if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #10 | Mijn Ups en Downs van Mei

1 juni 2020

Mijn tiende maandoverzicht alweer! Dit keer neem ik je mee in mijn maand mei van dit jaar. Ondertussen alweer het derde overzicht waarin het virus corona op de achtergrond (gelukkig niet op de voorgrond) aanwezig is. Dit keer heb ik dit onderwerp daarom ook wat minder naar voren laten komen en gaan we het vooral hebben over dromen, minimalisme, vogels en natuurlijk nog meer natuur!

Meer bezoekjes en contacten

Langzamerhand zijn we van helemaal niemand zien overgestapt naar meer bezoekjes op afstand met enkele mensen die dichtbij ons staan (figuurlijk dan he;)). Fijn dat dat lekker buiten kan nu met dit weertje. De besmettingskans schijnt buiten ook een stuk kleiner te zijn. Aangezien ik niet meer weet wat ik wel en niet moet geloven, ga ik maar iets meer op mijn eigen intuïtie af. Toch fijn om familie wat meer te zien en met dagen als moederdag en de 60e verjaardag van mijn vader langs te kunnen gaan. Ook ben ik sinds deze maand weer meer op locatie aan het werk. Langzaam maar zeker worden we met z’n allen gelukkig iets minder geïsoleerd. Ik merkte laatst zelfs dat ik een telefonische afspraak met een vriendin had gepland onder een beeldbel afspraak met andere vrienden… Ik was duidelijk niet meer gewend aan plannen…

Vanaf deze komende maand juni kunnen we weer gebruik maken van de horeca! Nu moet ik zeggen dat ik niet perse sta te springen om ieder weekend ergens aan te schuiven als het allemaal gepland en met veel restricties moet… Maar ik denk wel dat ik volgende maand weer één of meerdere leuke hotspots met je te delen heb 😉

Natuurlijk natuur! 

Ja “natuurlijk” natuur. Ondertussen hebben ze een standaard plekje in mijn maandoverzicht: onze fijne genietmomentjes in de natuur! Ook deze maand hebben we weer enorm genoten van de natuur. En natuurlijk van de zon, die het extra fijn maakt om lekker buiten te wandelen, sporten, eten en relaxen.

We hebben weer veel hardgelopen en gewandeld op de mooiste plekjes. En ik heb deze maand weer voor het eerst in 10 maanden de racefiets van de zolder gehaald. Het was een prachtige dag en we hadden zin in iets anders dan hardlopen. Ik vind fietsen op een stadsfiets echt helemaal niks aan. Maar wielrennen vind ik totaal iets anders; je hebt lekker vaart en het voordeel ten opzichte van hardlopen vind ik vooral dat je het langer kunt volhouden, het minder belastend is voor je gewrichten én je veel meer kunt zien in kortere tijd. Af en toe die benenwagen inruilen voor de racefiets vind ik dus een top idee! Ik zal nooit een echt wielrenner worden, ik geniet eigenlijk vooral als het echt warm is en we lekker onderweg een koffietje kunnen pakken op het terras en kunnen picknicken. We nemen dan wat lekkers te eten en drinken mee in de koelrugtas en maken er een fijn dagje weg van. Genieten! Dat fietsen zelf is een beetje bijzaak 🙂 Deze keer hebben we een hele mooie route van 71km gefietst door een prachtig stukje Betuwe met twee stops voor een picknick. Voor herhaling vatbaar!

Vogeltjes in de achtertuin

Tja, dit was even een dingetje hoor! Een jaar nadat we in ons huidige huis zijn gaan wonen hebben we een veranda gebouwd met balken in het plafond. Op de één of andere manier zijn deze balken een hele aantrekkelijke plek voor vogels om hun nestjes in te bouwen in het voorjaar. Heel gezellig van die vogeltjes die fluitend met takjes en later met wormpjes heen en weer vliegen terwijl wij lekker buiten zitten. Maar deze maand was het iets minder gezellig… We zaten samen onder de veranda in de avond waar we ineens een “bonk” hoorden. Er was een vogeltje uit het nestje gevallen… En ik weet dat dit vaker gebeurt als ze oud genoeg zijn om te kunnen vliegen, maar deze vogeltjes waren net een dagje oud. Tja, wat doe je dan als zo’n naakt klein vogeltje daar hopeloos ligt te piepen? We besloten het vogeltje terug te leggen in het nestje. Maar al snel viel hij nog een keer, en nóg een keer. De laatste keer had hij helaas niet overleefd… Ik las later dat het wel eens gebeurt dat het nestje te klein is, en dat de sterkere vogeltjes de minder sterke vogeltjes eruit duwen, waardoor hun overlevingskans groter is. 

De volgende dag kwamen we thuis na een dagje in de bossen van Rhenen en lagen er ineens 6(!) kleine vogeltjes verspreid in de veranda… Twee zelfs met hun vleugeltjes tussen de planken van de vlonder, zo zielig! Ik raadpleegde internet maar weer, waar ik las dat het kan helpen om een nestje te maken in de buurt van hun oude nestje. Dat deden we dus maar en we legden de vogeltjes die het hadden overleefd hierin. De ouders van de vogeltjes waren duidelijk van slag en aan het zoeken. En uiteindelijk hadden ze onze omgetoverde vuurkorf- nest gevonden en brachten ze wormpjes naar de vogeltjes. Helaas was dat ook de laatste keer dat we ze gezien hadden. Ik besloot uiteindelijk toch maar hulp in te schakelen via een vogelopvang in de buurt. Ik moest direct langskomen om ze af te geven omdat ze dus iedere 15 minuten gevoerd zouden moeten worden, wat dus absoluut al een hele tijd niet meer het geval was. Oeps… Achteraf bleek dus dat ik nét op tijd was geweest. Ze waren al veel te koud en ondervoed, maar ik kreeg later nog bericht dat “de meeste koolmeesjes van die periode het hebben overleefd”. Ik heb hier wel fotootjes van, maar zal je die besparen.

Voor de volgende keer weet ik (en jij nu ook) in ieder geval dat je beter al hulp kunt zoeken als de ouders meer dan een half uur wegblijven. 

Letterlijk en figuurlijk meer rust en ruimte

Steeds meer ben ik me aan het verdiepen in minimalisme en de voordelen hiervan voor zowel je psychische gezondheid als voor de aarde of het milieu.

Bewust consumeren

Minimalisme begint natuurlijk bij minder kopen. Vooral bewuster kopen. Ik had vroeger best vaak “miskopen”. Kledingstukken of andere producten die ik slechts enkele keren gebruikte. En bij twijfel kocht ik iets vaker wel dan niet. Hierin ben ik al een lange tijd veranderd. Ik koop veel bewuster en daardoor ook een stuk minder. Ook geef ik soms juist meer geld uit per aankoop; juist omdat ik meer rekening houd met duurzaamheid; zowel wat betreft hoe lang iets mee gaat als hoe het geproduceerd is, of waar het van gemaakt is. Áls ik iets koop wil ik er nu zeker van zijn dat ik het voldoende vaak gebruik én dat het ook iets is waar ik echt gelukkiger van word.

Een nieuwe gewoonte

Sinds het begin van deze maand heb ik een nieuwe gewoonte: iedere zaterdagochtend pak ik een klein moment om een klein deel van het huis om op te ruimen, op te schonen en te minimaliseren. De ene keer is het de kruidenkast van de keuken, de andere keer is het mijn kledingkast, en zo kies ik iedere week iets anders.

Met opruimen gebruik ik dezelfde mindset als bij het kopen; Heb ik dit onlangs gebruikt? Ga ik het de komende tijd gebruiken? Word ik er ook echt blij of beter van? Als dat 3x “ja” is, dan mag het blijven. Twijfel ik of ik het nog ga gebruiken, zorg ik dat ik het in het zicht zet, zodat ik het niet nog eens vergeet. Gebruik ik het dan weer een poos niet; dan mag het weg. Op deze manier heb ik al veel kunnen minimaliseren en opruimen. En steeds als ik dan weer zo’n ruimte in loop of zo’n lade opentrek voel ik me er super fijn bij. Het is lekker overzichtelijk en dat geeft me zoveel meer rust.

Ik vind het altijd enorm lastig om dingen weg te gooien. Dus zo’n opruim moment is dan ook best vermoeiend. Maar juist door het kort te houden, iedere week terug te laten komen en in de ochtend te plannen, kost het relatief weinig energie en geeft het een direct goed gevoel waardoor het vaste prik blijft! Daarbij geeft het ook een fijn idee dat wanneer je verhuist, je gewoon veel minder hebt uit te zoeken… En dat brengt me gelijk bij het volgende onderwerp :). 

12 jaar samen

18 mei was ik alweer 12 jaar samen met Dennis. Enorm cliché, maar wát vliegt de tijd! We hebben samen al zoveel meegemaakt en zijn ook echt enorm gegroeid in al die tijd. Ieder individueel, maar ook samen, met en naar elkaar. We delen steeds meer dezelfde passies en vullen elkaar super fijn aan. We zijn beide gek op de zon en natuur (ik nét een beetje meer), beide dol op sporten (hij een beetje veel meer ;)) en beide hebben we een zwak voor lekker eten en het mooie Portugal.

Dromen creëren en verwezenlijken

Dromen kunnen we beide samen ook heel goed en doen we dan ook regelmatig. Maar gelukkig blijven die mooie ideeën niet alleen in ons hoofd bestaan. Onze eerste grote droom hebben we vorig jaar al mogen verwezenlijken: een eigen huis in Portugal. 

Of we nu een nieuwe droom hebben? Nou en of! Ik noem het eigenlijk zelfs liever een doel dan een droom. Wie weet schrijf ik hier binnenkort nog wel een blogje over. Maar misschien kun je het al wel raden..? 😉

Wat er online kwam

Deze maand kwamen er weer twee lekkere recepten online. Heerlijke gegrilde witte asperges met paprika geitenkaas saus en een lekkere witte bonen spread met geroosterde paprika.

Verder schreef ik ter ere van bevrijdingsdag nog een korte blog over wat vrijheid voor mij betekent en tot slot deelde ik mijn ochtendroutine met je.

En tot slot zette ik nog wat fijne kortingscodes voor producten die ik graag gebruik voor jullie onder elkaar!

Até a próxima!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur