if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Autovakantie portugal 2018 | #1 De heenreis

3 oktober 2018

In 2018 zijn wij voor het eerst samen op roadtrip naar Portugal gegaan. En dat beviel ons geweldig! In deze blog lees je deel 1 van deze autovakantie; de reis van Nederland naar Portugal. We trokken er 3 dagen voor uit en het vakantiegevoel begon al bij het instappen. Lees verder en laat je inspireren voor jouw Portugal-rit!

Lees ook deel 2 en deel 3 van deze autovakantie in Portugal! Hierin vertel ik hoe de reis binnen Portugal verder ging!

Booking.com

Op Autovakantie naar Portugal

Ben je op zoek naar meer inspiratie in de vorm van verschillende routes om met de auto naar Portugal te rijden? Bekijk dan onderstaande blog waarin je alles leest over met de auto naar Portugal gaan.

Zolang ik me kan herinneren ging ik met mijn ouders en zus elke twee jaar naar Portugal. Over die 2100 km deden we twee volle dagen. Ik weet nog goed hoe spannend en leuk ik dit vond. En hoe blij ik was als we dan eindelijk in Portugal aankwamen, om er vervolgens nog 3 tot 4 weken te verblijven in het geboorte dorp van mijn moeder (waar wij sinds kort ons gewoon ons eigen huisje hebben!). Hoe lang we ook bleven, ik wilde nooit naar huis.

De reis er naartoe heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden. Ja, het was lang zitten maar toch had dat wel wat. Picknicken bij stopplaatsen en rijden door de Pyreneeën zijn de momenten die me het meest bijgebleven zijn. De laatste keer was in 2010, toen mijn vriend ook met ons meeging, en ik ook zelf door die prachtige bergen kon rijden.

Eigenlijk is het wel zonde om al het moois waar je doorheen rijdt, over te slaan. Op de snelwegen zie je maar weinig van de omgeving en misschien zijn er ook mooie plekken waar je langs komt die de moeite waard zijn een ommetje te maken. Dit keer besloten mijn vriend en ik om zelf met de auto te gaan. We waren nooit in het uiterste Noorden van Portugal geweest. Na het zien van zoveel mooie plaatjes op internet en instagram, vonden dat dat wel eens tijd werd. Lang hoefden we dus niet na te denken over wat we dit jaar gingen doen; met de auto naar Portugal! Maar dan wel via de mooiste route van Nederland naar Portugal zonder tolwegen en met iets meer rust.

Door Saudalicious heb ik in de tussentijd hele leuke mensen leren kennen en een klein netwerk ontwikkeld waardoor we een nóg leuker vooruitzicht hadden. Ik neem je mee met onze autovakantie. Allereerst hoe wij tolvrij met de auto van Nederland naar Portugal reden.

Onze globale auto route van Nederland naar Portugal

 1. De Ardenne – België
 2. De Champagne Streek -Frankrijk
 3. Bordeaux – Frankrijk (1e overnachting)
 4. San Sebastián – Spanje
 5. Olite, de wijnhoofdstad van Navarra- Spanje
 6. (2e overnachting)
 7. Natuurpark Bardenas Reales – Spanje
 8. Burgos – Spanje
 9. Las Médulas – Spanje
 10. Orense – Spanje (3e overnachting, onze favoriet!)
 11. Portugal

Lees door voor meer info over de genoemde plaatsen en natuurparken.

Gebruik jij euroclix al? Dit is een hele handige site waarbij je een hoop kunt besparen op je boeking bij bijvoorbeeld booking.com en heel veel andere online shops in elke categorie. Spaar bij elke online-aankoop clix, die je later kunt inwisselen voor geld!

Tolvrij van Nederland naar Portugal met de auto

Dag 1 – Lange zit door België en glooiend Frankrijk

14 september 2018; We vertrokken wat later dan dat we van plan waren, maar hé het is vakantie dus we zien wel waar we uit komen.

We besloten om de gehele weg van Nederland naar Portugal de tolwegen te vermijden. Nederland en België waren we al snel uit om vervolgens heel wat uur door Frankrijk te crossen. Omdat we 3 dagen later al een overnachting in Portugal afgesproken hadden, hadden we dus 4 dagen om met de auto naar Portugal te rijden. We moesten dus keuzes maken waar we onderweg wilde stoppen. We kozen ervoor om wat sneller door Frankrijk te rijden en wat meer tijd voor Noord Spanje te nemen. De Ardennen en Champagne streek in Frankrijk waren prachtig om doorheen te rijden. Doordat we tolwegen vermeden, reden we onder Parijs door. Uiteindelijk sliepen we in een B&B net voorbij Bordeaux in het plaatsje Mios.

We wilden een hoop zien in Spanje en kregen veel tips. Een deel hebben we uiteindelijk voor de terugweg bewaard. Na de vakantie kregen we nóg meer tips. Er zit dus niets anders op dan in de toekomst gewoon nog een keer met de auto naar Portugal te gaan 😉

Dag 2

Prachtig San Sebastián

We waren beide erg moe van de reis en vonden dat we het vanaf nu wat rustiger aan konden doen. We sliepen uit en stapten in de auto op weg naar Spanje. Onderweg zijn we nog even gestopt voor wat boodschappen en een picknickontbijt. Ik hou van buitelandse supermarkten; altijd leuk om te zien wat er te koop is en dit uit te proberen. Dat is dan gelijk ook een goede reden om het ontbijt bij het hotel te besparen en stiekem vind ik picknicken veel leuker dan binnen zitten tussen alle andere rondreizende, hongerige toeristen.

Onze eerste bestemming was San Sebastián. We zagen dat we hier langs zouden rijden op weg naar Portugal en de naam had ik vaker gehoord. Samen met een snelle search op google gaf dit genoeg reden om een kijkje te nemen. En we zijn blij dat we dat gedaan hadden. Wat een prachtige, rijke stad aan de Altantische Oceaan. Omdat onze spieren enorm stijf waren van anderhalve dag vooral in de auto zitten, hadden we behoefte aan wat beweging. We hebben er een koffietje gedronken, een klein rondje hardgelopen langs de zee en in het oude centrum heerlijke “pintxos” gegeten. Er zijn hier talloze barretjes waar die lekkere hapjes uitgestald staan op de bar. Je krijgt een groot bord en dan kan je je hapjes gaan verzamelen. Uiteraard waren wij nieuwsgierig naar alles en was het bord gelukkig net groot genoeg. Je betaalt per pintxo ongeveer 2 euro. We hebben hierna nog even door de straatjes gewandeld om daarna onze weg te vervolgen naar Olite.

Stierenrennen in Olite

Olite is de wijnhoofdstad van Navarra en staat o.a. bekend om het mooie Middeleeuwse kasteel-paleis. Wij verwachtten een klein, mooi en rustig stadje en waren van plan een rondje te lopen en misschien wat lekkers te eten en een bodega te bezoeken. Toen we aan kwamen rijden zagen we de ene na de andere Spanjaard door de lucht van het kasteel naar beneden “tokkelen”. We hadden zo’n vermoeden dat dit hier niet iedere dag gebeurt. Hebben wij weer; we komen precies tijdens de patroonfeesten die ieder jaar van 13 t/m 19 september worden gehouden. Dit deed ons een beetje denken aan ons bezoek aan feestend Ponte de Lima tijdens onze rondreis door Portugal in 2015.

De stad was overspoeld met wit/rood gekleedde Spanjaarden, muziek en hekken. Wij zaten aan de koffie in een café toen er dus ook voor de uitgang van dit café zo’n hek werd geplaatst. De zorgvuldigheid waarmee deze goed verankerd in de grond werd, de groen/rode doeken die tevoorschijn kwamen en de mensen die ons waarschuwden nu niet meer naar buiten te gaan terwijl ik onze koffie afrekende, deed me al iets sterk vermoeden. In mijn gebrekkig Spaans vroeg ik aan een oudere man achter ons wat er stond te gebeuren. Stierenrennen dus. Hier had ik natuurlijk al eens van gehoord, maar nooit van dichtbij meegemaakt. Stiekem hoopte ik eigenlijk ook dat dit allang verboden zou zijn.

Niets was dus minder waar. Drie kwartier lang hebben wij tussen zonnebloempitten kauwende, joelende en hun leven riskerende Spanjaarden gestaan. Bijzonder, maar ook gek en zielig om te zien. Het werd donkerder en donkerder. Onze overnachting hadden we nog niet geregeld en na het kijken op Booking, was het duidelijk dat dat in de buurt van Olite ook niet ging lukken omdat alles vol zat.

autovakantie portugal heenreis 2018

Keuzestress

Uiteindelijk konden we via de achteruitgang weg en hebben we onderweg een overnachting geboekt, in de richting van onze volgende bestemming; Parque Natural Bardenas Reales. We reden hier iets voorbij en sliepen in een leuk huisje “Casa Piedralen“, in een typisch Spaans dorpje Cervera del Rio Alhama. Hier hebben we even gekeken naar wat er nog in de twee komende dagen zou passen, want dat alles wat we wilden doen niet zou gaan passen, hadden we ondertussen wel door… We hebben daarom besloten om de Picos de Europa, Santiago de Compostella en Bilbao voor nu over te slaan. Deze bewaren we voor een volgende keer of voor de terugweg misschien wel… Keuzes, keuzes. Niet mijn sterkste kant!

Gebruik jij euroclix al? Dit is een hele handige site waarbij je een hoop kunt besparen op je boeking bij bijvoorbeeld booking.com en heel veel andere online shops in elke categorie. Spaar bij elke online-aankoop clix, die je later kunt inwisselen voor geld!

Dag 3

Bijzonder Bardenas Reales en een schapeninvasie

Na een fijne nacht zijn we redelijk vroeg opgestaan om op tijd naar het Parque Natural Bardenas Reales te vertrekken. Op internet lazen we goeie recensies over dit park en zagen we prachtige plaatjes. Daar moesten we dus naartoe! We zijn met de auto over de onverharde wegen door het park gereden. Wat een prachtig, bijna buitenaards landschap! Door de erosie hebben de bergen in dit landschap een heel bijzondere vorm en kleur gekregen. Het is een uitgestrekt gebied met veel bijzondere en hoge bergen, ravijnen en rotsen. Het gebied is ook gebruikt als toneel voor verschillende reclamespots en films, en dat snap je goed als je hier doorheen rijdt! Vooral de Cabezo Castildetierra is indrukwekkend om te zien door zijn bijzondere top.

autovakantie portugal heenreis 2018
met de auto naar portugal

Toen we weer doorreden na een kleine wandeling en wat foto’s, leek het net even of de bergen die we in de verte zagen aan het afbrokkelen waren. We moesten beiden even met onze ogen knipperen voordat we zagen wat er daadwerkelijk gebeurde; een ongelofelijk grote waas van honderden schapen en hun schapenherders passeerde onze weg. Ik heb nog nooit zóveel schapen bij elkaar gezien. Later lazen we terug dat dit een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is, en we dus geluk hebben gehad dat we dit mochten zien! In totaal worden ongeveer honderd duizend geiten en schapen elk jaar op traditionele wijze van de Pyreneeën naar dit gebied geleid om te overwinteren. Ze komen dan altijd op dezelfde dag in September aan. In juni van het volgende jaar gaat deze hele stoet weer terug, dan is het ijs in de Pyreneeën weer verdwenen en is er weer genoeg te grazen.

autovakantie portugal heenreis 2018

Burgos

Wij vervolgden onze reis richting Burgos. Hier hebben wij onze hardloopkleren aangedaan en de stad al hardlopend verkend. Een leuke, gezellige stad met een prachtige kathedraal midden op een gezellig plein. We hebben uiteindelijk wat tapas gegeten bij een leuk barretje vol Spanjaarden. Omdat we gingen hardlopen, hadden we alleen een pinpas en 5 euro bij ons, ervan uitgaande dat je vast wel kunt pinnen. Zo vanzelfsprekend is dat dus niet in Spanje. We bestelden voor €8,80 aan tapas en drankjes. De eigenaar wist niet goed hoe uit te leggen waar je kon pinnen en gaf aan dat we maar gewoon moesten eten en daarna terug moesten komen als we een pinautomaat tegen zouden komen. Zo mooi, dat vertrouwen in elkaar. Naar mijn idee komt dat toch net iets vaker voor in het zuiden dan bij ons… Wij zijn toen dus uiteraard snel weggegaan. Grapje 🙂

autovakantie portugal heenreis 2018

Prachtige Mirador over Las Médulas

Las Médulas was één van de berggebieden die we nog graag wilden zien voordat we door zouden rijden naar Portugal. Na wat zoeken op internet bleek de Mirador de Orrelán het beste uitzicht op de mooie rode bergen te hebben. Uitzichten, daar houden wij van en dus zijn we met de auto naar dit punt gereden. En of het een mooi uitzicht was! We zijn hier een tijdje gebleven, tot het wat schemeriger werd. We hebben daarna nog de bordjes naar las Médulas zelf gevolgd, maar kwamen toen uit in een dorpje dat niet veel toevoegde.

autovakantie portugal heenreis 2018 las médulas

Laatste nacht in Spanje

We vervolgden onze weg naar ons huisje voor de laatste overnachtig in Spanje. Portugal kwam in zicht. Ik had om 19:00 een huisje midden in het park Serra da Enciña da Lastra, vlakbij las Médulas gevonden. Dat sprak me wel aan! Het was nog niet helemaal donker toen we hierheen reden. Tijdens deze rit zeiden we tegen elkaar dat alleen de weg er naartoe al de moeite waard was om er te slapen. Wát een route, zelfs al was het bijna helemaal donker. We werden totaan een geweldig bergdorpje, Villar de Silva, genavigeerd. De eigenaar kwam naar buiten om ons te helpen met het vinden van het huisje en aanwijzingen te geven hoe onze auto schadeloos bij het huisje te krijgen, want dat was een beste uitdaging. Ondanks onze ervaring met smalle straatjes in Portugal. We bevonden ons dus plots in een authentiek dorpje met smalle straatjes, lieve honden en alleen maar Spanjaarden; perfect! Het huis waarin wij een kamer met badkamer hadden was ook nog geweldig; heel sfeervol en groot voor een kleine prijs.

autovakantie portugal heenreis 2018

De volgende ochtend waren we erg nieuwsgierig hoe alles er met daglicht uit zou zien en hebben we opnieuw onze hardloopschoenen aangetrokken om een kijkje te nemen. De wegen waren echter zó steil dat we besloten te wandelen en wat oefenigen te doen onderweg. Het dorpje was heel leuk en knus om te zien en de omgeving was geweldig. Waar je ook keek, je zag de meest prachtige bergen, rotsen en ander ruig natuurlandschap.

autovakantie portugal heenreis 2018

Uitgestorven Orense; de laatste stop in Spanje en onze laatste dag met de auto naar Portugal

Onze laatste stop in Spanje was de stad Orense. Deze stad lag op de route van las Médulas naar onze eerste overnachting in Portugal en dus besloten we om er een hapje te eten en een kijkje te nemen. We kwamen hier zo rond 15:00 aan; siésta tijd. Ik blijf dat een gekke gewoonte vinden… De stad zelf was erg mooi, maar helaas wat sfeerloos omdat er bijna geen andere mensen waren. Alle straten en terrassen waren leeg en de winkels gesloten. We hebben een rondje gelopen, een kopje koffie gedronken, lekkere tapas gegeten en zijn daarna doorgereden naar de grens.

We hebben op deze manier een hele hoop van Spanje kunnen zien. Ga je het liefst naar Portugal, maar wil je ook wat van Spanje zien? Dan is het dus een heel goed idee om met de auto naar Portugal te gaan!

Ben jij wel eens met de auto naar Portugal geweest?

Ben jij van plan om met de auto naar Portugal gedaan of heb je dat wel eens gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw vragen of tips! Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Verder lezen?

Benieuwd naar onze weg en avonturen in Portugal? Lees ook deel 2 en deel 3 van deze autovakantie in Portugal!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

17 Reacties

 1. ome Jan

  Erg leuk en interessant

  Antwoord
 2. Truus Derhaag

  Portugal heeft heel veel te bieden, van interessante plaatsen en de mooie afwisselende natuur, waar jij zo bijzonder over weet te vertellen.
  Maar ook een aanrader (als je weer in de buurt van Coimbra bent) zijn de Aldeias de Xisto (bergdorpen) deze liggen in Serra da Lousã, waarvan de bekendste en mooiste zijn: Talasnal en Cerdeira, Candal enz.
  Ze zijn met de auto te bereiken, maar als je bij het kasteel in Lousã naar beneden rijdt, naar het restaurant Burgo, dan zijn er ook diverse wandelpaden, die naar zo’n dorp omhoog door het bosrijke gebied gaan.
  En daarna zeker niet vergeten de overheerlijke “Chanfana” te eten uit deze deze streek. Delicioso! En afsluiten met een glaasje Licor de Beirão. Allemaal uit deze streek.

  Antwoord
 3. Truus Derhaag

  Portugal heeft heel veel te bieden, van interessante plaatsen en de mooie afwisselende natuur, waar jij zo bijzonder over weet te vertellen.
  Maar ook een aanrader (als je weer in de buurt van Coimbra bent) zijn de Aldeias de Xisto (bergdorpen) deze liggen in Serra da Lousã, waarvan de bekendste en mooiste zijn: Talasnal en Cerdeira, Candal enz.
  Ze zijn met de auto te bereiken, maar als je bij het kasteel in Lousã naar beneden rijdt, naar het restaurant Burgo, dan zijn er ook diverse wandelpaden, die naar zo’n dorp omhoog door het bosrijke gebied gaan.
  En daarna zeker niet vergeten de overheerlijke “Chanfana” te eten uit deze deze streek. Delicioso! En afsluiten met een glaasje Licor de Beirão. Allemaal uit deze streek.

  Antwoord
  • admin

   Absoluut waar! En wat een fijne tips! We zijn in de Serra de Lousã geweest maar niet die specifieke dorpjes inderdaad. Die wandelpaden klinken goed, dit ga ik zeker onthouden, want een volgende keer komt zeker weten :). Bedankt!

   Antwoord
 4. Linda Meeuwis

  Aangezien ik ook met mijn man met de auto naar Portugal wil, ook vanwege gevalletje vliegangst, haal ik veel inspiratie uit jullie reis. Ik heb eigenlijk een vraag waar ik nergens een goed antwoord op vind: Hoe pak je je kleding enzo in? Alles in een grote koffer? Maar dan moet je iedere avond alles uitladen, iets waar ik best wel tegen op zie. Heb je tips? In ieder geval bedankt voor je reactie.

  Antwoord
  • Sabine

   Hoi Linda,
   Wat leuk om te lezen! Goede vraag. Ik vind het inpakken juist veel makkelijker als we met de auto gaan; je kan zoveel tassen meenemen als je wil, waardoor je dus gemakkelijk kunt sorteren. Een praktische tip is om de spullen die je tijdens de autoreis nodig hebt (de eerste paar dagen dus) apart te houden van je koffers. In ons geval was dat één boodschappentas met onze setjes kleding voor de 2e en 3e dag en de toiletspullen. De rest hadden we pas in Portugal nodig, dus bleven netjes in de koffie (en vaak in de auto) liggen als we in Frankrijk of Spanje overnachtten.
   Andere tip is alleen meenemen wat je echt nodig hebt, levert je een hoop overzicht op 🙂 Je bent met de auto al snel geneigd heel veel mee te nemen “want het past er toch in”, maar uiteindelijk heb je echt niet zoveel nodig op vakantie; helemaal niet in de zomer, als de temperatuur lekker aangenaam is 🙂
   Hoop dat je er wat mee kunt 😉 !

   Groetjes Sabine

   Antwoord
   • Linda

    Heel erg bedankt Sabine! Hier kan ik zeker wat mee! En je hebt gelijk, de afgelopen jaren ben ik al aan het downsizen geweest qua bagage.

    Antwoord
   • Marijke

    Hey , ik heb 4 weken vakantie en wil graag naar portugal. Is dat te doen denk je ? In 4 weken tijd naar de Algarve en terug :-))

    Antwoord
 5. Jan

  Leuke website!
  Wij gaan 4x per jaar naar de Algarve, met de auto, 2350 km.
  Omdat we beiden rijden, is het om de 5 uur wisselen, dan kan de ander een beetje rusten.
  Ons record is 21 uur, dat gaat prima, het zit ook wel eens tegen bij Parijs dan wordt het 23 uur maar dan ben je er wel.

  Antwoord
  • Sabine Koopmans

   Leuk! Ja je kan zo weinig stoppen als je wil natuurlijk 🙂 wij vinden het leuk om vanaf minuut 1 een vakantie gevoel te ervaren en dus lekker rustig aan te doen en overal een beetje te kijken. Maar als we veel vaker zouden rijden of er snel wil zijn kun je natuurlijk sightseeing overslaan ☺️

   Antwoord
   • Marijke

    Hey , ik heb 4 weken vakantie en wil graag naar portugal. Is dat te doen denk je ? In 4 weken tijd naar de Algarve en terug :-))

    Antwoord
    • Sabine Koopmans

     Ha Marijke!
     Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik denk zelf dat dit prima te doen is! Ik ging toen ik jong was altijd 4 weken met mijn ouders met de auto naar Portugal. We gingen dan naar het binnenland en tussendoor ook nog een dag of 10 naar Algarve. Als je de reis in 2 dagen doet, heb je nog veel tijd in het land zelf. Wil je juist tijdens de reis zelf een hoop zien, hou je wat minder tijd over in Portugal. Maar dan nog is dat prima te doen maar mijn idee! Zoals wij ook hebben gedaan, tijdens de vakantie waar dit artikel over geschreven is.
     Succes en heel veel plezier!

     Antwoord
     • Aurelia

      Hoi hoi,

      Wij zijn onze reis met de auto uit aan het stippelen, maar man man wat vinden wij dit moeilijk. We hebben een zoontje van 3 en drie verschillende opties.

      1. Auto naar porto, cascais, lissabon, San sebastian en terug.
      2. Auto porto, lissabon, Algarve en terug.
      3. Vliegtuig porto, trein naar lissabon, trein naar Algarve en terug naar huis vliegen.

      Wie heeft de gouden tip? Is dit te doen met kleintje of zijn we te enthousiast?

     • Sabine Koopmans

      Hi Aurelia,
      Klinkt in ieder geval als een leuke vakantie, welke optie je ook kiest!
      Ik denk dat dit heel persoonlijk is… En daarbij ook afhangt van verschillende factoren; hoe makkelijk is het reizen met een jullie zoontje? Ikzelf ben bijv. vanaf mijn eerste levensjaar altijd met de auto met mijn ouders naar Portugal gegaan. Als ik hen mag geloven ging dat helemaal prima en hebben wij het als kleine kinderen altijd leuk gehad. Spelletjes mee, af en toe stoppen en wat bewegen tussendoor. Maar dat is natuurlijk per persoon anders… Als je niet zo lang gaat, neemt de reis met de auto relatief veel ruimte in beslag. Voor een week of 4 vind ik het altijd goed te doen. Maar opnieuw; ook dat is heel persoonlijk. Waar twijfel je precies aan?
      Wat betreft de eerste twee auto opties die je geeft, zit het grootste verschil in Algarve of Cascais denk ik? Ken je de plekken? Vind je het lastig kiezen?
      Ikzelf heb nog niet eerder met de trein gereisd, dus daar kan ik geen ervaring over delen! Wie weet iemand anders die dit leest.

      Veel succes!

 6. Jacqueline

  Al langer broeit bij mij de wens om in de winter een aantal weken in Portugal te verblijven. Ik ben een gepensioneerde single vrouw en zou graag met de auto en mijn hond willen gaan. Natuurlijk vind ik dat best een beetje eng; het is tenslotte een reis van rond 2500km en Spanje/Portugal is voor mij redelijk onbekend gebied. Ik was altijd meer een Frankrijk-ganger.
  Heb je misschien nog extra tips? Zijn er mogelijk meer singles die met de auto willen, zodat je – net als bv bij camperaars – een gezamenlijke route kunt rijden waarbij je dezelfde overnachtingsplaatsen boekt en zo elkaars gezelschap/ervaringen kunt delen? Ik noem maar wat. Ik hoop iets te horen.

  Antwoord
  • Sabine Koopmans

   Hoi Jacqueline,
   Wat leuk en stoer dat je dat gaat doen!
   Het is inderdaad een behoorlijke reis in je eentje. Ik zou er vooral veel tijd voor uittrekken en ook een beetje genieten en uitrusten tussen het rijden door.
   Een goed idee om iets gezamenlijks te doen, ik kan je hier niet bij helpen omdat ik die mensen niet ken.
   Wellicht kun je deze vraag stellen in een Facebookgroep over Portugal?

   Groetjes Sabine

   Antwoord
  • Sabine Koopmans

   PS: Ik kreeg onlangs wel zo’n soortgelijke vraag van iemand anders via de mail; Trudy (of ben jij dit toevallig?). Anders zou ik jullie wel kunnen linken als jullie dit beide goed vinden.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Autovakantie Portugal 2018 | De grens over & park Peneda-Gerês - Saudalicious - […] meegemaakt hadden. Uiteindelijk heb ik dit maar kort volgehouden en resulteerde dit in één eerste blog over de weg…
 2. Terugblik 2018 | Best bekeken Saudalicious recepten - Saudalicious - […] bloggers evenement, een eigen georganiseerde bloggers high tea, een gave fotoshoot en een geweldige autovakantie naar Portugal waarbij ik…
 3. Autovakantie Portugal 2018 | Noord Portugal | Saudalicious - […] Deel 2; De grens over en Nationaalpark Peneda-Gerês Deel 3; De weg naar Portugal  […]
 4. Rondreis door Portugal - van Porto tot Faro | Saudalicious - […] ook de blog over onze autovakantie naar Portugal in najaar […]
 5. Chorizo broodjes - de snelle versie van pão com chouriço | Saudalicious - […] event dat echt op moest en wilde er iets anders dan pizza mee maken. Met inspiratie van onze laatste…
 6. 10 food souvenirs uit Portugal - mijn favorieten | Saudalicious - […] zomer waren we met de auto naar Portugal, en die konden we dus lekker volgooien. En dat liet mijn…
 7. Nossa casa Portuguesa | Op de valreep! | Saudalicious - […] Autovakantie Portugal 2018 – Met de auto naar Portugal -> […]
 8. 10 originele cadeaus voor kerst met een Portugees tintje | Saudalicious - […] je iemand die binnenkort op roadtrip naar of door Portugal gaat of een stedentrip Lissabon of Porto op de…
 9. Waarom je beter kunt backpacken met alleen handbagage | Saudalicious - […] huis te kunnen nemen. Dit hoeft ook niet iedere keer, dus hiermee wisselen we af. En soms gaan we…
 10. Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op weg | Saudalicious - […] Autovakantie Portugal 2018 – Met de auto naar Portugal […]
 11. Met de auto naar Portugal: Mooie routes en tips - Saudalicious - […] Twee jaar eerder, in 2018 reden wij voor de eerste keer samen naar Portugal. Maar voor mij was dit…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur