if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

snack: zoete crunchy pistache

23 juli 2018

Eén van mijn lievelingsnoten is toch wel de pistache. Vroeger dacht ik altijd dat deze noten alleen in Portugal verkrijgbaar waren. Op de één of andere manier at ik ze dan ook alleen maar daar. Misschien draagt de associatie met Portugal ook stiekem wel een beetje bij aan mijn liefde voor deze noot. Hoe dan ook, ik eet ze meestal gezout, maar ook in combinatie met zoet zijn ze echt héérlijk. Ik gebruikte ze laatst door mijn zelfgemaakte granola en in deze heerlijke chocolade salami en dit bracht me op het idee om er een lekkere zoete crunchy snack van te maken. Een blijvertje!

Door een natuurlijk zoetmiddel te gebruiken en andere gezonde toevoegingen blijft het toch een soort van gezonde snack, deze zoete crunchy pistachenootjes!

Probeer ook eens deze salade met pistachenootjes!

pistache crunchy geroosterd zoet gezond

Voor een schaaltje zoete crunchy pistache heb je nodig:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schep de pistachenootjes in een ovenschaaltje. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer dit samen met de overige ingrediënten door de pistache. Zet de ovenschaal 18 minuten in de oven en schep tussendoor even om.

Dat was makkelijk, he? Dan kom nu het lastigste deel; Laat eerst goed afkoelen voordat je aanvalt, ze worden pas goed knapperig als ze helemaal afgekoeld zijn. Super lekker als snack, maar ook heerlijk voor garnering over je pannenkoek, smoothie, door de yoghurt etc.

Bom Apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen wordt op prijs gesteld!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en #saudalicious of @saudalicious te taggen!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

 

Geniet je van de content en ben je benieuwd hoe je iets kunt bijdragen?

Bestel met kortingscode SAUDALICIOUS bij:

  • Piece of Joy: -10% op gezonde, vegan taartjes (NL)
  • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)
  • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
  • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
  • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
  • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)

Je helpt me enorm als je boekt of bestelt bij onderstaande webshops via deze links:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

piece of joy suikervrije taart

Meer inspiratie in je mailbox?

Over mij

Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Mijn favoriete Portugese kookboek

Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

Meer kook inspiratie

KokenKoken

Pin It on Pinterest

Share This