if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

gezonde latte pudding met witte chocolade en granola

8 juni 2018

Van naturally granola mocht ik twee smaken granola kiezen om uit te proberen en iets lekkers voor jullie mee te maken. Met de “Roses and cardamom” heb ik deze heerlijke chocolade “salami” gemaakt. Daarnaast koos ik de smaak “Giraffe Coffee”. Ik ben, net als heel veel Portugezen met mij, gek op koffie. In Portugal is het voor veel mensen een gewoonte om de lunch of het diner af te sluiten met een sterk kopje espresso (bica) en/of een lekker toetje (waar ook vaak koffie in verwerkt zit). Ik vond het daarom leuk om een toetje te maken met deze granola met koffiesmaak

Daarnaast kreeg ik ook van steviala verschillende producten om uit te proberen; producten met stevia zoetstof; zoet, caloriearm en natuurlijk. Ideaal voor de zoetekauwen onder ons! Hier heb ik gebruik gemaakt van de suikervrije honing en de witte chocolade druppels. Chocola en koffie is tenslotte een winning combi toch?

Als je niet kunt kiezen tussen een koffie / latte of een toetje na het eten, is dit een ideale oplossing. Het is eigenlijk een lekker zoete maar gezonde eetbare latte!

voor één gezonde latte pudding

 • 1 espresso
 • 180 ml plantaardige melk
 • 1 tl honing (ik gebruikte de suikervrije honing van steviala)
 • 50 g “Giraffe Coffee” granola van naturally granola 
 • 1 tl agar agar
 • 12 witte chocolade steviadruppels

Extra benodigdheden: 

 • melkopschuimer
 • koffiezetapparaat
 • (mini)garde
cashew latte pudding witte chocola

Bereiding:

Schuim 100 ml cashewmelk met de steviadruppels op in de opschuimer. Zet ondertussen je espresso en giet deze, samen met de 80 ml cashewmelk, honing en de agar agar in een steelpannetje. Warm dit langzaam op tot dat het zachtjes kookt en blijf goed doorroeren met een garde terwijl je het 2 minuutjes laat koken. Zet de kookplaat nu uit en roer nog even door.

Pak je mooiste glas en giet hier je opgeschuimde melk in. Giet nu inhoud van de steelpan erbij en roer even door met de garde, maar zorg dat het schuim wel bovenop blijft liggen.

Zet je “cashew latte” glaasje voor minimaal 60 minuten in de koelkast zodat deze kan opstijven. Strooi daarna de granola erover en maak het af met wat extra honing.

TIP! Wil je er een echt lekkere slightly guilty pleasure van maken, rasp of breek dan een paar stukjes witte chocolade en leg deze op de bodem van de glaasjes voordat je de melk en koffie hieroverheen giet!

Bom apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen = lief!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook op Instagram en #saudalicious of @Saudalicious.sabine te taggen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar via een berichtje naar mij op social media! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)
 • Testa Omega-3: SAUDALICIOUS voor -10% op duurzame en visvrije omgea-3 supplementen

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  korting vitaily
  koffie pastel de nata portugal

  Over mij

  Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

  Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

  Mijn favoriete Portugese kookboek

  Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

  Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
  Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

  Meer kook inspiratie

  KokenKoken