doen om de schade te beperken en/of mijn hormonen meer in balans te brengen. Zo slikte ik onder andere supplementen voor mijn botten, omdat ik wist dat een laag oestrogeengehalte zorgt voor snellere botafbraak. Daarnaast probeerde ik natuurlijk gezond te eten, en kreeg ik ook veel tips via instagram met wat ik kon proberen (zoals bijv. zweewier en soja eten). 

Tip; Ben jij toevallig ook op zoek naar supplementen om je gezondheid te ondersteunen en je voeding aan te vullen? Bij SSUP krijg je met de code “Sabine2019” 10% korting!

Na veel verwijzingenkwam ik uiteindelijk terecht in het Radboud. Hier werd opnieuw alles bekeken en opnieuw bloed geprikt. 22 juli had ik de uitslag hiervan en wat bleek? De waarden waren na 2 jaar eindelijk weer binnen de normen! 

Wat nu precies de oorzaak is geweest, is niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, de waarden lijken de goede kant op te gaan. Ik voel mezelf ook iets energieker en gezonder, maar nog niet helemaal top. Dit heeft ook tijd nodig; hormonen zijn heel traag werkend.

Ik vertrouw erop dat dit nog goed komt en beschouw dit bezoekje en de uitslag dan ook als positief moment! Zo, ben je ook weer op de hoogte 🙂 

Blogs en recepten die online kwamen

Tot slot kwamen er deze maand natuurlijk ook nog wat recepten online! Deze maand was het niet zo heel veel; slechts 3 recepten. Wat er online kwam? Een heerlijke vegan mushroom burger, die trouwens al heel vaak is gemaakt door mensen om mij heen (zo leuk!), een romige vegan pesto met courgette en rozemarijn (zelfs al helemaal in Portugal nagemaakt!) en tot slot, mijn favoriet; super romig, zoet én gezond ijs van banaan met pindakaas

Obrigada!

En, ben je er nog? Heb je helemaal tot hier gelezen? Dankjewel! Ik hoor heel graag wat je ervan vond en of je vind dat dit rubriek mag blijven! Oh, en ik beloof dat het volgende maandoverzicht een stuk korter zal zijn! 

até o próximo mês!

Heb jij al eens een recept van Saudalicious geprobeerd? Laat me weten in de comments wat je ervan vond. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious (FB) of @saudalicious (IG) om het met me te delen!

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

6 Reacties

 1. Mirjam

  Erg leuk te lezen en weer leuke tips!
  Hormonen probleem ken ik van een van onze dochters, en idd door voeding weer in balans, vlees hebben we verbannen, gevogelte en vis wel, veel groentes, heerlijk, en we voelen ons stukken beter, graag doorgaan met je bloc en alle leuke tips en recepten

  Antwoord
  • Edith

   Heb het ook helemaal gelezen en vond het heel leuk!
   Het is duidelijk, dat je Portugees bloed hebt haha eten en eten en eten ! Een goed verhaal , ga er mee door !
   LovePortugal dus altijd goed!

   Antwoord
   • admin

    Hoi Edith, dankjewel leuk om te lezen! En tja ik kan er niet omheen, die liefde voor eten haha. Dan maar omarmen! Ga ik doen!

    Antwoord
  • admin

   Hi Mirjam, Dankjewel! Ja, hormonen zijn complexe dingen… En ik herken ook wat je zegt, ik viel me ook beter als minder vlees en neer groente eet! Dat kun je ook wel terugzien aan de blog denk ik :-). Mooi hè, dat voeding ook je medicijn kan zijn Dankje! Ga ik zeker doen!

   Antwoord
 2. Birgit

  Zoals met je blog en recepten vind ik je geweldig en dit heb ik ook wwer6 met veel aandacht gelezen. Topper ben je. Van mij mag deze blijven. Leuk ik kijk al weer uit naar de volgende. X

  Antwoord
  • admin

   Haha lief van je ! Dankjewel! Ik denk inderdaad dat hij er voorlopig in blijft 🙂 !

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #7 | Mijn Ups en Downs van Februari | Saudalicious - […] kon samenhangen met de (vrouwelijke) hormoonwaarden in mijn bloed. Meer hierover kun je lezen in deze en deze […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur