if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Terugblik 2019 | Twee jaar Saudalicious

30 december 2019

In dit artikel kijk ik samen met jullie terug naar de highlights van afgelopen jaar en vertel ik iets over mijn hersenspinsels voor het komende jaar. En natuurlijk kan een overzichtje van de best bekeken recepten van afgelopen jaar niet ontbreken!

Twee jaar Saudalicious

Alweer twee jaar en enkele dagen geleden besloot ik een foodblog te beginnen én online te zetten. Tja, ik weet ook niet waar ik toen de energie, inspiratie en tijd vandaan haalde in de drukke decembermaand om zoiets, voor mij totaal onbekends en nieuws, te beginnen. Maar goed, wel een hele handige timing. Zo kan ik namelijk samen met jullie mooi in één keer terugkijken op een afgesloten kalenderjaar én bestaansjaar van mijn blog.

De doelen die ik had voor 2019…

Vorig jaar schreef ik ook een terugblik. Maar naast terugkijken, keek ik ook vooruit. Vooruit naar 2019. Jeetje, het lijkt zo kort geleden dat ik dat geschreven heb! Maar, rustig maar, ik zal niet cliché doen en zeggen dat het jaar voorbij is gevlogen ;).

Ik wilde vorig jaar niet al te veel doelen stellen, maar hoopte dit jaar wel de 10.000 volgers aan te tikken op Instagram en dat is gelukt! Wat ben ik enorm dankbaar voor iedereen die Saudalicious is gaan volgen en is blijven volgen, via welk platform dan ook. Niet voor het getal, maar voor alle lieve reacties, leuke vragen en verhalen die ik dagelijks mag ontvangen onder mijn posts op facebook en instagram, maar ook via privé berichtjes en e-mail. Zo leuk om op deze manier zoveel verschillende mensen te ontmoeten, zowel online als offline!

Terugblik op 2019

Dit jaar is het met Saudalicious voor mijn gevoel rustig verlopen. Zelf kijk ik aan het eind van het jaar samen met mijn vriend graag even bewust terug naar het wat we hebben bereikt, wat er is gebeurd en waar we dankbaar voor zijn. Zo doe ik dat ook graag voor Saudalicious. Als je alles op een rijtje zet, kom je er soms pas achter dat het meer is veranderd dan je dacht.

Het afgelopen jaar ben ik niet gestopt met experimenteren en maakte ik natuurlijk weer een hoop nieuwe recepten die ik met jullie deelde, ik bezocht een hoop leuke plekken, proefde een hoop nieuwe producten en had een hoop hele leuke samenwerkingen. Ik schreef ook iets meer over Portugal zoals over lekker eten (zoals deze gezonde hotspots in Lissabon), kookboeken en over onze vakanties in Portugal. Maar ook maakte ik klein uitstapje om me iets meer op gezondheid te richten. Zo schreef ik bijvoorbeeld twee artikelen over gezond slapen.

Highlights van 2019

Naast de verschillende artikelen die ik voor jullie schreef, zijn er nog wat andere highlights die ik met jullie wil delen. 

Een droom die iets sneller dan verwacht uitkwam…

Begin dit jaar is misschien wel het mooiste moment voor mij geweest; tussen het feesten tijdens het jaarlijks dorpsfeest in ons familiedorp door, zette ik samen met Dennis een handtekening onder het koopcontract van ons huis in Portugal! Via instagram en de blogs konden jullie dit een beetje mee volgen. In september zijn we teruggegaan om te klussen en deelden we de vorderingen via een apart instagram account. Maar ook genoten we natuurlijk van Portugal, het weer, de mensen en het eten.

Onverwachte nominatie

Net weer terug in Nederland, kreeg ik bericht dat ik was genomineerd voor de foodbloggersaward in maar liefst drie categorieën; beste foodfoto, beste gerecht en best special interest foodblog. Wat was dat een eer en een verrassing! Jullie hebben massaal op Saudalicious gestemd wat ik echt geweldig vond! Helaas was ik niet door naar de finales, maar die verwachting had ik dan ook helemaal niet. Ik zie dit dus toch echt wel als een hoogtepuntje van dit jaar!

Gezondheid

Ook kreeg ik dit jaar goed nieuws wat betreft mijn gezondheid. Ik had een enorme disbalans in mijn hormonen, wat na een lange periode weer redelijk op orde lijkt te zijn. Mede hierdoor ben ik me ook steeds meer gaan verdiepen in een gezonde leefstijl, niet alleen op het gebied van voeding, maar ook wat betreft mentale gezondheid; ontspanning, bewustzijn en leerde ik steeds een beetje beter naar mijn gevoel te luisteren.

Een tikkeltje persoonlijker!

Dit jaar ben ik tot slot begonnen met maandelijkse persoonlijke blogs “Altos e Baixos” waarin ik jullie meeneem in wat ik zoal heb gedaan die maand, en natuurlijk vooral met de nadruk op alles wat met eten te maken heeft of dingen waarvan ik denk dat jullie iets aan kunnen hebben, op welk gebied dan ook. Ik kreeg dit als tip, en twijfelde zelf wel of ik dit wilde doen. Maar voorlopig houden we hem erin! Ze worden altijd goed gelezen en super positief ontvangen! Ik vind het fijn om alle leuke momenten, mensen, hotspots en herinneringen hierin kwijt te kunnen. Zo heb niet alleen ik hier nog iets aan, maar jullie misschien ook! 

Best bekeken recepten van Saudalicious in 2019:

Ik heb natuurlijk ook dit jaar de statistieken er weer eens bij gepakt om te bekijken welke recepten het best bekeken zijn door jullie dit afgelopen jaar.

Vooral de gezonde chocopasta met carobe en amandelen is erg populair! Daarnaast zijn jullie blijkbaar dol op éénpansgerechten en lekker makkelijke recepten. De Portugese worteltjes “cenouras à Algarvia” staan op dezelfde plek als vorig jaar!

Op naar 2020!

Natuurlijk heb ik ook nagedacht over het komende jaar. Wil ik nog doorgaan met de blog? Zo ja, wat wil ik veranderen? Wat wil ik graag zo houden?

Ik denk er wel eens over na hoor, om te stoppen. Maar dat is vaak maar van korte duur. De lieve reacties, leuke ontmoetingen, bijzondere ontdekkingen en het plezier dat ik haal uit schrijven en creeëren weegt veel zwaarder dan de tijd die erin gestopt wordt. Op naar een nieuw jaar dus!

Het afgelopen jaar stond voor mij persoonlijk in het teken van bewustzijn. Ik ben al langer bezig met onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling en mijn eigen mentale gezondheid, sterker nog; ik studeerde 5 jaar geleden al af als psycholoog met een onderzoek naar mindfulness, maar dit jaar leek het alsof het pas echt landde. Misschien ook omdat ik in ben gaan zien wat het me oplevert en dat het alles behalve “zweverig” is. Ik mediteer nu regelmatig, neem meer tijd voor reflectie, lees en luister over zelfontwikkeling en schrijf op waar ik dankbaar voor ben (wat o.a. mijn slaapkwaliteit enorm heeft verbeterd!). Ik heb mezelf beter leren kennen en merk dat soms stilstaan en vertragen me goed doet.

Ik wil jullie hier het komende jaar iets meer in meenemen via blogs op de website en instagram posts. Denk aan praktische tips en ideeën die mij hebben geholpen. Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden, zouden jullie dat leuk vinden om te lezen? Laat het me weten via de comments of reacties op social media!

Dan wil ik jullie nu alleen nog maar het aller-aller beste wensen voor in 2020. Op een jaar vol inspiratie, blijdschap, gekkigheid en liefde voor elkaar, maar zeker ook voor jezelf.

Gelukkig 2020!
Bom ano 2020!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

2 Reacties

 1. Marc De Bisschop

  Je hebt een gave om heel mooi en boeiend te schrijven, zo aangenaam om lezen. Prachtige website. Eveneens aan jullie de beste wensen voor een gelukkig 2020.

  Antwoord
  • Sabine

   Dag Marc,

   Wat een leuk compliment! Dankjewel!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #5| Mijn Ups en Downs van December | Saudalicious - […] als vorig jaar, besloot ik ook dit jaar om jullie mijn reflectie op afgelopen jaar te delen. Niet alleen…
 2. Altos e Baixos #7 | Mijn Ups en Downs van Februari | Saudalicious - […] Degenen die mij op de voet volgen, hebben het misschien eerder voorbij zien komen; mijn getob met mijn “gezondheid”…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur