if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Corona | Waar juist meer over gesproken moet worden + video

14 oktober 2020

Als je kind met het leren fietsen steeds maar weer valt… Wat doe je dan? Zijn fiets verkopen? Stoppen met oefenen en allerlei beschermers omdoen als hij uiteindelijk zelf naar school moet fietsen? Of beter nog misschien, hem gewoon zelf maar brengen? Klinkt een beetje gek, toch? Ik denk dat de meeste ouders zullen reageren met iets als “blijven oefenen natuurlijk!” En terecht. De beste bescherming is oefening. Hoe beter hij leert fietsen, hoe kleiner de kans dat hij valt.

Zo zie ik het ook met onze gezondheid en onze gezamenlijke “strijd” tegen deze huidige covid-19 epidemie. Natuurlijk is het van belang dat we letten op hygiëne en besmetting en is het mooi dat er wordt nagedacht over hoe wij het beste kunnen worden beschermd van buitenaf. Maar waar is het advies, de aanmoediging om te “trainen” om weerbaarder te worden tegen dit virus? Helaas horen we heel weinig over de bescherming van binnenuit. De bescherming die we onszelf kunnen geven. De bescherming waar we zelf veel meer invloed op hebben. Hoe beter we ons immuunsysteem trainen en versterken, hoe kleiner de kans dat we ziek worden. Al vanaf het begin van deze epidemie mist deze schakel in de “strijd tegen corona”. Een strijd win je veel eerder als je goed bent voorbereid en goed bewapend bent, toch? Voorlichting, voorbeelden en bewustzijn op het gebied van leefstijl werden, tot op heden, vanuit onze overheid steeds maar achterwege gelaten.

Een bewuste leefstijl is leuk!

Ik ben met Saudalicious begonnen omdat ik niet alleen lekkere recepten wilde delen, maar omdat ik wilde laten zien dat een gezonde, bewuste leefstijl heel goed samen kan gaan met genieten. En zelfs dat gezond leven en hierin bewuste keuzes maken op zich al iets is om van te genieten. Dat je kunt genieten van gezond eten met veel verschillende groenten, dat het heerlijk is om een wandeling te maken en dat het nóg lekkerder is om zelden ziek te zijn en je sterk en fit te voelen. Om een klein beetje hiervan de wereld in te slingeren ben ik begonnen met het delen van mijn recepten die veel groenten en weinig suikers bevatten en uiteindelijk ook door posts te plaatsen over mindset en door een stukje van de Portugese “slow living” mee te geven.

Altijd al, maar nu misschien nog net iets meer, is het zo belangrijk dat gezondheid van binnenuit wordt gestimuleerd door de overheid. Dat er uitleg wordt gegeven over de voordelen van gezond leven, tips over hoe dit te doen, dat het wordt voorgedaan en vooral dat het wordt gefaciliteerd om gezonde keuzes te kunnen maken en om je fit te voelen. Als dit jaren eerder al op een constructieve wijze op veel bredere schaal gedaan zou zijn, zouden er minder mensen met welvaartsziekten zijn. Zouden er veel meer fitte, positieve en gezonde mensen zijn. En dat zou dan veel angst, onzekerheid en zelfs fatale aflopen hebben kunnen voorkomen.

Ik gun iedereen een enorme vatbaarheid voor het “gezondheidsvirus”. Want ook deze is besmettelijk en aanstekelijk ;). 

Maar gelukkig…

Het doet me dan ook heel goed om te zien dat er steeds meer en meer invloedrijke mensen zijn die dit aspect belichten. Zo ook drs. Richard de Leth van Oersterk. Ikzelf heb me nog niet vaak uitgelaten over deze huidige situatie rondom het corona virus. Niet omdat ik hier geen mening over heb, of deze niet wil delen, maar omdat het allemaal zo genuanceerd ligt, en ik het lastig vind om dit helder te verwoorden. Ik volg Richard de Leth al een tijdje en luister letterlijk ál zijn podcast afleveringen waarin hij experts interviewt over vitaliteit, positieve gezondheid, psychologie, complementaire geneeskunde, leefstijl en een holistische kijk op de gezondheid van de mensheid en onze aarde. Zijn missie is dan ook om in 2022 een miljoen mensen leider van hun eigen gezondheid te maken. Dit doet hij door zijn opleiding tot oersterk coach aan te bieden, door leefstijl adviezen te geven via zijn kanalen, door zijn podcast natuurlijk én door zijn nieuwste product: vitaily.

vitaily

€7,50 Korting op mijn favoriete supplementen

Richard ontwikkelde kort geleden een supplementen “dagzakje”, waarbij alle essentiële vitmines en mineralen zijn verdeeld is over 2 tabletten en één capsule: Vitaily. Hier zit naast vitamine D3, ook vitamine K, magnesium, selenium, jodium en omega 3 in. Ik nam al jaren bijna alle door Richard genoemde supplementen, en had dus 6 potjes in mijn badkamerkastje staan. Maar ik had nooit één vast merk waarvan ik wist dat het betrouwbaar zou zijn. Er is zo’n groot aanbod waarvan het maar de vraag is of de stoffen goed opneembaar zijn, of het van goede kwaliteit is en of het de juiste dosering bevat, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Met Vitaily weet ik in ieder geval zeker dat dat goed zit. Als dit voor jou herkenbaar is, kan ik je blij maken met een kortingscode (saudalicious) waarmee je €7,50 korting hebt op een éénmalige aankoop of op een abonnement. Lees hier meer over via deze link. (code = saudalicious).

Een “oersterk” betoog over de missende schakel rondom het corona beleid

Een aantal dagen geleden kwam Richard de Leth met deze videoboodschap. Een rake, complete, (wetenschappelijk) onderbouwde en doordachte uiteenzetting van de huidige covid-19 situatie. Ik vind het mooi hoe hij aangeeft dat zijn pleidooi een toevoeging is op de huidige maatregelen. Ook maakt hij op een heldere manier duidelijk wat het zo lastig maakt om de juiste, gezonde keuzes te maken in onze huidige maatschappij. En roept hij om die reden de overheid op om dit te faciliteren. Daarnaast eindigt hij met enkele adviezen die voor ons allemaal makkelijk toepasbaar zijn. Waaronder het vermijden van bewerkt voedsel en teveel suiker, veel groenten eten, én supplementen nemen. 

Kortom, geef jezelf deze 18 minuten de tijd om deze boodschap in het filmpje hieronder door te laten dringen. En neem een paar seconde extra de tijd om dit bericht te delen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #14 | Mijn Ups en Downs van Oktober | Saudalicious - […] Hierin neem ik je mee in onze route tot en met een groot deel van Spanje. Eerder deelde ik…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur