if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e baixos #19 | Mijn ups en downs van maart

4 april 2021

Natuurlijk Natuur!

Yes. De lente is er! Althans…. Hakkelend doet hij zijn intrede. We hebben een aantal prachtige lente dagen gehad. Zoals altijd zochten wij weer de mooiste plekjes in de natuur op om te gaan hardlopen of te wandelen.

Ik word altijd super blij als de temperatuur boven de 15 graden uitstijgt en het zonnetje tevoorschijn komt. WΓ‘t een bijzonder effect kan dat toch op je humeur hebben. Herkenbaar?

Dagje Den Haag

Begin deze maand genoten van het mooie lente zonnetje in Den Haag. We hadden een afspraak met Iron Roots, een heel mooi duurzaam sport kledingmerk, om te praten over een leuke samenwerking tussen hen en Dennis. We maakten maar gelijk van de gelegenheid gebruik door er een lekkere dag met wandelen en lekker eten van te maken. Het was nΓ©t warm genoeg om lekker buiten te eten dus konden we mooi de Haagse horeca steunen :). We haalden heerlijke curries voor de lunch bij Juni Lekkernijen en lekkere koffie met cake bij Anne&Max op het kerkplein.

Na een gezellig gesprek besloten we de dag af te sluiten met een fijn hardlooprondje door de prachtige duinen in het Westduinpark en als reward een lekker diner van het restaurant Appels en Peren.

Minimaliseren als voorbereiding op de verhuizing!

Deze maand stond ook in het teken van opruimen, opschonen en minimaliseren. Want ja… Begin deze maand hadden we ineens nog maar drie (!) maanden voordat we naar Portugal vertrekken. Inmiddels zijn dat er nog maar twee, dus het was hoog tijd om het huis aan te pakken. We gaan met de auto en een aanhangwagen, dus we moeten nogal selectief zijn in wat we meenemen. En laat dat nou net niet mijn sterkte kant zijn; keuzes maken en dingen weggooien. Ik denk altijd dat Γ‘lles nog van pas komt. Maar aan de andere kant weet ik ook hoe bevrijdend het voelt als je veel meer overzicht hebt. En ironisch genoeg betekent minder spullen op lange termijn juist minder keuzes maken. En dat geeft me juist rust.

Het past ook meer bij onze ‘nieuwe’ leefstijl; duurzamer en vooral meer vrijheid. In mijn ogen is het ultieme vrijheid als je weinig bezit. Want dan hoef je er niet voor te zorgen, je kunt het niet kwijtraken en je hoeft het niet met je mee te sleuren als je besluit te verhuizen. Ja, dat inzicht heb ik al een tijdje en nu voegen we de daad daadwerkelijk bij het woord πŸ™‚ Neemt natuurlijk niet weg dat het een uitdaging blijft! We hebben besloten iedere week één ruimte op te ruimen. Tot nu toe zijn er al heel wat kledingstukken, boeken en andere spullen weg gegaan. Het meeste geven we weg, en ook dat geeft weer een heel fijn gevoel πŸ™‚

Gezelligheid

Deze maand zochten we ook wat meer de gezelligheid op. Net als 90% van de wereldbevolking zijn ook wij wel klaar met thuis zitten. We zagen natuurlijk onze vrienden en familie nog wel, maar hadden wel duidelijk minder afspraken in de maand. Deze maand was weer wat voller gepland met ‘verantwoorde’ afspraken. En dat voelde goed! We gingen op kraambezoek bij lieve vrienden, aten bij familie en pasten op mijn lieve neefje.

Ook kwamen Christel en Thomas van @casasimplicity gezellig bij ons lunchen. Na onze eerste gezellige afspraak in oktober vorig jaar, vonden we het tijd voor een herhaling. Zij verhuizen heel binnenkort ook naar Portugal, een klein half uurtje bij ons vandaan. Dus die afspraakjes kunnen we gezellig voortzetten in de toekomst! Maar dan iets vaker onder de zon :).

12 daagse ayurvedische detox

Begin deze maand deed ik ook mee aan een ayurvedische lente detox. Iets dat op mijn pad kwam en waar ik nieuwsgierig naar was. Het heeft me veel gebracht en ik schreef er een artikel over. Deze kun je hier lezen!

Vernieuwde nieuwsbrief

Deze maand besloot ik ook mijn nieuwsbrief te veranderen. Iedere maand (op een willekeurig moment ;)) ontvangen degenen die staan ingeschreven een overzichtje met alles wat ik de afgelopen maand heb ontdekt en wat ik jullie dus ook wil meegeven! Dit kunnen ervaringen, instagram accounts, gadgets, podcasts, filmpjes of andere dingen zijn. Dat zal iedere maand een beetje wisselen. Natuurlijk ook met een overzichtje van de artikelen die de afgelopen tijd online zijn gekomen. Wil jij deze ook ontvangen? Als je je nu nog snel inschrijft, stuur ik de mail van afgelopen maand nog even na!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kuntΒ via deze linkΒ via je bankaccount of Paypal een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

  • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
  • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
  • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
  • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
  • Olie van Olivia:Β -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
  • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
  • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
  • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlΓ‘! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Meer inspiratie in je mailbox?

Portugal autohuur