if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Terugblik 2018 | Best bekeken Saudalicious recepten

29 december 2018

Één jaar Saudalicious

Het is alweer december. Deze maand is het een jaar geleden dat ik het in mijn hoofd haalde een blog te beginnen over eten en Portugal. Nog nooit had ik serieus eten gefotografeerd, recepten of überhaupt stukjes geschreven, laat staan verstand van alles wat met websites te maken heeft. In één avond was de website online inclusief enkele recepten en een stukje over mezelf. Tja, ik ben perfectionistisch, maar in sommige gevallen wordt dit keihard overstemd door mijn enthousiasme. Dat is soms maar goed ook, anders zou er weinig gebeuren.
Wat ben ik dankbaar voor iedereen die me steeds weer doet herinneren waarom ik dit begon, dankbaar voor iedereen die saudalicious volgt, de site bezoekt en me op welke manier dan ook, voorziet van feedback.

Terugblik 2018

2018 en daarmee het eerste jaar van Saudalicious is voorbij gevlogen! Het leek mij een mooi moment kort stil te staan bij wat er zoal is gebeurd dit eerste jaar.

Het was een fijn jaar, met een hoop bedachte en uitgewerkte recepten, leuke samenwerkingen, kennismakingen en Portugese hotspots.

Maar ook met mijn eerste bloggers evenement, een eigen georganiseerde bloggers high tea, een gave fotoshoot en een geweldige autovakantie naar Portugal waarbij ik mijn instagram-volgers heb “meegenomen” middels posts en stories. Ook heb ik hier een persoonlijk reisverslag van gemaakt met verschillende tips en verhalen en deelde ik met jullie alvast een deel van de geweldige verblijven die we er hebben gehad! (waar nog een deel van komt, beter laat dan nooit!).

Top vijf 2018 Saudalicious recepten

Ik heb de statistieken er maar eens bijgepakt en bekeken welke recepten het meest door jullie zijn bezocht. Hieronder de top vijf!

Op naar 2019

Op naar een nieuw, mooi jaar vol met nieuwe recepten, hotspots, leuke samenwerkingen en ontmoetingen! Ik hoop dat ik jullie weer lekker veel kan inspireren mét natuurlijk altijd een Portugees knipoogje 😉

Ik ben meestal wel van het bedenken van nieuwe doelen en plannen, maar met Saudalicious laat ik het het liefste komen zoals het gaat. Hoe minder druk, hoe meer creativiteit en dat is toch een beetje de brandstof van Saudalicious geweest dit jaar! Het zou heel fijn zijn als Saudalicious door zou groeien en misschien wel de 10.000 volgers op Instagram aantikt. Daarnaast wil ik ook de blog verbeteren door oude recepten te herschrijven en vooral die foto’s aan te pakken, want – poeh -gelukkig heb ik mezelf daarin wel zien groeien dit afgelopen jaar!

Mocht je feedback, opmerkingen of vragen hebben, ik hoor ze graag! Dat kan via Facebook, Instagram of hieronder in de comments. Ik hoop jou ook weer terug te zien op Saudalicious.com in 2019!

Dankjewel en een heel fijn en gelukkig 2019!
Obrigado e um bom ano 2019!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

2 Reacties

 1. Denis

  Het kan dan voor U dan wel “maar” een jaar zijn, het is voor mij mede door u enkele kilo’s later of verder. Ook ik was een jaar geleden nog niet in contact gekomen met uw prestaties, en presentaties. Ook voor mij was het nieuw om zaken te gaan klaarmaken die ik zou graag lust maar tot op dat moment enkel at als e in het mooie en warme zuiden waren. Neen, nu, komt dat regelmatig al eens tijdens ons verblijf in België op tafel, en dan natuurlijk tot het laatste hapje in mijn buik terecht. Komt daar dan nog bij dat je openlijk toegaf dat je onder 1 hoedje speelt met mijn vrouw om het zo mooi en goed uit te leggen, zodat zij het zo mooi en goed kan klaarmaken, dat bij mij de kilokes er niet af gaan, maar steevast blijven of zelfs vriendjes op bezoek krijgen. Waarvan er dan soms een aantal niet meer weg willen. Je mag terecht fier zijn op wat jullie ( jij en mijn vrouw) deze arme man voorschotelen. Maar al bij al, liever sterven van teveel dan van honger. En vooral, jij, en natuurlijk mijn vrouw van harte bedankt om het z lekker te maken.

  Antwoord
  • admin

   Hoi Denis,
   Haha, mooie reactie! Lastig die kilo’s, maar wel fijn om te lezen dat ze er niet voor niets bij zijn gekomen, maar je er wel goed van genoten hebt. Dat is heel belangrijk! En natuurlijk heel graag gedaan. Je bent nog niet van me af 😉
   Jij bedankt voor je reactie! Fijne jaarwisseling alvast!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Terugblik 2019 | Twee jaar Saudalicious | Saudalicious - […] jaar schreef ik ook een terugblik. Maar naast terugkijken, keek ik ook vooruit, vooruit naar 2019. Jeetje, het lijkt…
 2. Altos e Baixos #5| Mijn Ups en Downs van December | Saudalicious - […] als vorig jaar, besloot ik ook dit jaar om jullie mijn reflectie op afgelopen jaar te delen. Niet alleen…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur