if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #7 | Mijn Ups en Downs van Februari

7 maart 2020

Olá ! Leuk dat je weer meeleest met mijn maandelijkse update. Februari was een maand van variatie; ups en downs, regen en zonneschijn. Lees je mee? 

Een boost voor Saudalicious  

Tja, als je (food)blog van kleine hobby uitgroeit naar iets waarvoor je zelfs minder bent gaan werken en waar toch ook wel een beetje je hart en ziel in is gaan zitten, dan moet je dat natuurlijk ook serieus nemen. Mijn intentie was nooit om van Saudalicious echt een bedrijf te maken, maar ik geloof dat als je je hart en gevoel volgt er soms bijzondere kansen ontstaan. Dit kan je misschien niet opmerken omdat je er niet voor open staat, of misschien juist bewust aan je voorbij laat gaan, maar je kunt er ook voor gaan! Dat laatste, daar kies ik voor. Ik vind het geweldig te beleven hoe er steeds nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan, hoeveel leuke samenwerkingen ik heb gehad en hoeveel positieve en dankbare reacties ik al van lezers, volgers en abonnees heb mogen ontvangen. Dat houdt mijn vuurtje lekker brandend.

Dit alles was natuurlijk niet gebeurd als ik weinig effort in Saudalicious zou steken. Er komt zoveel meer bij kijken dan een stukje tekst, wat foto’s schieten en een beetje eten maken. De tijd dat Saudalicious bestaat heb ik me steeds verder verdiept in de techniek achter (food)fotografie, websites bouwen, SEO, fotobewerking, tekstschrijven, social media, online marketing, mezelf profileren, de Portugese keuken, en ga zo maar door. Dit deed ik door zelfstudie; podcasts, youtube, internet, inspiratie opdoen bij anderen, oefenen, oefenen en oefenen. En daar ben ik een heel eind mee gekomen, al zeg ik het zelf :).

Foodbloggers seminar

Afgelopen maand organiseerde Debbie van Het Ingrediënt een foodbloggers seminar in de Jaarbeurs Utrecht; een seminar met inspirerende sprekers over een groot deel van deze eerder genoemde onderwerpen. Ik besloot om dit eens te proberen; een iets meer passieve manier van kennis opdoen en gelijk een goed moment om te zien waar er nog wat aan te sleutelen valt. Het was een inspirerende dag met gelukkig ook nog heel wat nieuwe informatie waar ik weer goed mee aan de slag kan de komende tijd. Daarbij is het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde passies!

De dag was ook specifiek gericht op samenwerkingen tussen bloggers en merken. Hoe pak je dat aan, hoe zorg je dat je je aan de regels van de reclamecommissie houdt en wat is een eerlijke compensatie voor een bepaalde opdracht? Heel interessant om deze onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Een samenwerking werkt natuurlijk het allerbeste als je als blogger of influencer echt achter het merk staat en als wat je erover schrijft ook écht gemeend is. Dan heb je een echte win-win situatie en dat is precies waar ik met Saudalicious naar streef. Heb jij interesse in een samenwerking met Saudalicious? Kijk dan op mijn samenwerking pagina om te zien of wij een match zijn en stuur me een berichtje met je voorstel of vraag!

We gingen naar huis met een geweldige goodiebag vol fijne producten. Mijn favo producten waren de cichorei van Chikko not coffee, de heerlijk zachte dadels van Crisp.nl en het schaaltje van Bowls and Dishes.

Hormonen en gezondheids update

Degenen die mij op de voet volgen, hebben het misschien eerder voorbij zien komen; mijn getob met mijn “gezondheid” en hormoonbalans. Ik voelde me niet goed, vermoeid en down. Achteraf bleek dus dat dit goed kon samenhangen met de (vrouwelijke) hormoonwaarden in mijn bloed. Meer hierover kun je lezen in deze en deze blogs. 

Na een lange tijd leek het dus weer op de rit. Tot enkele maanden geleden; mijn menstruatie bleef uit en ik was weer terug bij af. En dat terwijl ik niet- júist niet – was afgevallen of een andere reden kon bedenken. Ik heb in februari opnieuw bloed laten prikken, maar er zijn geen aanwijzingen voor tekorten of andere opvallendheden. 

Vooraf had ik mij al voorgenomen dat, wanneer mijn klachten bleven of terug zouden keren, de volgende stap voor mij is om contact te zoeken met iemand die mij kan helpen vanuit een meer holistische kijk op gezondheid. Ik merk dat de “reguliere gezondheidszorg” gericht is op medicatie en vruchtbaarheid, terwijl ik vooral op zoek ben naar de oorzaak hiervan en ik me gezond wil voelen (waarvan vruchtbaarheid wat mij betreft maar één klein percentage is). 

Via instagram stories deelde ik vlak voor mijn vakantie mijn verhaal en kreeg ik een hoop fijne tips. Ik heb het op vakantie even laten rusten. Binnenkort ga ik dus eens de tijd nemen om alles op een rij te zetten en een keus te maken, met wie ik contact opneem. Dit alles heeft zeker ook (zowel direct als indirect) effect op hoe ik in mijn vel zit. Dit in combinatie met drukte op mijn werk, het weer in Nederland, migraine en mijn hoofd die altijd “aan staat” heeft ervoor gezorgd dat ik meer dan ooit toe was aan vakantie. En gelukkig, die hadden we gepland 🙂 

Eindelijk Vakantie

14 februari was mijn eerste vrije dag van de vakantie. Eindelijk! Ik had al bedacht mezelf te trakteren op een massage om de vakantie in te luiden. Schandalig genoeg de aller-aller eerste keer dat ik mezelf dit gegund heb. Ik vond het altijd zonde van mijn geld… Zonde van mijn geld om in mezelf te investeren. Tja, hoe bizar klinkt dat? Jezelf zou je eigenlijk op nummer 1 moeten hebben staan toch? Ik zet deze in ieder geval bij mijn “dingen die me energie geven” in mijn purpuz planner, zodat ik eraan denk om dit vaker te doen. 

18 februari was het dan zover; onze tweeweekse reis door Kaapverdië kon beginnen. We kozen bewust niet voor de bekendere eilanden Sal en Boa Vista, omdat wij houden van cultuur, activiteit en natuur. En dát hadden we gevonden op Santiago en Maio! We hebben een onwijs mooie vakantie gehad in dit prachtig en bijzonder stukje Afrika. Ik ben het meest geïnspireerd geraakt door de mensen en hun gewoontes; zo geduldig, gericht op elkaar, gastvrij en vrijgevig. Prachtig! Ik kon er met mijn Portugees een gesprekje voeren met de inwoners wat de reis een extra bijzondere dimensie gaf. 

Ik zal niet te veel vertellen over onze reis, want ik heb een hele hoop inspiratie om leuke reisblogs vol tips te schrijven over dit nog super on-toeristisch land. Binnenkort dus meer over Kaapverdië! 

Hotspots

De eettentjes en restaurants hebben we vooral maar even bewaard voor in Kaapverdië. Ik kan me zo voorstellen dat je daar op dit moment niet veel aan hebt, of je moet toevallig op Santiago zitten als je dit leest ;). Deze bewaar ik daarom dus ook maar even voor een aparte blog. Voor nu heb ik toch nog twee leuke adresjes die ik je zeker kan aanraden!

Wagamama – Utrecht | Ik ga zelf niet zo snel naar Aziatische restaurants. Niet omdat ik er niet van houd, maar omdat ik andere keukens vaak lekkerder vindt. Dit keer werd ik ervoor uitgenodigd en dat vond ik een goede reden om eens open minded uit lunchen te gaan! Ik nam Dennis mee en we combineerde het met een winkel-rondje op Hoog Cathrijne. Bij Wagamama serveren ze dus Aziatische gerechten, veelal gebaseerd op de Japanse keuken, maar met hun eigen twist. Ze hebben er sinds kort zelfs een aparte vega(n) kaart. Wij hebben van deze kaart besteld en waren positief verrast. We hebben flink genoten van de heerlijke, gezonde, smaakvolle en royale gerechten! Zeker een aanrader, dus ook als de Aziatische keuken niet jouw absolute favoriet is 😉 

SLA – Organic Salad Bar – Utrecht | Diezelfde dag sloten we in Utrecht af met koffie en taartjes bij SLA op Hoog Catharijne. De naam doet misschien niet zo vermoeden, maar ze hebben hier heerlijke (gezonde) taartjes en verschillende koffie’s /lattes. Ook kwamen de lekkerste uitgebreide salad bowls voorbij. Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer voor ons!

hotspots saudalicious

Post!

Begin deze maand ontving ik weer twee fijne pakketjes met lekkers! 

Chips – Biotoday | Op valentijnsdag kreeg ik een doos met verschillende smaakjes chips van Biotoday thuisgestuurd. “Let’s start a relationchip” ;). Je weet misschien dat ik gek ben op nieuwe producten die iets doen met gezondheid en bewuste voeding. Deze chips zijn gemaakt van gezondere producten. Triangles in de smaken maïs-groenten en rijst-erwt-tomaat en peulvruchten chips in de smaken rode linzen-zeezout en zoete & pittige hummus. Vooral de peulvruchtenchips vond ik erg lekker; het leek qua structuur een soort combinatie van kroepoek en chips met een hele lekkere smaak. De triangles waren iets droger, maar perfect als je er een dipje bij serveert. Lekker en ook nog eens biologisch en lager in vet dan “gewone” chips! 

Pasteís de nata – depastel.nl | Via instagram kwam ik een hele tijd geleden in contact met het Portugese brein achter de website depastel.nl; Fernando. We praatten over Portugal, Nederland en ondernemen en hij wilde graag dat ik zijn pastéis eens zou proeven. Helaas ligt Laren een eind van Tiel vandaan, waardoor het er nooit echt van gekomen was. Een tijd daarna kreeg ik tóch een doos thuisgestuurd. “Misschien niet super super vers, maar als je ze even afbakt in de oven moeten ze nog steeds heerlijk zijn” was zijn opmerkig. En óf dat was! Ik heb ze wel eens in de Nederlandse supermarkt gehaald, maar geloof me, dit smaakt toch echt anders. Ik snap wel dat het lastig is om in heel Nederland te bezorgen omdat ik me kan voorstellen dat ze nóg beter smaken als ze echt vers zijn… 

Ook proeven? De pastel staat geregeld op foodmarkets. Bestellen kan natuurlijk ook, als je in één van de volgende steden woont: Huizen, Bussum, Naarden, Laren, Blaricum, Baarn, Eemnes en Hilversum. Zeker de moeite waard! 

pastel de nata saudalicious

Wat er online kwam

Mede door de vakantie zijn er deze maand een stuk minder artikelen online gekomen dan normaal. Maar wel twee hele leuke 🙂

Ik deelde met jullie deze heerlijke gezonde variant van de Portugese amandeltaart – mijn lievelings! En daarnaast schreef ik in samenwerking met Purpuz planner een review met persoonlijk tintje over dit fijne boek dat ik nog iedere dag gebruik!

Até a próxima!

Heb jij al eens een recept van Saudalicious geprobeerd? Laat me weten in de comments wat je ervan vond. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious om het met me te delen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #8 | Mijn Ups en Downs van Maart | Saudalicious - […] – Organic Salad Bar – Utrecht | Na een goede ervaring vorige maand, besloten we onze vakantie in Nederland…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur