if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #6 | Mijn Ups en Downs van Januari

4 februari 2020

Een nieuw jaar! 

Tij voor “goede voornemens”, toch? Tja, noem ik het vaak niet. Als ik iets wil veranderen is iedere dag een goede dag om te beginnen. En is het trouwens in mijn ogen ook geen probleem als dat niet in één keer goed gaat. Zo’n eikpunt als 1 januari kan juist druk geven en je (of mij, in ieder geval) slecht laten voelen als ik het op 4 of 5 januari al niet meer volgehouden heb. Dat is dan ook de reden dat ik met veel nieuwe gewoontes een start maak, wanneer ik het bedenk. En dat gaat met ups en downs, en ik gun mezelf de tijd om uit te zoeken wat werkt en wat niet. 

Maarrr, zoals ik vorige maand al aangaf vind ik zo’n jaarwisseling wel een mooi moment om te reflecteren op het afgelopen jaar en bewust stil te staan bij mijn dromen en doelen voor het komende jaar; thema’s die belangrijk (geworden) zijn en focuspunten. Hierover vertel ik binnenkort meer in de blog over de purpuz planner die ik onder andere hierbij gebruik. Deze planner helpt me structureren, reflecteren, prioriteren en plannen! Met mooie quotes, handige lay-out en super veel tools om te werken aan je doelen. Een soort agenda en life coach in één dus!

Lees ook: Altos e Baixos maand December

Winactie Purpuz planner!

Kan jij ook wel zo’n planner gebruiken? Dat is mooi , want ik mag er namelijk maar liefst twee weggeven! Kijk snel bij mijn post op Instagram en doe mee! De winnaar wordt zaterdag 8 februari 2020 bekend gemaakt via Instagram.

Liever nu gelijk kopen? De purpuz planner is kort geleden in prijs verlaagd. Als je hem via deze link bestelt, krijg ik ook nog een iniemienie commissie, kost jouw niets extra’s 🙂

Twee keer knallend het nieuwe jaar in 

Halverwege de maand, kregen we nog een wel heel bijzondere nieuwjaars-knal. Misschien heb je het voorbij zien komen via de Instagram stories… Het was zondagnacht en we lagen lekker te slapen. Ineens was daar een enorme(!) knal, vervolgd door een geluid alsof er allemaal knikkers naar binnen vielen door het dak. Ik kan je vertellen; je verbaast je hoeveel en hoe snel je in een paar seconde kan denken. Allerlei scenario’s gingen door mijn hoofd van lekkage tot inbraak en van een ijs/hagel storm (met temperatuur dik in de +) tot een bom, haha. Achteraf bleek het “maar” onze glazen douchewand te zijn, die spontaan, na 5 jaar op dezelfde plek gestaan te hebben, uiteen barstte in triljoenen stukjes. Wow… 

Dat werd dus een kort nachtje. We hadden het glas verzameld in een grote kist en douchten de dagen erna met slippers voor het geval dat.

De nachten erna hadden we beide toch ook een beetje een onveilig gevoel. We schrokken van ieder onlogisch geluidje. Op de één of andere manier doet het toch iets met je gevoel van veiligheid in je eigen huis.. Juist omdat je zoiets echt niet verwacht en je het niet kan verklaren. En dan het idee dat als hij 2 uur later was gebarsten, ik waarschijnlijk gewoon aan het douchen was… Echt bizar. We weten nog steeds niet hoe dit nou gebeuren kon. Uiteindelijk krijgen we de wand gelukkig vergoed van de winkel waar we hem hebben gekocht.

Mooie sport/wandel plekjes

Natuurlijk hebben we ook weer gesport samen, deze maand. We vinden het altijd leuk om, als we de tijd hebben, mooie plekken op te zoeken. Soms vinden we nieuwe plekjes en combineren we het met bezoekjes bij vrienden of een natuurwandeling in andere steden. Ik deel de leukste plekjes met jullie!

Houd jij trouwens van hardlopen? Dan heb ik een leuke insta- volgtip voor je! Mijn vriend Dennis is in januari begonnen met een instagram gericht op hardlopen, waarbij hij 2x per week zijn hardloop tips deelt. En natuurlijk ook fotootjes van zijn hardloop rondjes en trainingen (waarvan ik een deel met hem mee ren). Dusss voor alle hardlopers: volgen die @dennis_verweij_running! 😉

Afgelopen maand gingen we op een zaterdag op kraambezoek in Utrecht en besloten we daarna lekker te lunchen (zie bij hotspots onderaan het artikel waar!) en het bezoekje aan Utrecht af te sluiten met krachttraining bij een outdoor fitness park op de Uithof. Ideaal dat ze deze dingen maken!

Een andere mooie plek waar we deze maand meerdere keren hebben hardgelopen was in de uiterwaarden langs de waal, over de dijk en door het bos bij Neerijnen. Die plek vind ik zo fijn, vooral als de zon schijnt! En je hebt een fijn gevarieerd hardlooprondje van allerlei ondergronden. Je hebt een hoop te bekijken en dat leidt toch een beetje af waardoor de tijd lekker snel gaat.

En tot slot zijn we een aantal keer naar de Grebbeberg geweest, waar je ook heel fijn kan hardlopen of wandelen. 

En verder…

Tja verder was het dus eigenlijk een hele rustige maand. Ik sprak nog af met vrienden en familie, had een housewarming, had een etentje met twee andere foodbloggers in Culemborg, had een aantal verjaardagen en heb natuurlijk een groot deel van de tijd gewoon gewerkt!

Hotspots

Deze maand heb ik dan ook relatief weinig buiten de deur gegeten. Daarbij waren sommige plekken niet zó tof dat ik het waard vind om ze jou aan te bevelen. Of ik heb ze al een aantal keer gedeeld in eerdere maand blogs. Al zou je dat misschien niet meer weten of niet gelezen hebben… Misschien is het daarom wel een leuk idee om binnenkort eens een lijstje te maken van de leuke hotspots waar ik ben geweest sinds ik ze in deze rubriek met jullie deel! 

Restaurant gys – Utrecht | Een hele fijne plek om te lunchen met gezonde, vegetarische gerechten. Geen standaard recepten, maar echt leuk en origineel! We aten er knolselderijsteak met kruidenboter en vegan sateh. Echt heerlijk! Restaurant Gys heeft twee vestigingen in Utrecht; één in de Voorstraat en één op de Amsterdamsestraatweg. Wij waren bij de laatstgenoemde.

Indian Palace – Tilburg | Niet echt een hotspot maar wel héérlijk afhaal-eten en de moeite waard om hier even te benoemen: Het laatste weekend van Januari waren we bij vrienden thuis en bestelden we bij “Indian Palace”. Super lekkere curry’s met garnalen, vlees of vega en lekkere roti’s. Indian Palace is een aanradertje voor een avondje eten zonder koken in de omgeving van Tilburg dus 🙂

Post!

Een nieuw onderdeeltje van deze rubriek; post! Zo nu en dan ontvang ik nieuwe producten thuis om te testen en te proeven. Deze producten krijg ik opgestuurd. Ik ben hier niet zo heel happig op, omdat wij bewust geen snoep of koek in huis halen, omdat we er beide moeite mee hebben daar zuinig mee te doen 😉 Wekelijks allerlei lekkers thuisgestuurd krijgen kan dan ook niet echt meehelpen 🙂 Soms wordt ik hiervoor benaderd en vind ik het wel leuk dit te proberen.

Ik deel deze producten bijna altijd wel een story via instagram. Als ik het product echt heel erg leuk vind en ik inspiratie heb voor een leuk recept of leuke foto, maak ik er een post op Instagram van. Er zitten hier dus meestal geen eisen aan verbonden. Dat vind ik fijn; want zo kan ik delen wat ik écht leuk vind, en kan ik eerlijk zijn over mijn ervaring met een bepaald product. Soms krijg ik ook iets toegestuurd om bijvoorbeeld een winactie te organiseren o.i.d. Omdat ik jullie graag op de hoogte houd van nieuwe producten, besloot ik om er een klein stukje van de maandelijkse blog aan te wijden. Ik zal mijn ongezouten mening geven :).

Mister kitchen V-spreads, pizzabodems en pizzasaus

Ik ontving de V-spreads courgette-tomaat en kikkererwten-citroen, twee ronde pizzabodems en twee soorten pizzasaus (original en spicy tomato).

Ik vind vooral de v-spreads erg lekker! Ideaal als gezond en vegan broodbeleg, maar nóg beter om je lekkerste broodjes, gerechten en groenten mee te pimpen. Ik at ze als tussendoortje als topping op tomaat of komkommer. Maar ook gebruikte ik het op het broodje bij deze vegan bonen burger. De pizzabodems liggen nog in de kast te wachten op het juiste moment of afgebakken te worden. De spicy tomato pizzasaus is trouwens al wel open gegaan, was namelijk ook super lekker op mijn spinazie omelet ;). De spicy tomato heeft mijn voorkeur, want spicy, én geen suikers (i.t.t. de original).

Mister kitchen pindakaas

Tja, niets gaat boven mijn eigen gemaakte pindakaas, máár deze pindakaas van Mister Kitchen was ook wel erg lekker smeuïg! Er is wel behoorlijk wat vet toegevoegd, maar in ieder geval gebruiken ze geen palmolie. Ik ontving maar liefst twee pakketjes met deze lekkere pindakaas; naturel, crunchy met stukjes en de karamel-zeezout (Jup, favorietje hier, maar ook iets minder gezond;)).

Sunt bananenbrood

Op pindakaasdag ontving ik beide producten van mijn favoriete combi die ik eigenlijk altijd zelf maak; pindakaas dus, én bananenbrood. Ik had al eerder van Sunt bananenbrood gehoord, maar nog niet eerder is het er van gekomen het te proeven. Ik had eigenlijk ook verwacht dat het niet zo goed zou smaken, zo’n bananenbrood uit de supermarkt. Dit viel me erg mee; hij smaakte eigenlijk best vers. Jammer was wel dat hij wat kruimelig was en ik er niet echt mooie plakken van kon snijden daardoor (maar dat kan ook aan mijn snijkunsten liggen). Ik zou er denk ik geen 4 euro voor betalen, maar dat is misschien ook omdat ik graag zelf gezonde cakes maak. Ik roosterde het bananenbrood kort en belegde het met pindakaas en toppings. Ohhhh genieten!

Wat er online kwam

Recepten

Tja, zo’n gure maand vraag toch om lekker warm comfort food? Bijna iedere dag maakt ik tijdens de winter voor mezelf een warm havermoutje. Begin januari maakte ik een fijn overzicht met mijn beste tips om de lekkerste havermoutjes te maken! Go check them out als je dat nog niet gedaan hebt 😉

Verder deelde ik een lekker Portugees tonijn recept uit het kookboek Polvo & Pato en schreef ik ook wat ik van het boek vind. Ook deelde ik een super lekker recept voor een vegan burger van bonen met salsa, een lekker courgetti recept met romige avocado saus én deed ik weer mee met de #swiepswoepswap (swiepswat? ik leg het uit in dat blogje ;)) waarvoor ik een lekkere mango mousse maakte!

Op naar Februari

Op naar de maand waarin de dagen (eindelijk!) weer echt wat langer worden! Er staat voor mij een fijne vakantie op de planning naar de warmte en (hopelijk) de zon in Kaapverdië. En wat zijn jouw plannen voor Februari?

Até a próxima!

Heb jij al eens een recept van Saudalicious geprobeerd? Laat me weten in de comments wat je ervan vond. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious om het met me te delen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

1 Reactie

 1. Birgit

  Goed bezig meissie. Leuk je verhalen en blogs te lezen. En die agenda die zou misschien ook wel.wat voor mij kunnen zijn. Want structuur en reflectie en al die dingen zou mij misschien op weg kunnen helpen mezelf weer een bwetjw terug te vinden. En eindelijk voor t goede te gaan. En wwer fit en gezond te worden.
  Al vind Ik dat erg moeilijk. Dus wie weet win ik.m met de winaktie en anders moet ik kijken of die betaalbaar is voor mij. Fijne vakantie. En hopelijk de volgende ronde weer je heerlijke zelfgemaakte pindakaas zien te bemachtigen. Had meegepikt met nikele alleen wist ik t niet dat ze gingen. Heb ook nog weer potten staan. Komt goed. Veel liefs en lekker genieten. Daar willen wij ook nog wel eens naar toe. Dus zie uit naar de foto’s en verhalen. Liefs en dikke x

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #9 | Mijn Ups en Downs van April | Saudalicious - […] – Sunt |Voor de tweede keer ontving ik deze lekkere kant-en-klare bananenbrood van Sunt. In Januari schreef ik hier…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur