if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

ijskoffie met kurkuma / golden latte ice coffee met vijgen

6 mei 2018

Ik ben gek op koffie en met dit warme weer bestel ik soms in plaats van een gewone espresso een lekkere verkoelende ijskoffie. Maar sinds ik de golden lattes heb ontdekt, sla ik die koffie toch steeds iets vaker over… Zo lekker kruidig en kurkuma is ook nog eens erg gezond. Lastig kiezen tussen al deze varianten.

Maar dilemma’s zijn er om opgelost te worden, toch!? Daar heb ik dus dit drankje voor bedacht; een heerlijke koude ijskoffie met plantaardige melk en de kurkuma en andere kruiden van de golden latte. Een heerlijk verkoelend verwen drankje met een originele en zoete finishing touch van vijg en honing. Heerlijk als toetje, bij het ontbijt of gewoon tussendoor.

Ik gebruikte hiervoor een golden milk mix, maar wees niet bang; als jij deze mix niet in huis hebt kan je toch genieten van deze heerlijkheid!

Voor 2 ijskoffies met kurkuma heb je nodig:

 • 2 vers gezette espresso’s
 • 2 zachte gedroogde vijgen zoals deze
 • 1 a 2 tl honing
 • 2 tl golden milk mix
 • 450 ml kokosdrink of amandelmelk
 • eventueel wat ijsklontjes
golden kurkuma tumeric ice coffee ijskoffie vijgen latte

Je kunt de mix voor de golden milk vervangen door:

 • 1 tl kurkuma
 • 1/2 tl kaneelpoeder
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl kardemom poeder
 • snufje zwarte peper

Bereiding:

Doe de vijgen met de kruiden in de blender. Zet je espresso’s en giet deze met de melk ook in de blender. Laat dit 5 minuten intrekken, voeg de honing toe en blend het geheel tot een gladde drank.

Zet het in de koelkast tot het gekoeld is en serveer eventueel met wat (gecrunchte) ijsklontjes!

Bom Apetite!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij dit recept voor deze ijkoffie met kurkuma geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij::

 • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link via je bankaccount of Paypal een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   koffie pastel de nata portugal

   Over mij

   Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

   Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

   Mijn favoriete Portugese kookboek

   Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

   Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
   Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

   Meer kook inspiratie

   KokenKoken