if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Review duurzame plastic vrije Shampoo Bar

23 juni 2020

Toen ik via Shampoo Bars de mogelijkheid kreeg om een plastic vrije shampoo bar te testen, was ik natuurlijk heel enthousiast. Met één van deze plastic vrije shampoo bars bespaar je maar liefst 3 plastic shampoo flessen! Is het ook fijn in gebruik? Ik testte de kamille shampoo bar.

Plastic vrije shampoo bar bij shampoobars.nl

Het zal jullie niet onbekend in de oren klinken dat ik dol ben op producten die goed zijn voor onszelf én voor moeder natuur. Niet alleen in mijn voeding heb ik graag natuurlijke ingrediënten, maar ik maak ook steeds meer bewuste keuzes wat betreft verzorgingsproducten. Zo kies ik sinds kort voor dagcrèmes en zonnebrandcrèmes met natuurlijke ingrediënten. Maar mijn haar waste ik nog altijd met “gewone” shampoo uit een plastic fles.

Tot voor kort had ik er nog niet van gehoord; shampoo in vaste vorm. Maar hoe handig en mooi is het als we helemaal geen verpakkingen voor onze shampoo meer nodig hebben? De webshop Shampoo Bars is opgericht door een aantal mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Zij vinden dat dit bij jezelf begint en de shampoo bars zijn een ideale manier om daarmee een makkelijke start te maken. Ze zeggen dat één bar gelijk staat aan ongeveer 80 wasbeurten wat gemiddeld 3 plastic shampoo flessen zouden zijn. En zelfs in de verpakking is niets van plastic terug te vinden. De opvulchipjes die in het kartonnen doosje zitten zijn van 100% natuurlijke grondstoffen en zijn zelfs oplosbaar in water. Ik heb ze bewaard om ze opnieuw te gebruiken als ik zelf iets op ga sturen, extra duurzaam dus ;).

plasticvrije shampoobar duurzaam

Verschillende geuren en kleuren shampoo bars

Op de webshop van Shampoo Bars kun je kiezen uit talloze verschillende soorten shampoo bars.Van shampoo tegen vet haar tot anti-roos shampoo en van shampoo voor geverfd haar tot zelfs zilvershampoo bars. Ik koos voor de palmolie vrije kamille shampoo bar. Deze bar is voor normaal tot droog haar. Toen ik het pakketje ontving was ik al helemaal enthousiast, die geur en die kleur! Ik koos ook voor een mooi zakje om het zeepje in te bewaren.

Maar belangrijker nog; is het ook echt een fijn product om te gebruiken? De zeep schuimt heerlijk en de bar vind ik handig in gebruik. Ik maak mijn haren nat en wrijf een aantal keer met de bar door mijn handen en haren en ik heb voldoende schuim om mijn haar goed te wassen. De geur is ook tijdens het wassen super aangenaam. 

Ik merk duidelijk dat het mijn haar heel goed schoonmaakt én dat ik meer krullen en volume heb nadat ik met deze bar gedoucht heb. Wel vond ik dat mijn haar hier wat stroever van werd dan dat ik gewend was. Ik gebruik normaal een conditioner wat ik ook na deze shampoo wel nodig had om mijn haar wat zachter te krijgen. Ik denk daarom dat ik er nog een aantal ga uitproberen óf ik ga voor de conditioner bars die ze bij shampoobars.nl ook aanbieden. 

Een bewuste keuze?

Het feit dat er geen plastic aan te pas komt en de bar lekker lang mee gaat is natuurlijk al helemaal top. Maar laten we ook kritisch kijken. 

Naast de kamille bar die ik koos, zijn er nog een hele hoop andere shampoos waarbij vermeld staat dat deze palmolie vrij zijn. Dit impliceert dus ook dat sommigen dit niet zijn. En dat klopt inderdaad, in sommige shampoo bars zit natriumpalmaat. Dit is een wasactieve stof, die wordt gewonnen door verzeping van palmolie. Je kunt hierin dus je eigen keuze maken. 

De bar die ik gebruikte bevatte als tweede ingrediënt Sodium Laureth Sulphate. Omdat ik benieuwd was wat dit precies is, ben ik dit ook even uit gaan zoeken. Het is een surfacant wat ervoor zorgt dat de shampoo lekker schuimt. Maar daarnaast kan het ook je natuurlijke huidvet als het ware oplossen. Afhankelijk van de concentratie in het product kan het mogelijk voor irritatie zorgen. Ik heb hier tot nu toe geen last van gehad, dus waarschijnlijk zit het met die concentratie wel goed. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik geen gevoelige huid heb.

plasticvrije shampoobar duurzaam

Je eigen plastic vrije shampoo bar bestellen?

Gebruik jij liever geen producten met palmolie, kun je bij shampoobars.nl dus alsnog je hart ophalen. Ik denk dat een shampoo bar in ieder geval een heel stuk beter voor je haar én het milieu is en vind het daarom een ideale vervanger voor mijn gebruikelijke shampoo. Het ruikt heerlijk, schuimt heel goed en is handig in gebruik. Daarbij is het ook nog eens ideaal om mee te nemen op een langere reis met alleen handbagage!

Ga jij ook jouw plastic shampoo flessen inruilen? Bestel jouw plastic vrije shampoobar hier.

*Dit artikel betreft een samenwerking met Shampoo Bars.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tips voor backpacken en reizen met alleen handbagage | Saudalicious - […] mee! Tegenwoordig heb je ook veel verschillende soorten shampoo in vaste vorm. Ik schreef hier ook een artikel […]
 2. Altos e Baixos #11 | Mijn Ups en Downs van Juni | Saudalicious - […] schreef ik nog een review over plastic vrij shampoo bars. Mocht je ook aan het overwegen zijn om meer…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur