if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #11 | Mijn Ups en Downs van Juni

1 juli 2020

We zijn alweer over de helft van 2020! Ik neem je opnieuw mee met een kijkje in mijn afgelopen maand. Over ons veranderende “nieuwe normaal”, een verdrietige verhuizing voor mijn oma, mini-vakanties en leuke plannen voor Saudalicious. Lees je weer mee?

Beetje bij beetje

We zitten alweer vier(!) maanden in het “Corona tijdperk”. Er is ondertussen wel weer heel wat veranderd. Vorige maand vertelde ik hoe ook voor ons alles langzaamaan wat versoepelde en we ons wat vrijer gingen voelen. Ondanks de regels en restricties die er nog gelden. 

We waren ondertussen wel gewend geraakt aan lege weekenden die we dan spontaan vulden met tripjes naar de natuur en veel wandelen en sporten. Maar nu beginnen onze agenda’s zich toch langzamerhand weer wat meer op te vullen met afspraken en “tijdslot” verjaardagen. Het mooie weer werkte gelukkig in ons voordeel. Buiten is het toch allemaal wat minder lastig om afstand te houden en is er gewoon meer frisse lucht. Heel fijn en leuk natuurlijk, want we hebben ondertussen veel van onze vrienden ook weer gezien. En dat is toch anders dan via zo’n beeldscherm.

Toch hebben we onszelf voorgenomen om de weekenden niet meer zo vol te proppen als we voorheen wel eens deden. Ik vind het heerlijk om doordeweeks uitzicht te hebben op een “leeg” weekend, en deze dan vlak van te voren of spontaan op de dag zelf te vullen met dingen waar ik op dát moment zin in heb. Of gewoon lekker leeg te laten, trouwens. Ook heerlijk! 

Minder leuk…

Omdat deze update ook over “baixos” gaat en ik dus ook de minder leuke dingen met jullie wil delen, wil ik ook een klein stukje voor mijn oma reserveren. Mijn oma is al een aantal jaren bekend met dementie en stond sinds een tijdje op de wachtlijst voor een psychogeriatrische afdeling binnen het verpleeghuis. Een setting waar ik 4 dagen per week voor mijn werk te vinden ben. Ook hierbij spelen de corona-maatregelen een grote rol. Ze is midden in deze corona-tijd opgenomen op een afdeling binnen de stichting waar ik werk. Gelukkig niet op de locatie waar ik werk, dat zou ik nog een stuk lastiger vinden. 

We hebben het lang uitgesteld, omdat zij zelf het allerliefste thuis bleef wonen natuurlijk. Maar dit ging niet langer meer. Ze sloeg nachten over, kon niet meer voor zichzelf zorgen, at erg slecht, was heel slecht ter been en bracht zichzelf in gevaar. Gelukkig was het beleid dat zij pas nieuwe mensen opnamen, zodra er ook bezoek toegestaan was. Ze mocht in het begin slechts één persoon op bezoek, en ondertussen is dit versoepeld naar twee. Dit is natuurlijk een enorme overgang voor zo’n oud vrouwtje die normaal veel vaker bezoek kreeg en ook nog eens erg weinig van de situaie snapt. Haar kleinkinderen mogen nog niet op bezoek komen, maar we hopen dat dat snel verandert! Het gaat redelijk goed met haar, maar ze moet nog wel erg wennen aan haar nieuwe “thuis”.

Voor mij is het de eerste keer dat er iemand in mijn directe omgeving wordt opgenomen in een verpleeghuis. Dit was voor mij altijd puur gelinkt aan mijn werk, en nu maak ik het van “de andere kant” mee. Bijzonder, interessant maar ook gewoon erg moeilijk en verdrietig.

Mini- vakanties

Dan over naar iets vrolijks en leuks; mini-vakanties. Want ja, iedere maand kun je hier weer lezen én zien hoe mooi ons eigen landje is.

Natuurlijk natuur 🙂

Wij vinden het heerlijk om er op onze vrije dagen op uit te gaan en te genieten van het moois dat ons landje te bieden heeft. En helemaal met het mooie weer van afgelopen maand lijkt het al snel alsof je even op mini-vakantie bent! Maar we proberen ook om zo nu en dan juist na drukke werkdag, snel wat te eten te maken en met onze koeltas naar een mooi stukje natuur in de omgeving te rijden om daar vervolgens te genieten (wandelen of hardlopen) en de dag af te sluiten met een fijne picknick in de avondzon. Ik ben dan gewoon even totaal vergeten dat ik die dag nog heb gewerkt. Heerlijk! 

Zo na het werk gaan we vaak naar het bos in Zoelen of naar het bos bij Neerijnen. Op vrije dagen is dit wisselend. We komen veel in het natuurgebied rondom Rhenen, Ede en Amerongen.

We hebben trouwens ook een nieuwe (oude) hobby gevonden; Beachtennis. Maar dan zonder beach… :). Een jaar of 10 geleden deden we dit ook heel vaak samen. We probeerden we zoveel mogelijk naar elkaar over te spelen zonder dat de bal viel. Een bezoekje aan mijn schoonouders in hun tuin heeft deze hobby nieuw leven ingeblazen en sindsdien zijn we weer helemaal fanatiek. We hebben zelf niet zo’n grote tuin, dus we nemen ze gewoon mee naar buiten, ergens in een park of op een veldje. Voorbijgangers kijken wel een beetje raar, maar dat vinden we eigenlijk alleen maar grappig :). We hebben natuurlijk wel tennis batjes in stijl. 😉

Middagje Amsterdam

Naast de mooie plekjes vol prachtige natuur hebben we deze maand ook eens het andere uiterste bezocht; Amsterdam, de stad vol mensen, fietsen, grachten en prachtige panden. Omdat er een leuk bezoekje aan een nieuwe Portugees restaurant in Amsterdam op de planning stond (waarover later meer!), besloten we hier gelijk maar een middagje van te maken. Onze eerste keus voor een tripje gaat niet perse naar grote steden, maar zo nu en dan vinden we die chaos en sfeer van een grote stad wel heel fijn.

Amsterdam heeft toch ook altijd wel iets heel bijzonders. Jaren geleden kwam ik er wel eens, maar dan vooral in het centrum om te winkelen. De laatste tijd heb ik steeds meer andere gedeeltes gezien. Deze keer was het naast het etentje ook voor een drankje op het terras, een wandeling langs de Amstel en sporten in het Amsterdamse bos. 

Nieuw ochtendroutine 

Als je me volgt via instagram zal je misschien wel weten dat ik bezig ben met het creëeren van steeds een beetje meer structuur en ruimte in mijn dagelijks leven. Hierbij hoort ook het inbedden van activiteiten op de dag waar ik energie van krijg en blij van word. Vorige maand was ik begonnen met één moment per week voor het opschonen of opruimen van delen van het huis. Wat trouwens nog steeds super fijn werkt voor mij! Ik heb ondertussen al heel wat kleding, spullen en kleedjes verkocht die ik nooit meer gebruikte of aandeed. Lang leve Instagram, want deze zijn allemaal naar leuke volgers gegaan voor een mini-prijsje 🙂 

Deze maand besloot ik, naar aanleiding van een podcast die ik gehoord had, om mijn ochtendritueel een beetje aan te passen. Sinds een tijdje probeer ik iedere ochtend – of in ieder geval de ochtenden dat ik hier tijd voor heb – zó in te delen dat ik er de rest van de dag profijt van heb. Hier schreef ik eerder dit artikel met mijn routine + tips over, welke ik nu heb aangepast.

Sinds een aantal weken heb ik een aantal minuten lezen geïntegreerd in mijn ochtendroutine. Ik kwam nooit meer toe aan lezen terwijl ik dat zo graag wil!

Omdat ik zo’n lange lijst met interessante boeken heb verzameld ondertussen, heb ik besloten om dit ook als vast onderdeel van mijn dag terug te laten komen. Ik pak er dan een notebook bij en schrijf op wat ik graag wil onthouden. 20 minuten is dan erg kort, maar zo kom ik iedere dag aan een aantal pagina’s en dan is al een heel stuk meer dan helemaal niets :).

Boeken die ik heb gelezen en nog wil lezen zijn bijvoorbeeld Getting Things Done van David Allen, Je Ongekende Vermogens van Tony Robbins, Een Werkweek van 4 uur van Timothy Ferris, Master your Mindset van Michael Pilarczyk, Focus van Mark Tigchelaar, Super Slapen van Floris Wouterson en nog veel meer…

Nieuwe ontwikkelingen en ideeën voor Saudalicious

Deze maand is ook een moment geweest van nieuwe plannen voor Saudalicious. Een tijdje geleden ontstond al het idee om een kookboek te maken. Dit idee is een beetje op de lange baan geschoven, omdat er wat tussen gekomen is. Ik ben op het moment bezig met het vernieuwen van de website en mijn logo en huisstijl. Hier neem ik gewoon even goed de tijd voor, aangezien ik tussendoor gewoon blijf bloggen en daarnaast natuurlijk ook werk, en tijd voor mezelf, vrienden, sport, familie en Dennis wil behouden :). Stapje voor stapje dus! 

Ik schreef trouwens wel alvast een nieuwe “Over mij” pagina, omdat de info die er nu stond echt niet meer kon. Ik ben in de tijd dat ik met Saudalicious bezig ben enorm veranderd, en de inhoud van deze platformen groeit met mij mee. Neem gerust een kijkje. De lay-out wordt trouwens een stuk mooier op de nieuwe website! Althans, daar ga ik mijn best voor doen :).

Ik heb, mede omdat ik altijd zoveel leuk vind en veel verschillende dingen doe, wel kritisch gekeken naar waar ik mijn tijd aan besteed. Is dit het nog wel waard? Word ik hier nog blij van? Nu kan ik niet zomaar minder werken, omdat ik het financiële stukje ook nodig heb (en ik ook wil sparen voor onze toekomstdroom:)). Wel ben ik erachter gekomen dat de tijd die gaat zitten in het verkopen en maken van de Saudalicious pindakaas, mij eigenlijk niet genoeg energie opleverde en dat dit ten koste gaat van andere leuke(re) dingen. Ik heb daarom deze maand ook besloten dat ik hiermee stop. Deze maand zal de laatste keer zijn dat ik pindakaas maak.

Hotspots

Sinds deze maand konden we weer genieten van de horeca! Nu ben ik niet gelijk op de terrassen afgestormd, maar een leuke uitnodiging voor een nieuw Portugees restaurant in Amsterdam kon ik natuurlijk niet laten schieten. Dat is dan eigenlijk ook gelijk het enige restaurantje dat we hebben bezocht deze maand. Ik had wel verwacht dat we iets vaker ergens zouden neerstrijken maar dat is er dus gewoon niet van gekomen.

Portugália Tasca – Amsterdam | Lees in dit artikel alles over dit nieuwe kleine restaurantje in hartje Amsterdam. Ik kan alvast verklappen dat het een echte aanrader is. Oja, en als je vóór 31 juli reserveert en even benoemt dat je via “Saudalicious” komt, ontvangen jij en je gezelschap een gratis heerlijk flesje vinho verde bij je lunch of diner! En, nóg een leuk weetje; houd de instagram van Saudalicious en Portugália tasca in de gaten, want deze week komt er nog iets heel leuks aan 🙂 

Wat er online kwam

Ondanks ik mijn tijd de laatste tijd iets bewuster verdeel en daardoor iets minder toe kom aan nieuwe artikelen en Instagram (I’ll be back!), zijn er nog wel twee heerlijke nieuwe recepten geplaatst afgelopen maand. Beide recepten passen helemaal bij het weertje dat we enkele dagen geleden hadden; lekker warm en zonnig. Dat is nu, begin juli wel even anders. Maar ach, de zomer is nog niet voorbij. Zodra het zonnetje weer achter de wolken vandaan komt raad ik jullie dus zéker aan om deze lekkere venkel-aardbeien salade of gegrilde asperge salade met lekkere verse pesto te proberen!

Daarnaast schreef ik nog een review over plastic vrij shampoo bars. Mocht je ook aan het overwegen zijn om meer duurzame en bewuste keuzes te maken, is een shampoo bar misschien wel een hele mooie kleine (eerste?) stap!

Até a proxima!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

3 Reacties

 1. Birgit

  Leuk weer te lezen Sabine.
  Ja niet leuk voor je oma. Ik heb t met mijn moeder meegemaakt. Erg zwaar en verdrietig. Wat betreft h e t beachbal. Wij Padellen al een poosje en dat bevalt ons erg goed. Het is een combinatie van tennis bracht Bali en squash. Erg leuk om te doen. Kijk maar eens wat filmpjes op you tube
  En ga een een keer proberen je k kunt vaak ook een proefles doen of een baan huren. Er zijn al heel veel banen in heel Nederland dus vast ook een bij jullie in de buurt. Misschien wel in Tiel.
  Veel liefs van ons.

  Antwoord
 2. Saskia

  Wat een fijn stukje dit ❤ Op naar een mooi Juli

  Antwoord
  • Sabine

   Hee Saskia, dank voor je leuke reactie! 🤗

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #12 | Mijn Ups en Downs van Juli | Saudalicious - […] hebben we alweer de vijfde maand “met corona” achter de rug… Vorige maand vertelde ik hoe alles beetje bij…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur