if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Kennismaken met gastblogger Annemijn

26 sep, 2022

Waarschijnlijk wist je dit al wel; niet alle content maak ik in mijn eentje. Wat zou ik zonder mijn geweldige gastbloggers moeten! Vanaf deze maand mag ik twee gedreven nieuwe gastbloggers vol inspiratie op het gebied van Portugal en een bewuste leefstijl verwelkomen. In deze blog zal Annemijn zich voorstellen. Annemijn woont sinds 2018 in Lissabon en zij gaat ons in haar blogs alles vertellen over wat de stad Lissabon allemaal te bieden heeft!

Wie ben je, waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Mijn naam is Annemijn, ik ben zesentwintig jaar en opgegroeid in Veenendaal (een plaats tussen Utrecht en Arnhem). Sinds november 2018 mag ik mij inwoner van Lissabon noemen! In Lissabon heb ik in verschillende buurten gewoond maar sinds zo´n anderhalf jaar woon ik in Alfama; het oude stadcentrum van Lissabon.

Waarmee en met wie vul je je tijd het allerliefste?

Met mijn geweldige vriend Guillaume! Wij hebben elkaar hier in Portugal ontmoet en zijn nu bijna drie jaar samen. Volgende zomer gaan we trouwen in – waar kan het ook anders – Portugal!  Ik schrijf heel graag (voor mijn blog of gewoon voor mijzelf) maar ik houd ook heel erg van zwemmen!

Annemijn kennismakingsblog

Wat betekent een “bewuste leefstijl” voor jou en (in) hoe(verre) uit zich dat in jouw leven?

Voor mij betekent dit dat je zorgt dat de gevolgen van je eigen gedrag een positieve invloed hebben op je lichaam, geest en op de wereld.

Ik heb het geluk dat ik over het algemeen groente en fruit heel erg lekker vind en niet behoefte heb om veel vlees te eten (alhoewel ik in Nederland wel een lichte carpaccio verslaving had). Vroeger at ik zelfs 8 appels op een dag! Nu haal ik dat aantal bij lange na niet, maar het is nog wel een van mijn favoriete fruitsoorten. Verder zal ik ook niet snel nee zeggen tegen chocola of een pizza, dus dat houdt alles ook weer goed in balans!

Daarnaast ben ik mij de laatste jaren steeds dankbaarder gaan voelen voor alles wat ik heb. Je lichamelijk én mentaal goed voelen, een dak boven je hoofd hebben, warm douchen…het zijn dingen die vanzelfsprekend lijken maar dat zijn ze natuurlijk helemaal niet! Ik denk dat als je dankbaar bent je levensstijl automatisch ook bewuster wordt, omdat je weet dat het ook anders kan.

Hoe komt het dat je in Portugal bent gaan wonen?

Na mijn studie wilde ik heel graag voor een lange tijd naar het buitenland. Het liefst om te wonen zodat ik echt de cultuur, taal en het land verder zou leren kennen.

Mijn plan was eerst om naar Australië te gaan maar dat ging uiteindelijk niet door. Ik ben verder gaan kijken en kwam al snel vacatures tegen uit verschillende landen om daar te gaan werken, waaronder een vacature in Portugal. Het land maakte mij niet veel uit, ik vond het alleen heel belangrijk dat er veel zon zou zijn. In Portugal zit dat natuurlijk wel goed! De werkgever in Portugal regelde ook een appartement en dat was voor mij de doorslaggevende reden om voor Portugal te kiezen!

Wanneer, waar en hoe was je eerste kennismaking met Portugal?

Op mijn achttiende ging ik met een groep vriendinnen op vakantie naar Albufeira. Een kennismaking met Portugal durf ik het bijna niet te noemen want we waren vooral te vinden in de clubs en op het strand. Het enige ´Portugese´ wat ik mij van toen kan herinneren is kip piri piri. Niet eens met het Portugese woord frango dus..

Wat vind je het leukste aan Portugal?

Lastige vraag! Er zijn zoveel dingen die ik kan noemen. Laat ik het daarom houden op het gevoel van vrijheid dat Portugal mij geeft. Misschien niet helemaal een eerlijk antwoord op deze vraag, want dit gevoel wordt natuurlijk veroorzaak door meerdere dingen!

In Nederland wordt bijna alles van tevoren gepland en zo staan al veel dingen vast.  Hierdoor had ik zelf ook een bepaald ritme in mijn leven; opstaan, werken, eten om 18.00 en vervolgens was de dag alweer bijna voorbij!

Ik heb het gevoel dat Portugezen minder stressen en meer een ´go with the flow’ mentaliteit hebben, waar ik mijzelf helemaal in herken! Natuurlijk speelt het mooie weer ook mee. De avonden duren hier veel langer en daardoor is het makkelijk om na werk naar huis te lopen en nog even een terrasje te pakken. Dat alles geeft mij een gevoel van vrijheid!

Annemijn boottocht tejo

Wat vind je minder leuk aan Portugal?

Als je bepaalde zaken moet regelen, bijvoorbeeld in het ziekenhuis of bij (overheid)instanties, duurt dit altijd een stuk langer dan dat wij in Nederland gewend zijn. Dit heeft deels natuurlijk te maken met het feit dat mijn Portugees niet geweldig is en ik niet weet hoe alles precies werkt, maar vooral omdat het er vaak erg omslachtig aan toe gaat. Dit kost niet alleen heel veel tijd maar vooral heel veel frustratie!

Wat is je favoriete plek in Portugal en waarom?

Barreiro, een dorpje aan de overkant van Lissabon. Je komt hier door de veerboot te nemen vanaf Terreiro do Paço (de metro bij het bekende Praça do Comércio). Als je daarna nog zo´n twintig minuten loopt kom je uit bij een heel mooi stand.

Guillaume en ik besloten op een dag heel spontaan de boot te pakken en hadden geen idee waar we uit zouden komen. We waren dus blij verrast toen het zo´n mooie en rustgevende plek bleek te zijn. Ik ben er ook nog nooit een toerist tegengekomen dus misschien is het daarom wel mijn favoriete plek!

Annemijn Barreiro

Wat is je favoriete Portugese gerecht?

Bacalhau à Brás! Een heerlijk gerecht met als basis kabeljauw en aardappel. Voordat ik naar Portugal vertrok had ik helemaal niks met vis. Alleen de geur al! Ik baalde er zelfs stiekem een beetje van als ik in een restaurant zat en degene naast mij vis bestelde…Nu kan ik echt genieten van een heerlijke gegrilde zalm of dus een Bacalhau à Brás!

Wat is het gekste Portugese gerecht dat je ooit hebt gegeten?

Caracóis, oftewel slakken. In Nederland wordt dit niet veel gegeten maar hier in Portugal is dat wel anders. Vanaf mei kun je dit op bijna elk terras bestellen! Nu is dit niet snel iets wat ik zelf zou bestellen maar toen ik op een dag met wat vrienden op het terras zat en we het erover hadden, werd ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak! Uiteindelijk viel de smaak mee, maar ik zou het niet snel nog een keer bestellen.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou ongeveer uit?

Doordeweeks werk ik van 9.00 tot 18.00 op kantoor. Hier in Portugal heb je namelijk een uur lunchpauze i.p.v. een halfuur!

Ik vind het heerlijk om geen plannen te hebben in de avond dus meestal zorg ik dat ik die niet heb en kijk ik wat de avond mij brengt! Soms pak ik een terrasje, eet ik ergens of wandel ik een stuk. Maar ik vind het ook heerlijk om thuis te blijven en wat te schrijven of een film te kijken.

In het weekend ben ik lekker vrij. Ik ben gek op de zon en zwemmen dus het strand is de perfecte plek! Gelukkig is dat vanaf Lissabon niet zo ver.

Wat wil jij de lezers van Saudalicious graag laten zien en vertellen en waarom?

Toen ik bijna vier jaar geleden aankwam in Lissabon was ik op slag verliefd! Lissabon is zo´n prachtige stad en het is echt mijn thuis geworden. Het kan dus bijna niet anders dan dat ik de lezers van Saudalicious wil laten meegenieten met al het moois wat Lissabon te bieden heeft!

Waar kunnen mensen meer over jou vinden?

Sinds dit jaar ben ik begonnen met mijn eigen website: www.anneminha.nl. Hier zul je artikelen vinden die gaan over het wonen in het buitenland, met name het wonen in Portugal! Ook kan je mij vinden op Instagram onder de naam anneminha.nl.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Annemijn

Annemijn

Annemijn woont samen met haar Franse vriend in Lissabon, waar ze momenteel werkzaam is als recruiter. Op Saudalicious blogt zij met name over wat de stad Lissabon allemaal te bieden heeft. In deze blog stelt ze zich voor. Sinds dit jaar heeft zij haar eigen website die gaat over Portugal en hoe het is om in het buitenland te wonen. Neem snel een kijkje!

Ga naar alle blogs van Annemijn

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Alles over het openbaar vervoer in Lissabon! - Saudalicious - […] tripje Lissabon op de planning en wil je graag veel zien? In deze blog deelt gastblogger Annemijn, woonachtig in…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur