if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

2x Bananenbrood taart met gezonde frosting

5 mei 2019

Tover je standaard bananenbrood om tot een geweldige bananenbrood taart! Feestelijk maar nét zo gezond. Tenminste.. als je bij je gezonde banenenbrood ook gezonde frosting gebruikt tenminste wel. In dit artikel deel ik drie geweldig combinaties van bananenbrood taartjes met de lekkerste gezonde frostings of toppings.

Bananenbrood taart

Bananenbrood, zo’n beetje dé hype op het gebied van gezond snacken of snoepen van de afgelopen jaren. Niet dat ik nou persé van de hypes ben, maar als ze me goed bevallen doe ik maar al te graag mee. Zo ook met de bananenbroden dus. Want als je je oude, bruin geworden bananen kunt gebruiken om heerlijke cakes mee te zoeten, heb je echt wel het maximale uit die anders veel-te-papperig-om-zo-te-eten-banaan gehaald, toch? Nou, bijna dus! Een heerlijke, natuurlijk gezonde frosting ertussen en eroverheen, en je tovert je bananenbroden zo om in een heuse, prachtige, gezonde bananenbrood taart. Weten hoe? Lees snel verder.

Van bananenbrood naar bananenbrood taart

Bekleed twee ronde evengrote springvormen met bakpapier. Bereid het bananenbrood volgers recept, maar verdeel het bananenbrood beslag over de twee springvormen (de hoeveelheid van 1 bananenbrood per springvorm dus).

Zodra de bananenbroden gaar zijn, snijd dan een klein randje van de bovenkant om ze even en afgevlakt te maken, zodat ze niet scheef op elkaar komen te staan.

Nu kan de gezonde frosting erop! Verdeel de frosting over de twee bananenbroden, stapel ze op elkaar en verdeel nog wat over de zijranden. Bewaar de bananenbrood taart in de koelkast tot je hem gaat serveren.

Gezonde frosting

Hieronder deel ik mijn twee favoriete recepten voor een gezonde frosting. Ik koos ervoor om ze te combineren met mijn eigen bananenbrood recepten, maar ze zullen vast ook lekker smaken op andere soorten bananenbroden!

Gezonde frosting van hangop

Wat heb je nodig:

 • tweemaal beslag van de vijgen carobe bananenbrood (of jouw eigen favoriet)
 • 750 ml (soja) yoghurt
 • 2 el honing (of meer of minder naar smaak)
 • vanille merg uit 1 vanillestokje

En zo pak je het aan:

 1. Maak je hangop een dag van te voren: Zet een vergiet op een schaal en leg hier een vochtige theedoek in. Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit gedurende minimaal één nacht uitlekken in de schaal.
 2. Bak hierna de twee ronde bananenbroden zoals hierboven beschreven
 3. Haal ondertussen de hangop uit de koelkast en meng met de overige ingrediënten. Verdeel deze gezonde frosting over de taart.
 4. Top de bananenbrood taart voor serveren ten slotte af met wat jij wil! Ik gebruikte voor de topping gedroogde vijgen en carob poeder.

Gezonde kokos-karamel frosting

Wat heb je nodig:

 • tweemaal beslag van de sinaasappel bananenbrood (of jouw eigen favoriet)
 • 230 gr dadels
 • 100 ml kokosmelk
 • 20 gr kokosrasp
 • 20 gr gesmolten kokosolie

Extra nodig:

En zo pak je het aan:

 1. Leg de dadels in een bakje met warm water om te weken. Maak ondertussen de twee ronde bananenbroden zoals hierboven beschreven.
 2. Blend, terwijl de bananenbroden in de oven zitten, de overige ingrediënten in een keukenmachine tot een egale pasta.
 3. Haal de bananenbroden uit de oven en maak ze gereed voor de gezonde frosting. Verdeel de gezonde kokoskaramel frosting over de twee cakes en stapel ze op elkaar.
 4. Top de bananenbroodtaart voor het serveren af met wat jij wil! Ik gebruikte lekkere gezonde toppings zoals verse sinaasappel, wat kaneel en sinaasappelrasp.

Meer inspiratie voor gezonde taarten?

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij deze recepten voor deze bananenbrood taart met gezonde frotings geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar via een berichtje naar mij op social media! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  0 reacties

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Limoen avocadotaart met kokos en pistachebodem | Saudalicious - […] voor een taartje te bedenken. Zo ook afgelopen weekend voor mijn eigen verjaardag. Ik maakte toen lekkere bananenbroodtaarten van…
  2. Altos e Baixos #6 | Mijn Ups en Downs van Januari | Saudalicious - […] liggen). Ik zou er denk ik geen 4 euro voor betalen, maar dat is misschien ook omdat ik graag…
  3. Portugese amandeltaart - gezonde(re) versie | Saudalicious - […] 2x Bananenbrood taart met gezonde frosting […]
  4. Gezonde worteltaart met romige carobe frosting | Saudalicious - […] vijgen-carobe en sinaasappel bananenbroodtaart met gezonde frosting […]

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  korting vitaily
  koffie pastel de nata portugal

  Over mij

  Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

  Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

  Mijn favoriete Portugese kookboek

  Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

  Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
  Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

  Meer kook inspiratie

  KokenKoken