if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Bieten lijnzaad pannenkoeken met geitenkaas en druiven

29 april 2019

Hartige pannenkoeken

Groot, klein, gestapeld, niet gestapeld, met groente, zonder groente, hartig, zoet, met meel, zonder meel…. Pannenkoeken, ik lust ze in alle soorten en maten. Gek genoeg kan ik die kant-en-klare ongezonde dingen uit de supermarkt echt niet wegkrijgen. Mij maakte je als kind dan ook absoluut niet blij met pannenkoeken eten. Ik heb pannenkoeken echt herontdekt na de banaan-ei pannenkoeken hype van een tijd geleden. Sindsdien ben ik gaan experimenteren, vooral met zoete pannenkoekjes. Zo ontstonden bijvoorbeeld deze mango pannenkoekjes, bountypannenkoeken en deze kiwi courgette pannenkoeken. Hartige pannenkoeken had ik nog niet gemaakt, tot ik werd geïnspireerd om deze heerlijke, vrolijke bieten lijnzaad pannenkoeken te maken.

Bieten lijnzaad pannenkoeken

Voor de foodblogswap van deze maand werd ik gekoppeld aan Sonja van Plateful flavors. Een foodblog vol heerlijke gerechten wat het mij heel lastig maakte te kiezen… Kiezen is sowieso niet mijn sterkste punt, en vaak lukt het me dan ook om iets te bedenken waardoor ik niet persé hoef te kiezen. Als we uit eten gaan vind ik bijvoorbeeld altijd wel iemand die twee gerechten met mij wil delen. Lastig zat; twee lekkere gerechten uitkiezen. Mijn oog viel al snel op de hartige pannenkoekjes die Sonja op haar site had staan. In dit geval vond ik het lastig een keuze te maken tussen de bieten pannenkoeken en de lijnzaad wraps. Dus, waarom kiezen als dat niet nodig is? Ik voegde deze twee geniale ideeën samen en creëerde een heerlijk recept voor bieten lijnzaad pannenkoeken.

bieten lijnzaad pannenkoeken

Recept bieten lijnzaad pannenkoeken met geitenkaas en druiven

Voor twee personen heb je nodig:

Voor de pannenkoekjes:

Voor de topping:

 • 80 gr zachte geitenkaas
 • +/-6 radijsjes
 • +/- 10 rode druiven
 • geraspte komkommer
 • verse munt blaadjes

Verder nodig:

bieten lijnzaad pannenkoeken

Bereiding:

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en laat het 20 minuten rusten. Roer even goed door en bak er kleine pannenkoekjes van in een koekenpan met wat olijfolie.
 2. Beleg met bijvoorbeeld wat geraspte komkommer, schijfjes radijs, geitenkaas, schijfjes druiven en verse muntblaadjes.
 3. Bom Apetite!
bieten lijnzaad pannenkoeken

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij dit recept voor deze bieten lijnzaad pannenkoekjes geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij::

 • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

   0 reacties

   Trackbacks/Pingbacks

   1. Visspies van de BBQ met tonijn en banaan | Saudalicious - […] bieten pannenkoekjes met druiven […]

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   koffie pastel de nata portugal

   Over mij

   Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

   Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

   Mijn favoriete Portugese kookboek

   Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

   Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
   Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

   Meer kook inspiratie

   KokenKoken

   Pin It on Pinterest

   Share This