if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #4| Mijn Ups en Downs van November

4 december 2019

De laatste maand van het jaar 2019 is alweer aangebroken. En wat ging November snel voorbij voor mijn gevoel! Zo snel, dat ik er veel te laat pas aan dacht een blogje te schrijven over de afgelopen maand. De maand dat we de kerstboom opzette en de dagen ineens wel heel koud en donker werden. Lees je mee over leuke plekjes, belevenissen en ontmoetingen van mijn maand november? 

Dagje Maastricht

Begin deze maand ging ik met twee “middelbare school vriendinnen” naar het zuiden van ons landje, op bezoek bij de vierde vriendin die inmiddels al een tijdje in Maastricht woont. Ik ben de enige die in Tiel is blijven wonen, al zou je dat niet zeggen als je de naam van onze groepsapp ziet; “betuwse bitchesz”. Soms moet je dingen niet veranderen, toch? 😉 Het idee was om door Maastricht te wandelen, bij te kletsen, lekker te eten en haar nieuwe huisje te bezoeken. Vooral de laatste drie waren erg geslaagd.

Het was zaterdag en dan is het in het algemeen handig om te reserveren, helemaal in een stad als Maastricht. Dat hadden we niet gedaan, waardoor we alsnog flink wat gelopen hebben, op zoek naar een leuke plek om wat te eten. Door deze zoektocht staan er nu in ieder geval heel wat tentjes die er heel leuk uitzagen op mijn lijst voor een volgende keer! 

saudalicious green kitchen wageningen

We lunchten bij “de Brandweerkantine”. Een hele leuke plek wat voorheen dus ook echt een brandweerkantine was. Ze hebben er van alles van bagels tot pannenkoeken en van salades tot pita’s en volgens mij variëren ze er ook op los met de gerechten. Een echte aanrader dus. We dineerden met verschillende deel plankjes met lekkers bij “Le Fernand”, een restaurant met een Franse keuken. Dat was goed, lekker en gezellig maar niet heel bijzonder.  

Een heel leuk gelukje

Ein-de-lijk is hij er dan. Mijn nieuwe telefoon. Mijn oude telefoon was al een aantal maanden aan het aftakelen. Het duurde ongeveer 5 minuten voordat hij van app kon wisselen of de camera kon openen. Tot grote frustratie van mijzelf én mijn tafelgenoten tijdens een lunch of diner, want tja, die foto van dat gerechtje moest natuurlijk gemaakt worden om dat met jullie te kunnen delen ;). Ik begon mijn telefoon steeds minder te gebruiken omdat ik me eraan ergerde, en ik maakte dus ook steeds minder foto’s met min telefoon.

Ondertussen had ik al heel wat uurtjes verspild aan het zoeken naar een nieuwe telefoon. Er is zoveel keus, en in mijn geval betekent dat meestal; “freeze”. Met andere woorden; ik maak dan geen keuze omdat ik het niet meer weet. Wat natuurlijk een keuze op zich is. Maar ik irriteerde me wel (hardop :)) mateloos elke keer als “even snel” iets wilde opzoeken of een foto wilde maken. Ik was dus ook enorm gelukkig toen ik eind deze maand ineens de winnaar van de LG G8s Thinq van de winactie van foodaholic bleek te zijn! Won ik zomaar ineens een nieuwe telefoon! Enorm dankbaar! Ik kan weer stressloos foto’s maken en instagrammen 😉

saudalicious telefoon

Natuur momentjes 

Al een tijd zetten wij de quality time momentjes samen in de natuur hoog bovenaan ons prioriteitenlijstje. Meestal gaan we in het weekend naar een mooie plek in Nederland om een rustige run te doen en/of een fijne wandeling. Heerlijk vind ik het. Ik geniet enorm van die momenten. Het samen zijn, ons verwonderen, zien hoe de natuur verandert en gewoon even niets anders dan in het moment zijn. Soms neem ik mijn camera mee om wat mooie plaatjes te schieten. Dennis vermaakt zich gelukkig wel als ik op zoek ben naar fotogenieke wondertjes. En soms, is hij dat wondertje 😉

Deze maand heb ik maar één keer mijn fotocamera meegenomen. Dit keer naar Brabant en de bosrijke omgeving van Schaik… Prachtige plek!

saudalicious bos Schaik

Zonnig en avontuurlijk vooruitzicht

Jammer is wel ; die fijne wandelingetjes worden steeds lastiger plannen omdat het steeds eerder donker wordt. Ik heb alle seizoenen enorm leren waarderen, maar ik blijf nou eenmaal een warmte liefhebber en zonaanbidder… Na onze vakantie in Brazilië enkele jaren geleden zeiden we tegen elkaar; “dit moeten we eigenlijk iedere winter doen, een aantal weken de kou in Nederland ontvluchten…” Dit is er nooit echt van gekomen en eigenlijk wilden we dit jaar onze dagen sparen om naar Portugal en ons huisje te gaan om weer te klussen. Maar ach, dat huis staat er over een paar maanden ook nog wel.

We hebben dus een zonvakantie in februari geboekt; Kaapverdië! Een eilandgroep met Afrikaanse sferen en Mediterraanse invloeden. Het is vroeger van Portugal geweest, en ze spreken daardoor nog steeds de Portugese taal.

Om precies te zijn gaan we naar het eiland Santiago. Vanuit daar willen we nog wat andere eilanden bezoeken. Alleen de vlucht staat vast. De rest zullen we nog bekijken in de komende tijd. Heel benieuwd!

Ben jij al eens op Kaapverdië geweest? Tips en verhalen zijn meer dan welkom via de comments hieronder of een berichtje via social media. En natuurlijk neem ik jullie via stories tegen die tijd lekker mee! 

Hotspots

Naast de leuke eettentjes in Maastricht heb ik de afgelopen maand voor mijn doen, niet zo heel veel buiten de deur gegeten. Toch heb ik nog wel vier hele leuke tips voor je;

Chez Antoinette – Deventer | Een Portugees restaurant, dat ik nog niet kende en daardoor ook nog niet bij de lijst met Portugese restaurants in Nederland stond trouwens! Ik sprak hier af met Marcha, een hele leuke dame die ik via Instagram heb leren kennen. Eén van de redenen dat ik Instagram zo waardeer; via dit medium ben ik al met zoveel leuke mensen in contact gekomen! Ze had ook nog een leuk cadeautje uit Lissabon voor me meegenomen omdat ze via mijn Instagram stories had gezien dat mijn kaneelkauwgom die ik altijd meeneem uit Portugal, op was. Zo leuk!

Marcha heeft een tijd in Portugal, Algarve, gewoond en is -net als ik – dol op het land. Ik vroeg haar nog wat het maakt dat ze er zo dol op is, maar dat vond ze lastig onder woorden te brengen. “Het is een gevoel”. Heel herkenbaar!

Chez Antoinette is een heel leuk en gezellig café-restaurant, waarin je duidelijk de Portugese invloeden terugziet. Ze serveren Portugees eten, maar schenken ook Portugese wijnen, ze hebben de Portugese sapjes van Sumol en zelfs het bruisend water is van het Portugese merk Pedras. Achterin is een mooie zaal met een hele andere, meer chiquere sfeer, waar je kunt dineren (net als in Portugal!). We hebben heerlijk gegeten. Ik had een gebakken zeebaars en Marscha nam de cataplana die ook heerlijk was (ik moest natuurlijk even proeven). Vooraf kregen we heerlijke broodjes en een klein gerechtje van – typisch Portugees – sardines uit blik. Genieten!

The Green Kitchen – Wageningen | Omdat we vaak in de buurt van Rhenen en Wageningen fietsen, wandelen of hardlopen, is The Green Kitchen in Wageningen een plekje waar we vaker neerstrijken in het weekend. Ik hou van deze plek. Er hangt een fijne sfeer, ze hebben fijne wisselende vegetarische en gezonde gerechtjes en heerlijke (warme) drankjes. Het is maar goed dat we er niet altijd naartoe kunnen als we gaan wandelen. Op zondagen behalve de eerst van de maand (pancake sunday! Ook een tip!), is The Green Kitchen namelijk gesloten.

Nul73 – Den Bosch | Toen we in Den Bosch waren om onze kerstboom te kopen en wat meer te winkelen natuurlijk, besloten we om er ook een hapje te eten. Ik was Nul73 op internet tegen gekomen en was heel nieuwsgierig geworden door hun originele vega-gerechten op de kaart.

We liepen er naartoe en kwamen erachter dat we hier al héél vaak langs gelopen zijn! En wat zonde dat we niet eerder naar binnen zijn gegaan. Het eten was heerlijk en verrassend; we deelden een vegetarische kapsalon en een vegetarische curry. Vooraf hadden we broodjes met lekkere dips en “vegan halloumi” van cashew met een heerlijke frisse citrus smaak.

Wat er online kwam

Recepten

Er kwamen ook deze maand weer wat lekkere recepten voorbij.

Mijn schoonouders hebben een kastanjeboom waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. In oktober maakte ik kastanjepuree en deze maand maakte ik er nog meer mee. Bijvoorbeeld deze kastanjesoep en gekookte kastanjes met kruiden En er komen er nog wat meer!

Verder maakte ik nog twee typisch Portugese gerechten: een heerlijke Portugese doperwtenstoof met gepocheerde eitjes, een basisrecept voor bacalhau uit de oven

Tot slot kwam ook deze heerlijke curry met vis en garnalen en zelfgemaakte naan online én in een andere categorie; super lekkere, plakkerige, speculaas cookiedough!

Wat er nog meer online kwam

Ook kwam het tweede deel van onze klusvakantie online en gaf ik jullie 10 hele leuke cadeau tips voor de feestdagen.

Een hele fijne december toegewenst en “Até o próximo mês”!

Heb jij al eens een recept van Saudalicious geprobeerd? Laat me weten in de comments wat je ervan vond. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious (FB) of @saudalicious (IG) om het met me te delen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Portugese Restaurants in Nederland | Saudalicious - […] Chez Antoinette is een heel leuk en gezellig café-restaurant, waarin je duidelijk de Portugese invloeden terugziet. Ze serveren Portugees eten,…
 2. Terugblik 2019 | Twee jaar Saudalicious | Saudalicious - […] jaar ben ik tot slot begonnen met maandelijkse persoonlijke blogs “Altos e Baixos” waarin ik jullie meeneem in wat…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur