if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #13 | Mijn Ups en Downs van Augustus

21 augustus 2020

Iets eerder dan normaal, dit overzichtje van Augustus. Wees gerust, hij duurt nog nog even, deze augustus zomermaand! Doordat ik vanmiddag vertrek op roadtrip naar Portugal en deze weken ook met jullie zal gaan delen, ben ik dit keer dus wat vroeger in de maand. Ik vertel je over fijne momenten, leuke insta-meetings en deel natuurlijk weer leuke hotspots en interessante producten met je. Lees je mee?

Fijne momenten

De maand is nog niet voorbij maar nu al gevuld met een aantal fijne momenten met vrienden en familie en natuurlijk met Dennis. Ik heb – heel verrassend -ook weer leuke restaurantjes en tentjes bezocht (waarover natuurlijk meer bij de “hotspots”verderop).

Op de eerste dag van de maand ben ik naar de dierentuin geweest met mijn ouders en het gezinnetje van mijn zus. Ik moet wel zeggen dat dierentuinen me altijd wat gemengde gevoelens opleveren, maar het was in ieder geval een gezellige dag die we afsloten met een etentje.

Ook hebben wij samen weer wat leuke plekjes gaan opgezocht voor een hardlooprondje of wandeling met hier en daar een fijne picknick.

Dit soort momenten doen me goed. Ik doe het nog steeds rustig aan want merk dat ik vroeg op de avond al moe ben na zo’n dag of sneller hoofdpijn krijg. Daarom plan ik ook niet teveel op elkaar en dat gaat tot nu toe aardig goed, gelukkig.

Instagram meetings

Twee van die leuke momenten waren trouwens met mensen die ik via Instagram heb ontmoet. Één van de leukste dingen dat het opzetten van dit platform me gebracht heeft; her leren kennen van nieuwe, like-minded mensen. Ik heb ondertussen al zóveel leuke mensen mogen ontmoeten. Leuke, lieve, mooie, positieve mensen met dezelfde interesses (vaak eten en/of Portugal) en eigenlijk altijd wel met hele interessante verhalen.

Zo sprak ik begin deze maand af met Elzelien en Marcha. Elzelien ken ik al een langere tijd. Zij is Portugese lerares. We hebben vaker samengewerkt en ik heb nog een aantal Portugese lessen bij haar gevolgd. Met Marcha raakte ik eind 2017 aan de praat over “bacalhau” via Instagram. Sindsdien hadden we zo nu en dan contact over Portugal. Twee jaar later spraken we met elkaar af in een Portugees restaurant in Deventer. Begin dit jaar ontstond het idee om met z’n drietjes een hapje te gaan eten, wat uiteindelijk nog even op zich had laten wachten natuurlijk (i.v.m. je-weet-wel). Deze maand is het er dan eindelijk van gekomen. We hebben bij Da Silva lekker gegeten en heel gezellig gekletst. Voor herhaling vatbaar dus!

Een week later stond een nieuwe Instagram-date op de planning. Alana en ik raakten met elkaar aan de praat op Instagram. Zij deelt prachtige foto’s, waaronder ook mooie sfeervolle in Portugal gemaakt. We praatten over fotografie en Portugal. We raakten niet uitgepraat waardoor al snel het idee stond om eens af te spreken en elkaar beter te leren kennen. Heel spontaan en heel leuk! We spraken af in het midden bij Key West Beachhouse (lekker makkelijk, aan de A2 bij Utrecht) voor een drankje. Best een beetje gek ook ergens, om met iemand af te spreken die je eigenlijk alleen via een app hebt gesproken. Even spannend of ik haar wel zou herkennen, maar uiteindelijk heel gezellig. We hebben gezellig verder gekletst over onze favoriete onderwerpen, aan “de beach van Utrecht”. De tijd ging zo snel dat we helemaal vergaten om een leuke foto te maken ;). Volgende keer dan maar!

Hittegolf

Tja, die hittegolf van deze maand kan niemand ontgaan zijn volgens mij! Nu zal het je vast niet verbazen dat ik niet vies ben van een graadje boven de 30 en een zonnestraaltje :). Maar op deze intens warme nachten had ik ook niet gerekend.. Overdag vond ik soms juist heel erg lekker. Ik kan er wel van genieten als het zo licht en warm is. Lekker veel buiten zijn, BBQ aan, veel wandelen en tja, dat zweten nam ik maar voor lief:) De nachten waren wel pittig. We hebben geen airco en dan merk je al snel dat zo’n hoge temperatuur enorm veel negatieve invloed heeft op je nachtrust. O, en muggen. Die ook ;). 

Ochtend lees lessen

Omdat ik sinds een tijdje een redelijk “vaste” ochtendroutine heb, gun ik mezelf nu bijna iedere dag een momentje om de dag rustig te beginnen én gelijk wat minuutjes in zelf-ontwikkeling te stoppen. Dit doe ik het liefst in de vorm van podcasts, maar dus ook het lezen van boeken. Iets waar ik mezelf voorheen weinig tijd voor gaf, maar nu het eenmaal in mijn ochtendritueel gebakken zit, gaat dit stukken beter. Deze maand begon ik aan het boek “Dromen Durven Doen” van Ben Tichelaar en ik las hem deze maand ook uit. Het boek is zo makkelijk en laagdrempelig geschreven dat hij lekker wegleest.

Ik lees dat soort “zelfontwikkelings”boeken altijd met een dubbele agenda; als behandelaar/psycholoog en natuurlijk gewoon voor mijn eigen ontwikkeling. Dit boek gaat over gedragsverandering, hoe je dit kunt bereiken. Waarom bijv. straffen van ongewenst gedrag minder goed werkt dat belonen van goed gedrag. Maar er staan ook een heleboel leuke en fijne metaforen en tips in. Zoals de DERK-methode (Doe Eerst Rot Klussen). En bijvoorbeeld het inzicht dat mensen geen hekel hebben aan veranderen, maar aan verliezen. Met verandering gaat vaak ook het verlies van vertrouwdheden en veiligheid gepaard. En dat is precies hetgeen wat lastig is, maar waar je ook iets mee zou kunnen.

Ook deze quote vond ik heel mooi: “Goed is de vijand van Geweldig”. Vaak veranderen we pas als de “pijn” groot genoeg is. Als het “goed” gaat, is er geen urgentie om iets “geweldig” te maken. Logisch, denk je misschien. Maar dit kan zomaar eens de (onbewuste!) reden zijn dat je gedrag nog niet hebt kunnen veranderen, omdat het misschien al “redelijk goed” gaat, je voordelen naast de nadelen ervaart. Iets om over na te denken :).

Interessant boekje voor iedereen, maar in het bijzonder voor als je graag iets zou willen veranderen aan jouw eigen gedrag of leefstijl. 

Vakantie voorbereidingen

Verder ben ik tussen alle bedrijvigheid door natuurlijk bezig geweest met het voorbereiden van onze reis naar Portugal. We hebben lang geduimd dat het door zou kunnen gaan en hoe dichterbij het komt, hoe meer het er op lijkt dat we de grens van Portugal wel zullen halen. We gaan met de auto en houden ervan om het lekker rustig aan te doen. Waarom duizenden kilometers in één stuk door rijden, terwijl er onderweg ook zoveel moois te zien is? In 2018 deden we onze eerste trip met de auto naar (en door) Portugal samen. En nu voor de tweede keer dus. Dit keer met een “vaste” eindbestemming; ons dorpje, ons eigen huisje.

Ook om rekening te houden met de oranje gebieden hebben we alvast een route uitgestippeld die we zullen rijden. We hebben de eerste twee overnachtingen in Frankrijk vastgelegd en nagedacht over welke plekjes we onderweg allemaal willen zien. We gaan er dus een aantal dagen over doen. Want de vakantie begint ten slotte zodra we de deur van ons huis hier achter ons dicht doen. Tranquilo 🙂 

Dennis moet nog werken deze ochtend, dus vanmiddag kunnen we fijn vertrekken!

Ga je ons volgen via @Saudalicious en @casaboanova?

Hotspots

Al orzaal – Rhenen | Na een gezellig dag in de dierentuin begin deze maand, namen we mijn ouders mee uit eten bij ons favoriete restaurant van Rhenen. Al Orzaal serveert heerlijk Libanees eten. De bediening liep helaas wel een beetje stroef, waardoor we o.a. uiteindelijk 2 uur hebben gewacht op het hoofdgerecht. Maar gelukkig maakten ze dat goed met een kleine korting, nadat we hier iets van zeiden. Zoiets vind ik toch wel echt jammer en veel afdoen aan de sfeer tijdens het eten. Het eten was zoals altijd verrukkelijk! 

Waku Waku – Utrecht | Voor de verjaardag van het zusje van Dennis en haar vriend hadden wij een etentje geregeld in Utrecht. Zij is ook gek op gezond en vega eten dus Waku Waku leek mij helemaal geschikt. Ik kende het zelf ook nog niet, dus was zelf ook benieuwd. We vonden het eten echt heel erg lekker. De bediening kon iets beter… Ik zou er elf niet snel een tweede keer naartoe gaan, misschien omdat ik net iets meer had verwacht. Als je het nog niet kent en je houdt van moderne (vega(n)) gerechtjes, zou ik het zeker wel aanraden om er een keertje te gaan eten. 

Gys – Utrecht | Afgelopen vrijdag waren Dennis en ik nog een keer naar Utrecht gegaan. Dit keer om wat laatste spulletjes te kopen om mee te nemen op vakantie en naar ons huisje. Als afsluiter besloten we om nog een klein hapje te eten. We hadden een afspraak staan, dus konden niet uitgebreid tafelen. We hadden al eens eerder bij de andere vestiging van Gys in Utrecht gegeten. Dit beviel zo goed dat we besloten dit keer naar de vestiging in het centrum te gaan. En we waren niet de enigen. Er was eigenlijk geen plek, maar na wat doorvragen konden we uiteindelijk toch terecht aan de bar bij het raam. Voor ons prima, we waren toch niet van plan lang te blijven. We bestelden de shared platter van het voorgerecht om samen te delen met wat extra frietjes en een salade. Gys serveert heerlijke, bijzondere vega gerechten. Dikke aanrader, beide vestigingen! 

Da Silva – Den Bosch | Het Portuges restaurantje waar ik at met Elzelien en Marcha, waar ik eerder in dit blog over vertelde. Leuke plek, lekker eten en een fijne sfeer.

Post!

Common and Sense Jurkje

Ik ontving een prachtig mooi jurkje van het merk Common & Sense. Janine benaderde mij via Instagram omdat ze zag dat ik mijn platform o.a. gebruik om bewustwording te creëren m.b.t. duurzaamheid en gezonder leven. Ze vroeg of ik eens een item wilde proberen en vertelde me het verhaal van haar onderneming.

Common & Sense is een merk met een duurzame missie. Ze verkopen eerlijke kledingstukken met aandacht voor mens en milieu. En waar de meeste “duuzame” kledingmerken in mijn ogen vaak alleen meer saaie kleding verkopen, doet Janine dat heel anders. Naast hele mooie, fijne basics verkoopt zij bijvoorbeeld ook prachtige jurkjes die je zo naar een feestje aan kunt. Ik zou zeker eens een kijkje nemen op hun website en het verhaal lezen en de mooie producten bekijken. Ik kan me zo voorstellen dat je ook helemaal enthousiast wordt, Maar wacht nog even met bestellen… want ik heb binnenkort een hele leuke actie wat je bestelling nog een stukje leuker maakt! Volg Saudalicous op Instagram om hiervan op de hoogte te blijven, of stuur me even een berichtje als je op de hoogte gebracht wil worden wanneer dit geldig is.

Bewust puur producten

Voor de tweede keer heb ik een leuke samenwerking met het met Bewust Puur. Ook al zo’n fijn merk dat zich inzet voor duurzaamheid voor onze planeet en gezondheid. Bewust Puur is een online webshop voor biologische, natuurlijke en duurzame producten. Ze hebben hier echt van alles. Van zelfzorg producten tot duurzame alles-in-een folie als vervanger van je bakpapier, en van wasbare tampons tot natuurlijke parfums en shampoo bars. Neem een kijkje, maar ook voor deze geldt: Wacht nog even met bestellen. Binnenkort heb ik een fijne kortingscode voor je. Volg Saudalicous op Instagram om hiervoor op de hoogte te blijven, of stuur me even een berichtje als je op de hoogte gebracht wil worden wanneer dit geldig is.

Iron Roots sport top + Cadeautje!

Het merk Iron Roots leerde ik kennen via Dennis. Hij gebruikte het zwarte sport shirt en deze beviel hem zó goed dat ik er heel nieuwsgierig naar werd. Vooral het feit dat het t-shirt gemaakt is van micro-plastic vrije stoffen en dat zij ook veel belang hechten aan duurzaamheid en eerlijke productie sprak ons beide erg aan. De zwarte shirtjes zijn zelfs gemaakt van eucalyptusbomen afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen in Portugal! Opvallend was dat het shirt geurtjes van zweet heel goed maskeert. En geloof me, dat verschil merk je duidelijk, als je vriend veel zweet én hij gewoon door sport tijdens een hittegolf :).

Ik was super enthousiast en ontving van hen de zwarte sport top om uit te proberen. Natuurlijk is hij al getest; hele fijne stof en hij zit heerlijk. Ik draag maat S.

Ennn… voor dit merk heb ik al wel een heel erg leuk cadeautje voor je! Met de code SAUDALICIOUS kun jij een fijn duurzaam sport shit/top of één van de andere kledingstukken van Iron Roots kopen, en helemaal gratis laten bezorgen. Je betaalt dus geen verzendkosten.

Op mijn instagram deel ik komende weken meer over alle drie de bovenstaande fijne producten en merken! 

Wat er online kwam

Deze maand deelde ik twee heerlijke receptjes met je. Een voor bacalhau à Brás, maar dan nét iets gezonder. Zo kon ik vast even in de Portugese stemming komen ;). En een lekker recept voor een heerlijke, gezondere pruimentaart. Die kan nog net, het pruimenseizoen is nog niet voorbij!

Verder deelde ik mijn eerste artikel over Kaapverdië: Wat te doen in Praia, de hoofdstand van het eiland Santiago. Hier zijn wij alweer een half jaar geleden naartoe geweest, op zoek naar winterzon, mooie natuur, en interessante cultuur. En dat vonden we er allemaal. Ik heb even gewacht met het delen van alles wat we er hebben gezien en verzameld, aangezien Kaapverdië totaal in Lock Down zat, vlak nadat wij er vertrokken. Dit lijkt als iets te verminderen maar speelt nog wel. De overige artikelen zullen dus nog binnen druppelen komende weken/maanden.

Ook deelde ik met jullie een update van de reis met de auto naar Portugal (tijdens corona). Ik merkte dat veel mensen er naar zochten. De reis die wij in 2018 maakte, ging een aantal dagen geleden nog door gebieden die toen geel gemarkeerd waren, maar al snel werden de oranje gebieden uitgebreid. Nu deel ik met jullie hier ook onze route van dit jaar, die in onze ogen veilig is.

Tot slot deelde ik nog een achterblijvertje: deel 3 van onze klusvakantie in Portugal van vorig jaar september Dat was er helemaal bij ingeschoten, maar ik vond het toch wel leuk om deze reeks nog even af te maken.

Zo, was je nog niet op de hoogte van de nieuwe artikelen, heb je nu wat te doen :)!

Wij gaan lekker vakantie vieren, Tchau!!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur