if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Eerlijke en duurzame kledingmerken (+ kortingscodes)

8 maart 2022

Ben jij op zoek naar duurzame kledingmerken met een oprechte missie om de wereld mooier, eerlijker én groener te maken? Merken met een verhaal? Ik zocht het uit en deel mijn favoriete duurzame kleding en schoenen merken met je. En goed nieuws; met een aantal van deze mooie merken heb ik een leuke deal kunnen sluiten waarmee ik jou als Saudalicious lezer een leuke korting op je bestelling kan aanbieden.

Merken die zich écht bekommeren om het milieu en eerlijke productie

We worden met z’n allen steeds bewuster van de impact van de industrieën op de gezondheid van onze aarde en onszelf. Zo eten we vaker vega of vegan, is er meer aandacht voor duurzame energie en zijn er steeds meer en meer kledingmerken die zich oprecht bekommeren om het milieu en eerlijke productie. Aan de andere kant zorgt deze beweging ook voor greenwashing (=het zich groener of maatschappelijk verantwoordelijker voordoen dan een bedrijf of organisatie daadwerkelijk is.) Dat vergt van ons dus weer net iets meer verdieping in het verhaal en de acties die het bedrijf daadwerkelijk neemt. Ik deed alvast wat werk voor je en kwam uit op een aantal fijne merken die prachtige en eerlijke producten produceren om ons mooier te maken én de wereld mooi te houden.

Fijne eerlijke kledingmerken

Iron Roots

Op zoek naar duurzame sportkleding? I feel you… Sportkleding is lastig duurzaam te maken, maar gelukkig zijn er een aantal merken die zich hier toch aan wagen. Wij maakten kennis met het merk Iron Roots en waren gelijk fan. De kledingstukken zien er mooi uit, zijn zacht, licht, zitten lekker en – misschien wel het mooiste – blijven heel lang vrij van vieze zweetluchtjes. Het advies is dan ook ze pas te wassen als ze stinken of écht vies zijn. Naast sportkleding hebben zij trouwens ook een “athleisure”, die speciaal ontwikkeld is voor de momenten na workouts of activiteiten die niet persé onder sport vallen (naar mijn mening ook ídeaal voor lekker op de bank). In dit artikel vertel ik meer over het merk en wat ik vind van alle items uit de webshop.

Klik hier om het verhaal te lezen van deze twee jonge Nederlandse ondernemers met grote groene harten.

Als Saudalicious lezer krijg jij 10% korting op je hele bestelling met de code SAUDALICIOUS.

Common & Sense

Mijn absolute favoriete merk als het gaat om casual of iets meer feestelijke kleding. De associatie van geiten wollen sokken of hippie-achtig die vaak gekoppeld is aan duurzame kleding is gelukkig al lang door vele merken van tafel geveegd en het Nederlandse kleine kledingmerk Common & Sense draagt hier een behoorlijk goed steentje aan bij wat mij betreft! Ik heb zelfs twee jurkjes en een colletje van dit mooie merk, waar ik enorm blij mee ben. Naast jurken en topjes hebben ze ook hele mooie rokken en sieraden. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website en bestel natuurlijk bewust 😊.

Klik hier voor het eerlijke verhaal van Janine en Antonie over hoe Common & Sense is ontstaan.

Met code SAUDALICIOUS krijg je maar liefst 15% korting op je bestelling.

Colorful standard

Ben jij iemand die houdt van kleurrijke kleding? Of ben je juist vaak op zoek naar basics of andere kledingstukken in die ene bepaalde kleur? Dan ben je bij Colorful Standard helemaal op het juiste adres. Bij deze webshop vind je kledingstukken van hoogwaardig en duurzaam materiaal. En ieder kledingstuk is in maar liefst 41(!) verschillende kleuren verkrijgbaar. En die verf? Natuurlijk is ook die duurzaam en ecologisch verantwoord. Hier lees je meer over het kleurproces. Zelf heb ik een merino wol trui in ivoorwit (heerlijk warm!) en een jogger in coffee brown en een bio katoen t-shirt in een mooie lichte ivoor witte kleur. Ze hebben meer items, van mutsen en sjaals tot aan shorts en zonnebrillen. En fun-fact; de producten zijn geproduceerd in Portugal en worden wereldwijd geleverd. Klik hier om naar de website te gaan.

Lees hier meer over het duurzame verhaal van Colorful Standard

Met code SAUDALICIOUSCS10 ontvang je 10% korting op je bestelling bij Colorful Standard.

Mooie duurzame schoenenmerken

Wildling shoes

Weleens barefoot schoenen geprobeerd? één van de fijnste dingen aan de zomer vind ik dat je zo lekker weinig nodig hebt qua kleding en schoeisel. Als de sloffen niet meer nodig zijn, loop ik binnen het liefst op blote voeten, slippers of… mijn wildlings! De wildlings schoenen zijn lekker breed bij de tenen en bieden nét genoeg comfort om wat langer op te lopen. Ik droeg ze eerst vooral tijdens kortere wandelingen, maar nu ik eraan gewend ben, draag ik ze ook tijdens een dagje sightseeing. Barefoot schoenen zijn namelijk veel beter voor je voeten dan slippers of sandalen, en geven toch dat vrije gevoel. Ik ben veel bewuster van hoe ik mijn voeten neerzet en afwikkel omdat ik meer voel. Tegelijkertijd train ik mijn voeten te doen waar ze voor gemaakt zijn en worden ze sterker. En dat merk ik heel goed.

De barefoot schoenen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, geproduceerd in Portugal en ook in Nederland verkrijgbaar. Maar Portugal is meer dan alleen een productie locatie voor het team van Wildlings. Zo hebben zij onlangs hun steentje bijgedragen aan het herplanten van bomen in de Portugese natuur, wat hard nodig is ten gevolge van de bosbranden die hier veel voorkomen. Benieuwd naar de gehele collectie? Neem dan een kijkje op hun website.

Giesswein

Dit merk ontdekte ik toen ik afgelopen jaar de eerste winter als Portugese inwoner meemaakte. De huizen hier zijn ontzettend slecht geïsoleerd (een van de weinige nadelen van wonen in dit land ;)), en daarom was ik op zoek naar goede sloffen met een zool (want tegels op de vloer is extra koud!). En omdat ik het belangrijk vind dat ze niet alleen lang mee gaan, maar ook met oog voor het milieu worden geproduceerd, zocht ik specifiek naar duurzame sloffen. Al snel kwam ik bij Giesswein uit en bestelde ik een paar sloffen én een aantal paar merinowol sokken. Beide draag ik nu al maanden bijna dagelijks. Toen ik later op zoek was naar comfortabele, lichte, casual sneakers bestelde ik de Woodsneaker van Giesswein. Deze schoenen zijn gemaakt van houtvezels en misschien onverwachts, maar súper zacht! Ze kunnen gewassen worden in de wasmachine. Handig, met al die off-road paadjes hier in Portugal :), maar dus ook voor als het vaak regenachtig weer is.

Lees hier meer over het merk en wat zij doen voor duurzaamheid.

Met code BBZOMER ontvang je 15% korting op je bestelling bij Giesswein (geldig tot 28 juli 2022).

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

  • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
  • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
  • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
  • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
  • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
  • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
  • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
  • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Meer inspiratie in je mailbox?

Portugal autohuur