if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling

26 mei 2018

Natuurlijk eet ik niet alleen maar Portugees. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe keukens te ontdekken en vind het ook heel leuk om zelf in bezig te zijn met het bereiden van nog onbekende gerechten. De afgelopen tijd heb ik een enorme zwak ontwikkeld voor de Midden-Oosterse keuken. De kruiden, de dipjes, de zoetigheden, de kleuren, de geuren en natuurlijk… het brood! En dan heb ik het vooral over naanbrood.

Wist je trouwens dat er in de Portugese keuken vaak ook invloeden terug te vinden zijn van de Midden-Oosterse keuken? Ze gebruiken bijvoorbeeld meer kaneel en komijn dan andere mediterraanse landen en eten ook meer curry’s! Deze curry  met mijn eigen twist is een mooi voorbeeld waarin deze twee geweldige keukens samenkomen!

Ik eet eigenlijk zelden brood, omdat ik gewoonweg niet zo dol ben op onze “bammetjes”, met uitzondering van een goeie tosti op z’n tijd! Maar écht goed brood kan ik dan weer wel waarderen, al helemaal als het goed op smaak is gebracht met kruiden of als je er een lekkere dip bij serveert.

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee met de “foodblog swap”. Dit is een super leuk initiatief waarbij foodbloggers een andere foodblogger krijgt toegewezen waar je een receptje van mag uitzoeken. Hier mag je dan je eigen draai aangeven voor een nieuw receptje. Zo kom je dus weer leuke nieuwe foodblogs tegen en zet je elkaar even in de spotlights. Geniaal toch? Ik schreef me daarom ook gelijk in toen ik erover las!

Ik mocht een receptje kiezen van myhappykitchen.nl, wat absoluut geen straf was! Een hoop leuke recepten om uit te kiezen, en met mijn eigen “concept” van Saudalicious in mijn achterhoofd heb ik me met veel plezier laten meenemen in haar blog. Tot ik daar het recept om zelf naanbroodjes te bakken tegenkwam. Ik had al vaker gelezen dat dit best simpel is, maar gek genoeg heb ik me er nog nooit aan gewaagd. Dit was dus een mooie gelegenheid.

Anne-Marie van myhappykitchen.nl maakt ze met zelfrijzend bakmeel. Om ze iets gezonder te maken heb ik gekozen voor speltmeel en voor de mediterraanse touch heb ik ze gevuld met een heerlijk mengsel van Portugese kaas, knoflook en walnoten en heb ik er een dipje bij gegeten. Wauw, wat was dat lekker! Deze ga ik zéker vaker maken!

Voor 4 naanbroodjes heb je nodig:

Voor de gevulde broodjes:

 • 200 g speltmeel
 • 4 tl bakpoeder
 • 160 gram Griekse yoghurt
 • 1.5 tl zout
 • extra vierge olijfolie om de broodjes mee in te smeren voor het grillen

Voor de vulling:

 • 10 halve walnoten, grof gehakt
 • 4 knoflooktenen, fijngehakt
 • 40 blaadjes basilicum, fijngehakt
 • 40 g geraspte gerijpte Portugese schapenkaas (of andere kaas zoals harde geitenkaas)
 • 3/4 tl komijnpoeder
 • 1.5 el extra vierge olijfolie
 • peper en zout naar wens

Voor het pikante yoghurtsausje

 • 5 el yoghurt
 • kneepje citroensap
 • piripiri poeder of fijngesneden Spaanse peper (net hoe pittig jij het wil!)
 • eventueel wat gehakte walnoten ter garnering

Bereiding

Schep de droge ingrediënten voor de broodjes in een kom en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en laat het even rusten.

Maak nu de vulling door de ingrediënten door elkaar te roeren.

Halveer de 4 bolletjes opnieuw (dan heb je er dus 8) en rol ze per 2 plat uit op je werkblad of een velletje bakpapier m.b.v. een deegroller (tip van my happy kitchen: gebruik een stuk folie tussen de deegroller en het deeg!)

Rol ze zo plat mogelijk in ongeveer dezelfde vorm. Schep nu 1/4 van het kruiden-kaas mengsel op één van de twee en leg het andere deeg hier bovenop. Vouw de randen om en wrijf ze dicht zodat de vulling er niet uit kan lopen. Doe dit ook met de overige 6 bolletjes zodat je uiteindelijk 4 gevulde broodjes hebt.

Zet je grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bestrijk de broodjes aan beide zijden in met wat olijfolie en bak 2 minuten per kant zodat er mooie bruine streepjes ontstaan.

Maak het sausje door de ingrediënten te mengen.

Bom Apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen = lief!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook op Instagram en #saudalicious of @Saudalicious.sabine te taggen!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar via een berichtje naar mij op social media! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link gemakkelijk een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

  2 Reacties

  1. Anne-Marie

   Ik zat er al aan te denken om de volgende keer gevuld naanbrood te maken. Jouw re ept klinkt heerlijk.

   Antwoord
   • admin

    Ja, zeker doen! Is echt een aanrader! Bedankt voor de inspiratie! 🙂

    Antwoord

  Trackbacks/Pingbacks

  1. hartige cake met olijven en tonijn / olijvenbrood met tonijn - Saudalicious - […] ik al eens een leuke variant van één van haar recepten; ik koos voor haar heerlijke naanbroodjes, maakte ze…
  2. Vindaloo met een twist | Curry met een Portugese oorsprong - Saudalicious - […] om te eten met zelf gemaakte naanbroodjes. Kijk hiervoor bij dit recept voor de gevulde naanbroodjes, maar maak ze…
  3. 10 vegetarische hapjes gebaseerd op de Portugese keuken | Saudalicious - […] Naanbrood met kaas, knoflook en walnoot […]
  4. Makkelijke olijfbroodjes met geitenkaas en ei | Saudalicious - […] naar meer varianten van dit super makkelijke brood? Probeer dan ook eens deze onweerstaanbare gevulde naanbroodjes met walnoten en…
  5. Portugese kikkererwtenpuree recept | Saudalicious - […] spelt naan met walnoot-kaas vulling […]
  6. 5x heerlijke Portugese recepten met oud brood | Saudalicious - […] spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling […]
  7. 20 Portugese gezegdes die hun liefde voor eten bewijzen - Saudalicious - […] Spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling […]

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  korting vitaily
  koffie pastel de nata portugal

  Over mij

  Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

  Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

  Mijn favoriete Portugese kookboek

  Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

  Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
  Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

  Meer kook inspiratie

  KokenKoken