if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Kennismaken met gastblogger Claudia

21 sep, 2022

Waarschijnlijk wist je dit al wel; maar niet alle content maak ik in mijn eentje. Wat zou ik zonder mijn geweldige gastbloggers moeten! Vanaf deze maand mag ik twee gedreven nieuwe gastbloggers vol inspiratie op het gebied van Portugal en een bewuste leefstijl verwelkomen. We trappen af met Claudia Lopes. Zij gaat van alles delen over haar ervaringen met het aanschaffen van een huis in Portugal en vertelt ons wat er allemaal bij komt kijken. Ook deelt ze tips van leuke plekjes en must do’s in Portugal. In deze blog stelt zij zich voor.

Wie ben je, waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Olá! Ik ben Claudia, geboren in Amsterdam en ik ben Portugees. Mijn ouders komen uit Porto en wonen sinds 1971 in Nederland, maar brengen hun pensioentijd nu vooral in Portugal door. Heerlijk! Vanaf mijn achtste woon ik in Amstelveen en daar woon ik nog steeds, samen met mijn man Robbert.

Waarmee en met wie vul je je tijd het allerliefste?

Met Robbert, familie en vrienden. Maar in mijn eentje vermaak ik mij ook prima. Mijn man en ik houden van eten, dus lunch en diners zijn aan ons besteed. We vinden het erg leuk om nieuwe restaurantjes en gerechten uit te proberen, waar en met wie wij ook zijn.
Op dit moment zijn we druk bezig met de aanschaf van een huis in Portugal. Daar zit veel van ons tijd in en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. Verder ben ik dol op muziek en dansen, dus ik ga graag naar concerten en festivals.

Wat betekent een “bewuste leefstijl” voor jou en (in) hoe(verre) uit zich dat in jouw leven?

Voor mij is dat gezond eten met verse producten en consuminderen. Het liefst verbouwde ik mijn eigen groente en fruit zelf, maar dat is op een balkon helaas niet te doen. Dierlijke producten probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, en als we dan een keer vlees eten, dan wel direct van de boer en gras gevoerd. Daarnaast kijken we ook bewust naar de dingen die wij aanschaffen. We denken eerst goed na voordat we iets kopen en kijken altijd of het op Marktplaats te vinden is. Kleding koop ik al twee jaar amper: ik zit namelijk in een kledingkettingtas voor vrouwen. Er gaan diverse tassen rond in Amstelveen. Daar doe ik kleding in die nog goed is, maar niet meer draag, en uit de tassen haal ik kleding die ik leuk vind. Winwin!

Wat maakt dat je graag in Portugal wilt gaan wonen?

We wonen er helaas nog niet, maar dat is inderdaad wel de wens. Mijn man en ik werken hybride en vooral thuis. Tijdens de eerste lockdown hebben wij vier maanden vanuit Portugal gewerkt. Dat is ons zo goed bevallen dat we besloten om daar een huis te kopen in plaats van hier (hier was het door de hoge prijzen niet te doen). Dus zodra het huis klaar is, gaan we vanuit Portugal en Nederland werken. Hopelijk kunnen we op een gegeven moment definitief die kant op.

Wanneer, waar en hoe was je eerste kennismaking met Portugal?

Mijn eerste kennismaking was toen ik 1 jaar oud was. Mijn ouders zijn gevlucht uit Portugal vanwege het fascistische regime toentertijd. Ze konden pas terug na de Anjerrevolutie. Inmiddels werd ik geboren en hebben ze gewacht tot ik 1 jaar was. Mijn familie heeft mij toen voor het eerst ontmoet 😀

Wat vind je het leukste aan Portugal?

De veelzijdigheid van het land. Of het nu is op het gebied van omgeving/landschap, activiteiten of eten. Voor iedereen is er wat wils in Portugal. Je kunt de drukte op zoeken of in the middle of nowhere zitten, de natuur in of relaxen op het strand, goedkoop uiteten of super de luxe…vrijwel alles is mogelijk.

Wat vind je minder leuk aan Portugal?

De bureaucratie en de (auto)rijstijl, aan die twee dingen erger ik mij mateloos. Wat bureaucratie betreft, heb ik telkens weer een verbazing. In Portugal zijn ze met bepaalde dingen ver, maar bijvoorbeeld de kosten van de waardebepaling van ons huis konden we alleen via een Portugese bankrekening betalen aan de bank. Bizar!

Wat is je favoriete plek in Portugal en waarom?

In Portugal heb ik niet echt een favoriete plek. Ik vind het erg fijn om bij mijn ouders en familie te zijn in het noorden van Portugal. Maar ik ben meerdere keren in de Alentejo geweest en daar kom je heerlijk tot rust. De Algarve heeft mooie stranden en een fijne temperatuur in de winter. Porto en Lissabon zijn goeie steden om uit te gaan. Kortom, wat ik al eerder zei: door de veelzijdigheid van Portugal is heel Portugal favoriet voor mij.

Wat is je favoriete Portugese gerecht?

Oei…dat is een lastige. Ik ben dol op eten en ik vind bijna alles wel lekker. Dus een favoriet heb ik niet echt, maar het gerecht dat ik vaak kies als ik uiteten ga, is Polvo a Lagareiro…yummie!

Wat is het gekste Portugese gerecht dat je ooit hebt gegeten?

Percebes, oftewel eendenmosselen. Mijn vader kan er een kilo van op, maar ik vind ze totaal niet lekker. En Arroz de cabidela (rijst met kippenbloed) sla ik ook over.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou ongeveer uit?

Ik werk 4 x 9 uur, dus mijn dagen bestaan voornamelijk uit online werken. Elke dag probeer ik na het werk of na het eten een flinke wandeling te maken. Even mijn hoofd leeg maken. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik nu vooral met het huis in Portugal bezig. Bankzaken regelen, met de makelaar schakelen, handige informatie verzamelen, to do lijstjes maken, spullen inpakken… Er komt een hoop bij kijken.

Wat wil jij de lezers van Saudalicious graag laten zien en vertellen en waarom?

Ik lees in diverse social media dat steeds meer Nederlanders naar Portugal emigreren of het plan hebben om dit te doen. Ook gaan veel digital nomads die kant op. Ik wil graag onze ervaringen delen met betrekking tot de aanschaf van een huis daar en wat erbij komt kijken. Ook als wij er eenmaal zitten. Ja het is superleuk, maar het is ook best een project. Ik heb in ieder geval veel gehad aan wat ik van anderen heb gelezen en ik hoop hierin mijn steentje bij te kunnen dragen.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Claudia

Claudia

Claudia en haar man Robbert zijn op dit moment druk bezig met de aanschaf van een huis in Portugal. Nu ze bijna drie jaar vanuit huis werken, willen ze in de toekomst vaker vanuit Portugal gaan werken. Dat is twee jaar geleden heel goed bevallen en smaakte naar meer. Op Saudalicious deelt Claudia haar ervaringen en wat bij de aanschaf van een huis komt kijken. Ook deelt ze tips van leuke plekjes en must do’s in Portugal. In deze blog stelt zij zich voor.
Ga naar alle blogs van Claudia

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

2 Reacties

 1. Diana

  Dag Claudia, fijn om jouw ervaring te lezen. Net zoals jullie gaan wij ook richting Lissabon. We vinden het dus heel fijn om ook jou te volgen. Kunnen we jou ook ergens op Social media vinden?

  vele groeten
  Diana en levi

  Antwoord
  • Claudia

   Hai Diana, dank je wel en sorry voor mijn late reactie. Mijn excuus! Maar erg leuk om te lezen dat jullie ook richting Lissabon gaan. Wij zijn te volgende via Instagram: casa_almafeliz.

   Groetjes,
   Claudia en Robbert

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e Baixos #29 | September 2022 - Saudalicious - […] gastbloggers om mij te helpen jullie te voorzien van leuke content over Portugal. En dat is gelukt! Claudia en…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur