if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Kennismaken met gastblogger: Astrid

3 mrt, 2021

2021 brengt ons onder andere drie hele leuke samenwerkingen met gastbloggers. Zij zullen vanuit hun eigen oogpunt leuke, interessante en verrassende content gaan delen, met name op het gebied van lifestyle en Portugal. Vandaag maak je kennis met de derde vaste gastblogger van Saudalicious; Astrid. Samen met haar partner verhuist zij binnenkort naar het mooie Oost-Algarve in Portugal om hun droom te verwezenlijken; een vakantieresort bouwen en runnen. Tijd om jullie voor te stellen aan Astrid en haar mooie Portugese plannen!

Wie ben je, waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Ik ben Astrid, geboren en opgegroeid in regio Den Haag. Voor liefde (Serge) en werk verhuisde ik naar het mooie Utrecht. Op dit moment wonen we nog in de omgeving van Utrecht, maar maar ergens in de komende maanden vertrekken we richting Oost-Algarve, Portugal. Heel spannend!

Waarmee en met wie vul je je tijd het allerliefste?

Met de allerleukste en liefste: Serge! Al bijna 18 jaar zijn we een stelletje en ik hoop nog heel lang.
Samen genieten we van uitgebreid tafelen met familie en vrienden. In deze tijd kan dat bijna niet en heb ik er nog meer behoefte aan. Onze grootste en leukste bezigheid nu is ons project in Portugal waarover later meer ;).

Wat betekent een “bewuste leefstijl” voor jou en (in) hoe(verre) uit zich dat in jouw leven?

Voor mij is dat gezonde voeding en bewegen in de natuur. Koken met verse producten, veel groenten en fruit, minder vlees: een gevarieerd menu. Daarbij heb ik een soort 80-20 regel. 80% gezond en 20% gewoon lekker en niet te veel over nadenken. Want: ook een wijnliefhebber 😉
Bewegen doe ik het liefst in de natuur. Wandelen, fietsen en workouts in de buitenlucht geven me een positieve boost.

Wat is je relatie met Portugal?

Drie jaar geleden zijn Serge en ik aan een nieuw avontuur begonnen in de Oost-Algarve. In Fuseta kochten we 2,5 jaar terug een stuk grond om ons kleinschalige vakantieresort ‘Celebra a Vida’ te bouwen en te runnen. Hier willen we mensen laten genieten van een heerlijke vakantie. Portugal wordt ons nieuwe woon- en werkland!

Wanneer, waar en hoe was je eerste kennismaking met Portugal?

Dat was in de Algarve, Praia da Oura. Ik was een jaar of 14 en samen met mijn ouders en zus op vakantie. Ik kan me nog goed de mooie rotsstranden herinneren, maar ik was ook een puber en wilde vooral uitgaan 😉 De tweede kennismaking jaren later in Lissabon was een hele mooie en vervolgens de Oost-Algarve een schot in de roos.

Wat vind je het leukste aan Portugal?

Oei, da’s moeilijk! Er is zoveel leuks en moois in Portugal. Als ik moet kiezen dan is het de prachtige natuur in combinatie met de lieve, traditionele dorpjes. Stiekem toch twee 😉

Wat vind je minder leuk aan Portugal?

De bureaucratie is echt geen pretje merken we in ons project. En het is verdrietig om te zien dat er veel armoede is.

Wat is je favoriete plek in Portugal en waarom?

Fuseta in Oost-Algarve heeft ons hart gestolen! De plek van ons toekomstige vakantieverblijf. Een charmant vissersdorpje met traditionele huisjes en smalle straatjes. Het kleine dorpje heeft gezellige pleintjes, restaurants, terrasjes en winkels. Via een kleine boulevard loop je langs de haven zo naar het strand! Natuurpark Ria Formosa ligt voor de deur met prachtige uitzichten op de kanalen, lagunes, eilanden en de oceaan.

Wat is je favoriete Portugese gerecht?

Een supervers gegrild visje op de BBQ. Zoals dorade, tonijn, tong, octopus of garnalen. Ik heb ze nog nooit zo vers gegeten als in de Algarve.

Wat is het gekste Portugese gerecht dat je ooit hebt gegeten?

In Portugal is viseieren eten de normaalste zaak van de wereld. Maar voor mij waren de gekookte viseieren van octopus best apart. Het zijn flinke ronde en elastische eieren. De smaak was ok, maar die elastische structuur vond ik wel gek.

Wat wil jij de lezers van Saudalicious graag laten zien en vertellen en waarom?

Dat de Algarve veel meer is dan alleen Albufeira, grote resorts en golfbanen. Ik neem jullie mee naar leuke en authentieke plekjes en deel to-do’s in de Algarve.

Waar kunnen mensen meer over jou of Celebra a Vida vinden?

Op onze blogsite opwegnaaroostalgarve.nl volg je onze weg naar Fuseta. Van onze eerste serieuze zoektocht, het kopen en bouwen van Celebra a Vida tot het emigreren en leven in Portugal. Leuk als je ons volgt!

BENIEUWD NAAR DE CONTENT DIE Astrid VOOR JULLIE GAAT MAKEN?

Volgende week zal het eerste blog van Astrid online komen. Deze zal gaan over het mooie natuurpark Ria Formosa. Kun je niet wachten? In de tussentijd kun jij alvast wat inspiratie opdoen met de andere Portugal-blogs op de website.

Astrid

Astrid

Astrid en haar vriend Serge bouwen samen een kleinschalig vakantieresort in Fuseta, Oost-Algarve met de toepasselijke naam: “Celebra a Vida”. Nu werkt ze nog in de online communicatie & marketing, straks in hun nieuwe resort. Op  Saudalicious blogt zij vooral over de leukste plekjes en to-do’s in het zuiden van Portugal. In deze blog stelt zij zich voor. Op hun eigen blogsite lees je meer over hun weg naar Oost-Algarve en het leven daar.
Ga naar alle blogs van Astrid

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

 • De lekkerste vegan en suikervrije taartjes: SAUDALICIOUS voor -10% op alles van Sharp Sharp (NL)
 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Duurzame voorgesorteerde supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen van Vitaily (Europa)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pasteis de nata uit Lissabon: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood van Oerchef: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • 100% Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • EMB Test bij Food Your Thought: SAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest. Morfologisch slaat op de organen en weefsels van een organisme. Het lab analyseert enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds analyseren we op energetisch niveau. (NL)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar vragen via een berichtje naar mij op social media! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur