if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Pompoen stamppot met rucola en snijbonen

25 juli 2018

Stamppot met sla

Ook deze maand deed ik weer mee met de foodblogswap. Ik werd gekoppeld aan Deb’s bakery & kitchen. Wat onwijs veel lekkere recepten staan er op Deb’s blog! Omdat ik de laatste tijd weinig recepten had gepost van hartige maaltijden, vond ik dit de uitgelezen kans om daar eens lekker inspiratie voor op te doen. Zo kwam ik de sla stamppot tegen. Ik ben niet echt een stamppot-mens maar sinds ik hier zelf ook al wel eens wat mee geëxperimenteerd heb, ben ik het toch gaan waarderen omdat je er zoveel kanten mee op kan. Sla door de stamppot had ik alleen nog niet eerder geprobeerd. Ik vond het een leuk idee en gebruikte dit recept daarom ook als het uitgangspunt voor mijn eigen versie; een pompoen stamppot met rucola.

Pompoen stamppot

De pompoen geeft het nét wat extra smaak ten opzichte van ge dewone aardappel. Voor de sla gebruikte ik rucola en voor de bite koos ik daarbij nog voor snijbonen, een veelgebruikte groente in Portugal. Scroll naar beneden om te lezen hoe je deze lichte, easy, zomerse stamppot maakt! Hij is ook nog eens vegetarisch én koolhydraatarm. Ideaal voor de iets koudere maanden en voor iedereen die van stamppot houdt, maar ook graag erop los varieert.

Ook dol op pompoen? Probeer dan eens deze gevulde pompoen, deze hasselback pompoen of gambas met pompoenpuree. Probeer je misschien liever zoete recepten met pompoen? In dit artikel staan de lekkerste zoete pompoenrecepten op een rij!

zomerse pompoen stamppot rucola sinaasappel

Recept Pompoen stamppot met rucola en snijbonen

Voor twee personen heb je nodig:

 • 450 g pompoenstukjes
 • 200 g hüttekäse
 • 400 g snijbonen
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • sap van een halve sinaasappel
 • 100 gr rucola
 • 3 el kalamata olijven
 • 2 el pijnboompitten
 • 2 takjes verse munt
 • 1 takje verse rozemarijn
 • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de puntjes van de snijbonen en kook ze in 5 minuten beetgaar. Kook de pompoenstukjes tegelijkertijd zoals op de verpakking vermeld staat.

Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de olijven in stukjes en bak dit daarna samen kort in een koekenpan tot de uien zacht zijn.

Giet de pompoen en de snijbonen af en stamp dan de pompoen tot puree, samen met de hüttekäse, sinaasappelsap en peper en zout.

Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze samen met de rucola en de munt grof. Snijd vervolgens de snijbonen in vieren.

Voeg de gehakte groente en kruiden samen met het gesmoorde uienmengsel toe aan de pompoenpuree en roer dit goed door.

Rooster de pijnboompitjes tot ze wat bruin kleuren en lekker gaan geuren en maak het gerecht hiermee af!

Bom Apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen wordt op prijs gesteld!

Heb jij deze pompoen stamppot geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en #saudalicious of @saudalicious te taggen!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij::

 • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

   0 reacties

   Trackbacks/Pingbacks

   1. Hasselback pompoen uit de oven met olijven | Saudalicious - […] pompoen stamppot […]
   2. Frisse salade van raapstelen met appel en limabonen | Saudalicious - […] toch meer zin in een stamppot gekregen? Deze fijne zomerse pompoen stamppot met rucola is ook een echte […]
   3. vegetarische carpaccio van pompoen en peer | Saudalicious - […] weer meer pompoen gegeten kan worden! Niet dat ik dit in de zomer niet at, zoals in deze zomerste…

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   koffie pastel de nata portugal

   Over mij

   Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

   Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

   Mijn favoriete Portugese kookboek

   Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

   Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
   Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

   Meer kook inspiratie

   KokenKoken