if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Purpuz Planner Review | Doelen behalen & bewuster leven

9 februari 2020

Sinds begin van dit jaar heb ik een nieuwe life coach, maar dan van papier. Ik ben namelijk begonnen met het plannen van mijn maanden, weken en dagen met de purpuz planner. Al een tijd zoek ik een goede planner. Ik kwam in contact met de founder Clen Verkleij en mocht ik de purpuz planner, de nummer 1 bol.com planner uitproberen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken… Ik vertel hoe het mij helpt en wat ik ervan vind in deze Purpuz Planner Review.  

Plannen? Welnee, lekker flexibel!

Afgelopen zomer (2019) luisterde ik naar een podcast aflevering van Thijs Lindhout; “een handige tool om je dromen in te plannen met Clen Verkleij”. Nu luister ik bijna iedere aflevering, maar deze trok even extra mijn aandacht. Dromen heb ik namelijk genoeg, maar inplannen is duidelijk mijn zwakke kant… Ik ben redelijk chaotisch en vind het eigenlijk ook heel fijn om flexibel te zijn. Ik plande dan ook vrij weinig in. Mijn vrije dagen begonnen leeg en vulden zich vanzelf, wat ik at bedacht ik zodra ik de koelkast opende en het hebben van een aantal afspraken dicht bij elkaar op lange termijn voelde vaak al benauwend. Gelukkig kan ik op mijn werk ook mijn eigen agenda indelen en komt het regelmatig voor dat ik van dag verwissel of later begin… 

Waarom een goede planner?

Heerlijk die afwisseling! Tot op zekere hoogte… De laatste tijd kom ik er steeds meer achter dat het ook heel vermoeiend is. Ik heb eigenlijk heel veel behoefte aan structuur, of in ieder geval merk ik dat ik er goed op ga. En ik denk dat ieder mens, in zekere zin, goed gaat op structuur. Onze hersenen vinden voorspelbaarheid fijn. Dat geeft een veilig gevoel en zorgt voor minder stress in het algemeen. De één heeft dit natuurlijk meer dan de ander… Ik struggle dus vooral met het paradoxale gevoel van enerzijds het liefst lekker flexibel zijn en anderzijds me duidelijk rustiger en fijner voelen bij wat meer structuur.

“Onze hersenen vinden voorspelbaarheid fijn”

Dat ik dit nu zo erg ben gaan merken is omdat ik aan de ene kant minder externe vastigheid of verplichtingen heb; geen school, geen 40 urige werkweek, geen huisgenoten die er last van hebben. Mijn vriend werkt ook niet heel regelmatig wat het allemaal nog extra “flexibel” maakt. Aan de andere kant ben ik ook meer verschillende dingen gaan doen. In plaats van veel van hetzelfde (werken als psycholoog), heb ik er nu ook een blog bij die de nodige aandacht vraagt, zijn we bezig met toekomstige plannen in Portugal met ons huisje en ben ik meer dan ooit bezig met bewuste keuzes maken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mijn lichamelijke en mentale gezondheid. 

De Purpuz Planner Review | Tijd voor structuur

Dus… Toch tijd voor wat structuur! Een goede planner zou handig zijn. Al een tijdje zoek ik hierna, maar dit komt nog best wel nauw. De één heeft weinig schrijfruimte, de ander geen data erbij vermeld staan waardoor je daar weer veel tijd aan kwijt bent, de andere planner heeft voor de dagen van het weekend te weinig plek gereserveerd en ga zo maar door…

Toen ik hoorde van deze planner en hem ook van binnen in kon zien, had ik gelijk het vermoeden dat dit een goede planner is. Eentje die past bij wat ik zoek! Want bij beter willen worden komen vanzelf ook dromen en doelen kijken. En ik weet dat de kans om deze te bereiken, veel groter is als je deze (1) uitspreekt naar belangrijke mensen om je heen en (2) ze ook concreet maakt. Zo concreet mogelijk. Maar wáár begin je? Daar heeft de purpuz planner mij heel fijn bij geholpen! Hoe? Dat vertel ik je in deze purpuz planner review.

Waarom is de Purpuz Planner zo handig?

Herken jij je in één of meerdere van onderstaande punten? Dan is de purpuz planner ook zeker iets voor jou! Ik heb 6 redenen om de purpuz planner te gebruiken voor je op een rijtje gezet.

1. Je hebt zoveel ideeën en doelen dat je niet weet waar je moet beginnen.

Dit is gelijk één van de dingen waarvoor ik de planner heel handig vond. De planner neemt je vanaf het begin mee in de verschillende stappen die jij kunt gaan zetten om je doelen concreet te krijgen én om een keus te maken in welke je écht belangrijk vindt en waar je de komende tijd écht mee aan de slag kan gaan. Doordat je het proces stap voor stap doorloopt komt je steeds dichterbij concrete plannen en dus dichterbij je doel! Fijn vind ik ook dat Clen zelf wat voorbeelden geeft in hoe je het kunt invullen. Dat maakte het voor mij minder abstract en zo kon ik het zelf op mijn eigen doelen en leven toepassen. Mijn doel voor dit jaar ligt vooral op het bewuster leven en doen wat ik leuk vind. Dit klinkt nog super abstract, maar heb ik dankzij de planner in kleine plannen en actiepunten kunnen opsplitsen. 

purpuz planner review
purpuz planner review

2. Je vindt het lastig overzicht te bewaren over alles wat je “moet” doen.

In de planner staan ook een hoop tips om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Zo staat er een tip om bepaalde categorieën of doelen in te delen in kleuren. Ik gebruik een aparte kleur voor dingen die ik moet doen voor Saudalicious, dingen die ik voor mezelf doe/ ontspan momenten, werk & regelzaken en sociale activiteiten. Daarnaast houdt de planner rekening met werk en privé. Dit helpt je automatisch na te denken over de balans hierin. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor twee to-do-lists per week (een voor werkgerelateerde zaken, en een voor persoonlijke zaken) en een vakje waarin je opschrijft met wie je nog wil afspreken de komende tijd.

purpuz planner review

3. Je komt altijd tijd te kort.

De purpuz planner “dwingt” je je taken op te delen in hele kleine stapjes. Die stapjes kan je vervolgens opdelen in taken. De taken deel je weer op in aantal minuten. Zo kan je ze gemakkelijk inplannen in je dag. Het heeft mij enorm geholpen om beter te worden in het inschatten van hoeveel tijd iets kost. Simpelweg door “trial and error” kwam ik erachter dat ik vaak te optimistisch inschat, waardoor ik altijd tijd te kort kom. Ik plan nu wat meer tijd in en zorg ook dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren door altijd ruim te plannen. 

4. Je kan wel wat meer energie en rust gebruiken.

Dit gold in ieder geval voor mij. Ik ben vaak met van alles tegelijkertijd bezig. Het helpt me om te zorgen dat ik goed slaap en om voldoende me-time in te plannen. Maar daarnaast is het ook super nuttig om te kijken naar wat je energie geeft en vooral ook wat je energie kóst. Zodra je dit weet kun je je focussen op meer balans hiertussen. Ik, als introvert, merk bijvoorbeeld dat ik een avondje uit of een sociaal event heel leuk vind, maar het me ondanks dat, toch enorm veel enerige kost. Ik laad er niet van op. De dag erna is het dan verstandig om één van de dingen te doen die mij energie geven, om weer op te laden. Voorheen dacht ik; ik heb het leuk, dus het is goed voor me. En dat is ook zeker goed voor me, maar geldt niet automatisch ook voor mijn energielevel.

purpuz planner review

5. Je hebt soms het gevoel dat je wordt geleefd.

Dat gevoel kennen we allemaal wel toch? Goed, dit heeft natuurlijk alles te maken met mindset, en bewuste keuzes maken en dat moeten we vooral zélf doen. De purpuz planner kan dat niet voor jou veranderen (net als alle bovenstaande tips trouwens), máár helpt je er wel een handje bij. Het staat bomvol inspirerende quotes die je aan het denken zetten. Ook staat er iedere week een soort van “opdrachtje” om je de komende week op de focussen. Bijv; bedenk iedere dag eens waarom jij van jezelf houdt” of “glimlach naar mensen die je tegenkomt en kijk wat het je oplevert”, etc.

Ik vind het heel mooi! Het is niet dat ik dit dan ook iedere dag van de week braaf ga doen, maar het zet me wel aan het denken en maakt me bewust dat we zo’n groot deel van hoe we ons voelen aan onszelf te danken hebben!

purpuz planner

6. Je hebt jezelf niet altijd op de eerste plek staan

Guilty! Soms heb je van die periodes dat je to-do list enorm lang is. zelfs al wéét je waar jij van oplaadt (zie punt 4), dan nog is het een uitdaging deze dingen ook daadwerkelijk terug te laten keren in je dag of week. Ik ben hier al langer bewust mee bezig door dit ook echt (redelijk bovenaan!) mijn to-do list te zetten. Ik merk dat de planner me hierbij ook echt ondersteunt. Juist door alle bovengenoemde punten; ik maak gebruik van een aparte kleur voor de me-time momenten en het laat je erover nadenken door de tips, verhalen en quotes.

purpuz planner review

Daarnaast is er voor iedere dag ruimte gereserveerd om jouw overwinning of positief moment van de dag in kwijt te kunnen. Dit helpt je brein te trainen naar een positievere mindset over jezelf!

De Purpuz Planner 2020 kopen?

De purpuz planner heeft mij dus enorm geholpen met het concretiseren en prioriteren van mijn doelen en dromen. Het helpt me tijd reëler in te schatten en zo mijn dag beter te kunnen plannen zonder steeds tijd te kort te komen en het helpt me om beter overzicht te houden. Tot slot geeft het me handvaten om te vinden waar ik energie van krijg en helpt het me in mijn doel om steeds een stukje meer bewust en in het hier en nu te leven.

Herken jij jezelf in één of meerdere van de eerder genoemde punten en kan je ook wel zo’n fijne planner / lifecoach gebruiken? De purpuz planner is verkrijgbaar in grijs en roze en kost je €34,99.

De planner staat op nr. 1 van de bol.com planners en je kunt hem via deze link bij bol.com bestellen.

Klik je op de link in dit artikel om de planner (of iets anders bij deze webshop) aan te schaffen, dan gun je mij ook nog eens een hele kleine commissie (zonder dat jij daar iets van merkt). Win-win dus! 

Heb jij de purpuz planner in huis? Of heb je andere tips om beter te plannen of je dromen te verwezelijken? Laat me weten in de comments wat je ervan vind. Of deel jouw creatie op Facebook of Instagram en tag @saudalicious om het met me te delen!

*Dit artikel betreft een samenwerking met Purpuz

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Niet meer moe wakker worden? 10+ tips! | Saudalicious - […] misschien, maar tóch blijft dit lastig. Goed plannen en prioriteit geven aan je eigen gezondheid helpt. Maar dan is…
 2. Altos e Baixos #7 | Mijn Ups en Downs van Februari | Saudalicious - […] hebben staan toch? Ik zet deze in ieder geval bij mijn “dingen die me energie geven” in mijn purpuz…
 3. De voordelen van een ochtendroutine + mijn voorbeeld | Saudalicious - […] “sociale contacten” of juist even alles loslaten en niets moeten. Ik gebruik hier de fijne “Purpuz planner” […]
 4. Niet meer moe wakker worden? 10+ tips! - Saudalicious - […] misschien, maar tóch blijft dit lastig. Goed plannen en prioriteit geven aan je eigen gezondheid helpt. Maar dan is…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur