if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

De voordelen van kokoswater

14 juli 2018

Kokoswater in Brazilië

In 2016 dronk ik mijn eerste echte verse kokoswater uit een kokosnoot. Dit was in het prachtige land Brazilië. Ik vond het heerlijk en vanaf dat moment kon ik me moeilijk inhouden om elke dag van zo’n kokosnootje te genieten. Vooral met dat warme weer was het heerlijk verfrissend en een perfecte dorstlesser na een lange wandeling of reis. Puur natuur, zo rechtstreeks uit de kokosnoot. Dat zoiets lekkers uit de natuur kan komen en dat de mensen dit hebben ontdekt is toch eigenlijk heel bijzonder! Daarbij vond ik het heel mooi om te zien hoe trots de inwoners hun kokosnoten verkochten.

voordelen van kokoswater gezond

Obrigado natureza! (Bedankt natuur!)

Soms heb je van die momenten dat je wat meer stilstaat bij de kleine dingen die we te danken hebben aan de natuur, maar die we allemaal zo vanzelfsprekend vinden? De zon op je huid op een zomerse dag, mooie kleurrijke bloemen, dieren, mensen, en natuurlijk alle heerlijke en gezonde voedingsmiddelen die wij uit de natuur halen. Kokoswater is hier een mooi voorbeeld van.

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Brazilië af te reizen om te genieten van dit dorstlessend drankje. Ik geniet, vooral met het weer, dan ook geregeld hier in Nederland van een flesje kokoswater van het merk Obrigado. Weliswaar uit een flesje, maar net zo gezond!

Obrigado” is Portugees voor “dankjewel”. Hiermee willen zij hun dankbaarheid aan moeder natuur en dit geweldige product uiten. Het kokoswater van obrigado komt rechtstreeks uit de kokosnoten van een duurzame farm in Bahia. Het prachtige, kleurrijke gebied in Brazilie waar wij in 2016 genoten hebben van de mensen, een geweldige hike, de natuur en natuurlijk de verse kokosnoten. 100% kokoswater zonder toevoegingen dus.

Hun liefde en respect voor de natuur uit zich daarnaast ook in hun zero-waste “visie”. Ze maken niet alleen kokoswater, maar gebruiken echt elk deel van de kokosnoot om niets onnodig weg te gooiene. Daarnaast gebruiken ze maar 30% van hun farm voor de palmbomen en de kokosnoten, zodat de natuur in de rest van het gebied onaangetast blijft.

De vijf voordelen van het drinken van kokoswater

Waarom zou je kokoswater drinken en wat maakt het zo bijzonder?

1. Het is een natuurlijke sportdrank

Net als een sportdrank, hydrateert kokoswater je lichaam, maar dan op een natuurlijke manier. De natrium die het kokoswater bevat helpt het vocht goed en snel op te nemen. Maar let op; gezien de geringe calorieën, zal het alleen niet dezelfde mate van energie geven als de meeste sportdranken.

2. Het bevordert herstel na het sporten

Het kalium dat zich in het kokoswater bevindt helpt je lichaam sneller herstellen. Dit stofje zit trouwens ook in bananen!

3. Het helpt tegen spierkrampen

Er zijn maar weinig natuurlijke drankjes die meer kalium bevatten dan kokoswater (250mg/100g). Kalium zorgt voor een goede werking van de zenuwen en het samentrekken van de spieren. Kom je hier tekort aan, en ervaar je daardoor krampen, dan doe je er goed aan wat vaker kokoswater te drinken!

4. Het bevat weinig calorieën en weinig vet

En ondanks de hoge concentraties mineralen en gezonde eigenschappen, bevat dit drankje dus heel weinig calorieën wat het in mijn ogen een perfecte dorstlesser maakt. Met één glas krijg r zitten 36 ckal en slechts 0,4 gram (verzadigd) vet.

5. Het is heerlijk, verfrissend én dorstlessend!

Na het eerste slokje en met een klein beetje verbeelding zie je jezelf al hangen in een hangmat, in Brazilië, onder een palmboom.

Dus ik zeg; iedereen aan de Obrigado kokoswater! Kokoswater is van zichzelf heerlijk om gewoon puur te drinken, maar is ook perfect als basis voor een smoothie, bijvoorbeeld met geblende stukjes ananas erdoorheen. Probeer vooral ook de nieuwe smaak met mango en acerola. Uiteraard zonder toegevoegde suikers en lekker fruitig! Ook heel lekker om in je ontbijtje te verwerken zoals in deze heerlijke frisse en tropische overnight oats.

Op de site van obrigado vind je nog meer lekkere recepten.

overnight oats kokoswater kokos mango havermout tropisch

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Obrigado.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur