if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Bieten lijnzaad pannenkoeken met geitenkaas en druiven

29 april 2019

Hartige pannenkoeken

Groot, klein, gestapeld, niet gestapeld, met groente, zonder groente, hartig, zoet, met meel, zonder meel…. Pannenkoeken, ik lust ze in alle soorten en maten. Gek genoeg kan ik die kant-en-klare ongezonde dingen uit de supermarkt echt niet wegkrijgen. Mij maakte je als kind dan ook absoluut niet blij met pannenkoeken eten. Ik heb pannenkoeken echt herontdekt na de banaan-ei pannenkoeken hype van een tijd geleden. Sindsdien ben ik gaan experimenteren, vooral met zoete pannenkoekjes. Zo ontstonden bijvoorbeeld deze mango pannenkoekjes, bountypannenkoeken en deze kiwi courgette pannenkoeken. Hartige pannenkoeken had ik nog niet gemaakt, tot ik werd geïnspireerd om deze heerlijke, vrolijke bieten lijnzaad pannenkoeken te maken.

Bieten lijnzaad pannenkoeken

Voor de foodblogswap van deze maand werd ik gekoppeld aan Sonja van Plateful flavors. Een foodblog vol heerlijke gerechten wat het mij heel lastig maakte te kiezen… Kiezen is sowieso niet mijn sterkste punt, en vaak lukt het me dan ook om iets te bedenken waardoor ik niet persé hoef te kiezen. Als we uit eten gaan vind ik bijvoorbeeld altijd wel iemand die twee gerechten met mij wil delen. Lastig zat; twee lekkere gerechten uitkiezen. Mijn oog viel al snel op de hartige pannenkoekjes die Sonja op haar site had staan. In dit geval vond ik het lastig een keuze te maken tussen de bieten pannenkoeken en de lijnzaad wraps. Dus, waarom kiezen als dat niet nodig is? Ik voegde deze twee geniale ideeën samen en creëerde een heerlijk recept voor bieten lijnzaad pannenkoeken.

bieten lijnzaad pannenkoeken

Recept bieten lijnzaad pannenkoeken met geitenkaas en druiven

Voor twee personen heb je nodig:

Voor de pannenkoekjes:

Voor de topping:

 • 80 gr zachte geitenkaas
 • +/-6 radijsjes
 • +/- 10 rode druiven
 • geraspte komkommer
 • verse munt blaadjes

Verder nodig:

bieten lijnzaad pannenkoeken

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en laat het 20 minuten rusten. Roer even goed door en bak er kleine pannenkoekjes van in een koekenpan met wat olijfolie.
 2. Beleg met bijvoorbeeld wat geraspte komkommer, schijfjes radijs, geitenkaas, schijfjes druiven en verse muntblaadjes.
 3. Bom Apetite!
bieten lijnzaad pannenkoeken

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij dit recept voor deze bieten lijnzaad pannenkoekjes geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar via een berichtje naar mij op social media! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  0 reacties

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Visspies van de BBQ met tonijn en banaan | Saudalicious - […] bieten pannenkoekjes met druiven […]

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  korting vitaily
  koffie pastel de nata portugal

  Over mij

  Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

  Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

  Mijn favoriete Portugese kookboek

  Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

  Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
  Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

  Meer kook inspiratie

  KokenKoken