if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Kennismaken met gastblogger Rachelle

16 mrt, 2022

De lente is in aantocht en dat betekent langere, zonnigere en warmere dagen. Ideaal om erop uit te gaan en mooie wandelingen te maken. En wat is fijner dan na een lange wandeling neerploffen in het gras of aan een picknicktafel en te genieten van de lekkerste zelf gemaakte picknick treats? Rachelle a.k.a. Miss Yellow Coat en ik volgen elkaar al een tijdje via Instagram. Via de stories deelt ze haar prachtige wandelingen door Nederland en maakt ze me jaloers met heerlijk uitziende picknick gerechten. Rachelle eet het allerliefst buiten in de natuur en is gek op het creëren van de lekkerste picknickrecepten. Een échte PicknickPassionista (zoals zij zichzelf ook noemt). Wat nou als ik je zou vertellen dat ze al dat lekkers met ons zou willen delen? Yes, dat gaat ze doen! De komende tijd kunnen jullie dus fijne, makkelijke, gezonde en lekkere picknick recepten verwachten in de nieuwe rubriek; Miss Yellow Coat Picknick Recepten.

Dit vraagt eerst natuurlijk even om een kennismaking met Rachelle. Here we go!

Wie ben je, waar heb je zoal gewoond en waar woon je nu?

Ik ben Rachelle Verhage, 44 jaar (gevoelsleeftijd 34) en woon in Zeeland.

Ik heb Zeeland ooit verlaten om voor 7 maanden in New York te gaan wonen (een droom) voor het werk van Alex (mijn man). Verder reizen we graag met onze kids de wereld over en sluit ik niet uit dat we ons eens buiten Nederland vestigen. Spanje en Portugal staan hoog op ons lijstje!

Waarmee en met wie vul jij je tijd het allerliefste?

Ik houd enorm van het avontuur en leg mezelf niet graag vast met afspraken, to-do-lijstjes en anderen verplichtingen. Elke dag kies ik een mooi stukje Zeeland (geloof me, die zijn er genoeg) en daar ga wandelen én picknicken. Want dat is wat ik het allerliefste doe, eten in de natuur.

Ik heb een fijne groep mensen om mezelf heen verzameld, mijn inner circle, en die gaan ook vaak mee met mijn dagdagelijkse avontuur. Maar ook mijn gezin (Alex en onze drie kids respectievelijk 23, 16 en 14 jaar en onze 2 honden) gaan graag mee (zeker als ik een picknick maak).

Waar verdien je je geld mee?

Ik heb een marketing en communicatie achtergrond en ben als zzp’er bij diverse Zeeuwse projecten aangesloten. Daarnaast heb ik een coachingspraktijk, maar daarvan neem ik een sabbatical van een jaar om mezelf meer tijd te gunnen om meer de natuur in te gaan.

Waar komt de naam Miss Yellow Coat vandaan?

Ik houd enorm van de kleur geel.
Ik heb dus een gele sjaal, een geel vest én een gele jas.
Die zie je veel op mijn foto’s en stories voorbij komen op Instagram en iemand stuurde eens in een DM: “Hé Miss Yellow Coat.” Zo is de naam geboren.

Wat betekent een bewuste leefstijl voor jou en hoe uit zich dat in je leven?

Voor mij begint een bewuste leefstijl met zelfkennis.

Wanneer jij weet wat je voelt (en waarom) en wat het is dat jij écht nodig hebt, geef je je leven zoveel meer verdieping. It starts with the person in the mirror, maar daar eindigt het niet. Bewust leven is voor mij ook bewust kiezen.

Vriendschappen, voeding, boeken, Social Media, programma’s, series.
Je bent (of wordt) waar je jezelf mee voedt. Letterlijk en figuurlijk.

Waar komt jouw liefde voor buiten eten en picknicken vandaan?

Ik was 3 jaar jong toen ik al graag buiten at.
Het liefst op een badhanddoek in het gras. Het eten smaakt lekkerder wanneer je picknickt en het is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid en avontuur. Het liefst eet ik al mijn maaltijden buiten, ergens in Zeeland op een bankje op op de grond. Mijn moeder noemde mij altijd zigeunermeisje (van dat liedje), omdat ik als kind al niet kon tegen ‘hoe het hoorde’ en het liefste niet vastgelegd wilde worden (iets wat ik nog steeds ervaar).

Wat is je lievelingspicknick-gerecht?

Havermout wafels met (seizoens)fruit!

Ik ben dol op havermout-wafels en maak dagelijks diverse variaties.
Soms met fruit door het (glutenvrije) beslag, soms op de wafel zelf.
Mijn favoriet: bosbessen/kaneel/kokos wafels.
O, en mijn eigen gemaakte kokos-koekkruimels vind ik ook heel erg lekker!

Wat is de mooiste plek waar je ooit hebt gepicknickt?

Sheep Madow (Central Park) in New York én in Wistler (Canada).
Beide keren met een gehaalde lunch (meestal maak ik het zelf), maar met een geweldige vibe en uitzicht.

Wat is je beste tip voor picknicken met koud of nat weer?

Op kou kun je jezelf kleden, dus schaf een goede jas aan die wint/water-dicht is. Ook als het regent trek ik eropuit, want ook daar kun je jezelf op kleden. In de regen loop ik het liefste in het bos en bij ons in de bossen heb je van diverse plekken (bijvoorbeeld uitkijk-hutjes) waar je droog zit om je lunch te eten.

Wat is je favoriete vakantieland en waarom?

Dat is een lastige, maar ik denk Indonesië.
Mijn moeder is Moluks en met onze kinderen hebben we al heel wat plekken bezocht in Indonesië.
Van Saparua (het eiland waar mijn opa vandaan komt) tot Jakarta, van Madura tot Surabaya.

Bali is ook wel een favoriete plek (zeker bij onze kids). 

Je vertelde dat je graag een naar Portugal gaat, wat trekt je aan Portugal?

Portugal trekt me inderdaad enorm. Ik heb al heel veel mooie reisverhalen mogen lezen (waaronder die van jullie) en vind de energie, maar ook zeker de natuur, zo fijn! Puur!

Waar kunnen we meer over jou vinden?

Op mijn website www.rachelleverhage.nl schrijf ik graag blogs over persoonlijke ontwikkeling (bijvoorbeeld over mijn sabbatical) en op mijn Instagram kanaal deel ik graag mijn hersenspinsels en avonturen; @rachelleverhage.nl.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Rachelle

Rachelle

Rachelle is micro-avonturier & picknickpassionista en is dagelijks ergens in de Zeeuwse natuur te vinden (en vaak ook in de zee). Ze is marketeer, schreef 2 boeken en geniet momenteel van een sabbatical van een jaar.
Voor Saudalicious deelt Rachelle haar liefde voor picknicken, die op haar 3e begon, met daarbij de allekkerste picknick-recepten. Wil je meer lezen over Rachelle? Kijk dan eens op haar website of volg haar via Instagram.

Ga naar alle blogs van Rachelle

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur