if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Pastel de nata bestellen (+Korting): uit Lissabon op je deurmat

8 augustus 2021

Pastéis de nata. Je weet wel; die verrukkelijke beroemde Portugese roomgebakjes. Vanaf nu bestel je in Nederland en België de enige echte pastel de nata uit Lissabon gewoon lekker online bij Mister NATA! En nóg mooier, als lezer van Saudalicious ontvang jij 10% korting met kortingscode SAUDALICIOUS.

Pastel de nata: het beroemde Portugese roomgebakje

“Everyone in the world has the right to become addicted to one of the 7 wonders of Portuguese gastronomy”

– José Cruz, Mister NATA

De Ingrediënten; Wat zit er in de pastéis?

Verslavend lekker zijn de pastéis de nata zéker! Pastel de nata betekent letterlijk “roompastei”. Het gebakje wordt gemaakt van bladerdeeg met een vulling van eierdooiers, melk, bloem, suiker, kaneel en citroen. Deze wordt in de oven afgebakken zodat de bladerdeeg lekker knapperig wordt, en de custard een geblakerd velletje krijgt maar van binnen héérlijk romig blijft. Maar steeds vaker zie je ook een vegan variant van dit gastronomische Portugese wonder. En ook die vegan pastéis de nata kun je sinds kort (mét korting) bestellen in Nederland en België (Scroll hiervoor even naar beneden)

Tip: Ook heel leuk als origineel cadeau voor iemand die gek op is Pastel de nata! Je kunt ze ook makkelijk invriezen voor later. Laat ze even ontdooien, en verwarm ze 10 minuten op in de oven op 200 graden en ze zijn perfect!

Pastel de nata, Pastéis de nata of Pastel de Belém?

Er bestaat nog wel eens verwarring over naam van dit gebakje onder toeristen. Is het nou Pastel de nata, Pastéis de nata of Pastel de Belém? Pasteis de nata is niets meer dan een meervoud van dit woord en betekent dus zoiets als roompasteitjes of roomgebakjes. Een pastel de Belém is precies hetzelfde als een pastel de nata. We doen even een snelle reis 300 jaar terug in de tijd om te zien waar deze naam vandaan komt.

De oorsprong van de PAstel de nata

Het recept voor deze delicatesse is ontstaan in Belém, ten westen van Lissabon. Pastéis de nata werden gemaakt door monniken in het Jerónimos Klooster. In die tijd gebruikten de nonnen en monniken eiwitten om hun kleding te stijven en de overgebleven eidooiers werden een belangrijk ingrediënt in desserts. De monniken verkochten de pastéis de nata om met die inkomsten het klooster te ondersteunen. Toen het klooster in 1834 zijn deuren sloot, werd het recept verkocht aan de Fábrica de Pastéis de Belém. Deze openden in 1837 hun winkel die tot vandaag nog steeds de meest populairste plek is om de Pastéis te kopen in Lissabon.

Pasteís de nata bestellen (+kortingscode!)

Vanuit Lissabon, zo bezorgd aan je voordeur. Vlak voor het opdienen eventjes kort opwarmen in de oven… Ondertussen zet je vast wat verse koffie… De geur verspreidt zich al over je keuken… Nog éven geduld. Klaar? Wacht! Voordat je aanvalt nog een klein snufje kaneel over je pastel de nata… En genieten maar! Dat wíl je toch?

Komt dat even goed uit, want een échte pastel de nata bestellen gaat super easy. Dus heb je zin in iets lekkers bij de koffie, of krijg je bezoek, heb je een verjaardag? Trakteer jezelf of anderen dan op een lekker romig stukje Portugese zon ;). Gebruik bij je bestelling code SAUDALICIOUS voor 10% korting. Meer weten over Mister NATA? Bezoek dan deze pagina op de website.

Voer code SAUDALICIOUS in bij je bestelling voor 10% korting

Liever Vegan pastel de nata?

Hier in Portugal zie je het steeds meer; de vegan variant van de pastel de nata. Een hele mooie verschuiving naar een iets bewustere manier van genieten. Ook deze zijn bij Mister NATA te bestellen en mét diezelfde 10% korting, als je code ‘SAUDALICIOUS’ invult bij je bestelling. Pastéis de nata voor iedereen dus!

Of ga je toch het liefst voor een gezondere versie? Dan kun je dit recept eens proberen.

pastel de nata bestellen korting

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Geniet je van de content en ben je benieuwd hoe je iets kunt bijdragen?

Bestel met kortingscode SAUDALICIOUS bij:

  • Piece of Joy: -10% op gezonde, vegan taartjes (NL)
  • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)
  • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
  • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
  • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
  • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)

Je helpt me enorm als je boekt of bestelt bij onderstaande webshops via deze links:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg Saudalicious op social media

Meer inspiratie in je mailbox?

Portugal autohuur

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Pin It on Pinterest

Share This