if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Review Jouwbox: De favorieten van Ralph Moorman

8 juni 2018

Ralph Moorman en Jouwbox

Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog en bekend van zijn boeken over het hormoonfactorprogramma. Hierbij draait het veelal om een gezonde leefstijl en gaat het vooral om stress, voeding en training. Met deze box wil hij ook het belang van bewust gebruik van verzorgingsproducten benadrukken. Eigenlijk sta ik nooit zo heel erg stil bij de hoeveelheid ongewenste stoffen die je op en in je lichaam krijgt door bepaalde producten. Laat staan dat ik me ervan bewust ben wat dit met je hormoonhuishouding doet. Moorman kreeg hier vaak vragen over en heeft daarom Jouwbox ontwikkeld met 12 gezondheidsproducten die je lijf goed doen. Overal is aan gedacht; van tanden tot huid en van lippen tot haren. Ik kreeg deze box thuis gestuurd en mocht de producten testen! Nu ik deze producten al ongeveer een maand in huis heb kan ik jullie vertellen wat ik ervan vind!

Unboxing

Een doos vol met producten die iets met gezondheid te maken hebben. Dat klinkt interessant, dacht ik! Ik ben sowieso al gek op pakketjes. Zelfs als ik weet wat erin zit -ik heb het vaak tenslotte zelf besteld – voelt het altijd nog als een soort van cadeautje. Bij deze “jouwbox” van Ralph Moorman wist ik niet wat er precies in zou zitten en was het dus extra leuk om te ontvangen.

Zou dat dan ook het geheim zijn van het succes van zo’n concept? Net als bijvoorbeeld bij de tegenwoordig zo populaire maaltijdboxen. Een box die je kunt bestellen waarbij iemand anders met kennis over de producten, voor jou een selectie heeft gemaakt. Gelijk een mooie manier om kennis te maken met producten die je nog niet kent of misschien zelf niet snel zou kopen.

Wat zit er allemaal in jouwbox?

Dus, wat trof ik allemaal aan toen ik de box opende?

 • We Love The Planet – natuurlijke deodorant
 • Traay – lippenbalsem
 • LoveChock – pure chocolade
 • Rosalpina – natuurlijke shampoo
 • Chikko Not Coffee – mix voor Golden Milk
 • Himalaya Magnesium – magnesiumolie
 • Erica – haargel
 • Oolaboo – tandpasta
 • Sportbay® – weerstandsband
 • CHI – spirulinatabletten
 • Mudmasky – gezichtsmasker
 • Natural Heroes – witch hazel gezichtstonic

Mijn 4 favoriete producten

Ik zal jullie wat meer vertellen over de producten die mij positief verrasten en/of die ik vaak heb gebruikt of nog gebruik.

Chikko Not Coffee – mix voor Golden Milk; Deze is nu, een maand later al bijna leeg. Ik ben dol op golden lattes! Deze mix bestond wat mij betreft uit precies de goede verhoudingen. Ook aan de toevoeging van zwarte peper is gedacht, wat belangrijk is in combinatie met kurkuma om de stoffen goed op te nemen. De mix belandde uiteindelijk overal in; van smoothies tot ijskoffies (klik hier voor het recept hiervan!), en van gewone lattes tot in baksels. Best handig dus! Wel moet ik zeggen dat ik voorheen ook golden lattes maakte, maar dan met mijn eigen mix, wat eigenlijk heel eenvoudig is. Deze kant en klare mix is een stukje extra gemak, maar absoluut niet onmisbaar. Ik zou het dus niet snel zelf kopen, maar heb er wel erg van genoten! Mocht je niet graag zelf mixen en afwegen, is het natuurlijk wel lekker handig.

Sportbay® – weerstandsband; Ik sport regelmatig zelf, boven op onze zolder. Vaak verzin ik zelf wat oefeningen, soms met hulp van mijn vriend. Ik gebruik deze band nu regelmatig voor het trainen van mijn been- en bilspieren en vind het leuk om hiermee te variëren. Deze band heeft voor wat extra afwisseling in mijn trainingen gezorgd en dat vind ik heel fijn! Hij is nog op zoveel andere manier te gebruiken, dus hier ben ik nog wel even zoet mee!

Traay – lippenbalsem; Deze zit standaard in mijn tas en gebruik ik regelmatig. Hij heeft een lekkere geur, is fijn in gebruik en voelt lekker zacht aan. Een fijne balsem dat alleen natuurlijke ingrediënten bevat. Wel zo fijn voor iets dat je toch ongemerkt binnenkrijgt!

Himalaya Magnesium – magnesiumolie; Sinds een tijdje heb ik veel last van krampen in mijn voeten en tenen tijdens sporten, maar soms ook gewoon tijdens het zitten of het slapen. Ik slik hiervoor al een tijdje magnesiumpillen. Deze spray is bedoeld om direct op de plaats aan te brengen waar je last hebt. Ik doe dit nu regelmatig op mijn voeten en kan zeggen dat ik de laatste tijd minder last heb van krampen. Of dat hier door komt is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Een negatief effect heeft het in ieder geval zeer zeker niet.

Mijn mening over de overige producten

De We Love The Planet deodorant; Een deodorant uit een potje. Mijn eerste indruk was eigenlijk niet heel positief. Onhandig dacht ik. Toch stopte ik hem in mijn tas, om mee te nemen in geval van “nood”. Ik moet zeggen dat ik hem toch wel gebruikt heb en dat hij erg lekker ruikt en goed werkt! Toch zou ik zelf wel weer gewoon een spray kiezen omdat ik dat prettiger in gebruik vind.

Natural Heroes – witch hazel gezichtstonic; De huid van mijn gezicht is vaak, vooral als ik weinig zon heb gehad, wat onrustig. Het kwam dan ook goed uit dat deze tonic erbij zat. Ik ben hier pas mee begonnen, dus denk ook dat ik nog niet veel verschil kan en mag verwachten. Het is wel een fijne tonic die je huid niet uitdroogt, niet prikt en lekker ruikt.

CHI – spirulinatabletten; Eerder gebruikte ik al spirulinapoeder in mijn smoothies. Als je dit elke dag wil gebruiken vind ik de pil-variant toch wat fijner. De poeder geeft toch een bijzondere smaak aan je smoothie waar je niet altijd zin in hebt. Ik slik deze pillen nu elke dag, maar vind het wel lastig aan te geven of ik ook daadwerkelijk verschil merk. Het zou je meer energie moeten geven. Ik merk niet perse dat ik de afgelopen maand meer energie heb, maar het zijn natuurlijk ook zoveel aspecten die meespelen in je energiehuishouding dat het lastig is te zeggen.

LoveChock – pure chocolade; Chocolade. Tja. Wat valt daar van te zeggen. Dit was een stukje héle pure chocolade, maar daar houd ik wel van! Deze was als eerste op, met een beetje hulp van vriend.

Rosalpina – natuurlijke shampoo; Een fijne shampoo met natuurlijke ingrediënten en een fijne geur.

Erica – haargel; Ik gebruik eigenlijk nooit gel voor in mijn haren. Toch heb ik deze natuurlijk even uitgeprobeerd. Mijn haar wordt vaak een beetje droog van gels. Bij deze gel viel dat mee maar toch gebruik ik hem niet meer omdat het er wel wat stugger van wordt. Ik kan me voorstellen dat het voor andere haarsoorten wel een fijne gel kan zijn.

Oolaboo – tandpasta; Een tandpasta zonder fluoride. Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij wat fluoride nu eigenlijk is en of dit wel of niet goed is voor onze gezondheid. Het feit dat deze stof bewust is vervangen door de lichaamseigenstof hydroxyapathiet in deze tandpasta, maakte mij zo nieuwsgierig dat ik wat meer research ging doen naar fluoride. Ik las onder andere dat deze stof ook onderdeel is van rattengif, dat het je IQ kan verlagen, je schildklierwerking vertragen, je slaap/waakritme kan ontregelen, verouderingsprocessen kan verstellen, botfracturen kan veroorzaken, neurologische klachten kan veroorzaken en nog héél veel meer enge dingen. Daarbij kwam ik er ook achter dat als je gezond eet; in de zin van weinig suikers bijvoorbeeld, je vaak geen fluoride nodig hebt om je tanden goed te houden. Best goed om eens bij stil te staan, en tegelijkertijd waarschijnlijk ook één van de vele dingen die niet optimaal zijn voor onze gezondheid. Ik heb namelijk niet verder gekeken naar hoe betrouwbaar deze informatie is en hoe groot de effecten zijn.

Mudmasky – gezichtsmasker; Deze masker staat nog in de kast, te wachten tot ik eindelijk eend de tijd neem voor een verwen-momentje!

Mijn conclusie over Jouwbox

Ik vind het een handige en mooie box, waarbij ik me extra gezond voel als ik deze producten gebruik. Ik vind het vooral goed dat er aan alles is gedacht en dat de meeste producten heel gangbaar zijn; bijna iedereen kan er wat mee. Ook vind ik het fijn dat de meeste producten echte gebruiksproducten zijn en dus niet in één keer op zijn (met uitzondering van enkele producten zoals de chocolade en het maskertje). Hierdoor heb je er voor langere tijd iets aan en ben je na een tijdje ook weer toe aan een nieuwe box.

Natuurlijk kan je met zo’n box wel verwachten dat er altijd iets bij zit dat je niet gebruikt of waar je niets mee hebt. Wanneer ik naar de prijs kijk vind ik het een mooie deal; 70% korting, waardoor je nog maar €39,- betaalt voor al deze producten.

Ik denk dat het ook leuk is om cadeau te geven aan iemand die van nieuwe producten en een gezonde leefstijl houdt.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Review: JouwBox 5 de favorieten van Ralph Moorman | Saudalicious - […] jij je mijn review van editie 1 en editie 2 van Jouwbox nog? Dat is alweer een tijdje geleden!…
 2. Review: JouwBox 6 de favorieten van Ralph Moorman | Saudalicious - […] editie 1, 2  en 5 van Jouwbox, mocht ik ook deze editie voor jullie testen! De box kwam net voor…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur