if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Wandelen en klimmen op de kliffen in West-Algarve: sete vales suspensos

1 nov, 2021

We gaan weer actief doen in de natuur van de Algarve. Een totaal andere ervaring deze keer dan de prachtige wandelroutes in Oost-Algarve. Op de ruige rotsen en kliffen wandelen en klimmen we langs de kust van de West-Algarve. Sete vales suspensos, oftewel, de 7 hangende valleien: 7 baaien met indrukwekkende rotspartijen boven de zee en adembenemende uitzichten. Astrid neemt je weer mee!

Wandelen en klimmen op de kliffen in West-Algarve

In de Oost-Algarve, de sotavento, heb je de Ria Formosa met kilometerslange witte zandstranden en paradijselijke eilandjes langs de kust. In de West-Algarve, de barlavento, bestaat de kustlijn uit steile kliffen en rotsen met ertussen in idyllische baaitjes en stranden. Op die ruige rotspartijen langs de kust zijn verschillende wandelroutes aangelegd. En op één van de mooiste routes van dit gebied gaan we vandaag wandelen.

PR1 LGA percurso Dos Sete Vales Suspensos: De 7 hangende valleien

In de omgeving Lagoa en Carvoeiro wandelen en klimmen we over de spectaculaire kliffen. Deze wandelroute heet O Percurso Dos Sete Vales Suspensos, The Seven Hanging Valleys oftewel De 7 Hangende Valleien. Je loopt langs 7 boven de zee hangende rotsformaties en baaien.

In het verleden hebben 7 riviertjes vanuit het binnenland smalle valleien gevormd. De snelle terugtrekking van de kustlijn heeft ervoor gezorgd dat de monding van deze riviertjes niet meer op zeeniveau was, maar hoger in de rotsen. De werking van zoet en zout water op de kust laat een grillige kustlijn zien. Zo zijn steile kliffen, rotsformaties, bogen, inhammen en grotten gevormd.

Op deze wandeling zie en voel je de kracht van de natuur. De spectaculaire kliffen en rotsformaties in combinatie met het eindeloze zicht op de Atlantische oceaan en dan weer een idyllisch baaitje zorgt ervoor dat je mond regelmatig openvalt 🙂

De wandelroute is goed aangelegd en over het algemeen voor iedereen die goed ter been is toegankelijk. Het is wel wat klimmen en dalen en soms trappen lopen, maar het viel mij reuze mee. Ik had het zwaarder en steiler in mijn hoofd.

De wandelroute

Beginpunt: Praia da Marinha

Eindpunt (van de heenweg): Praia de Vale Centeanes

Afstand: 6 km, 12km heen en terug

De volledige route is 6 km en 12km als je ook weer terugloopt. Je kunt alleen de heenweg lopen en dan een Uber of taxi terugnemen of je door iemand laten ophalen. Een deel van de route lopen kan natuurlijk ook, want je kunt op verschillende plekken starten.

De beste tijd om deze route te wandelen is in het voorjaar, najaar of de winter. Als het niet te warm is en de zon minder sterk. Je hebt praktisch nergens schaduw, dus smeer je hoe dan ook goed in. Langs deze route kom je niet veel tentjes tegen om wat te drinken of te eten, dus zorg ook voor genoeg water en wat te eten.

Wij starten de wandelroute rond 8.00 uur in de ochtend bij Praia da Marinha als de zon net opkomt en het de rotsen prachtig kleurt. Je begint dan gelijk met een spectaculair uitzicht op de rotspartijen en de oceaan. Ook kun je in alle rust één van de mooiste stranden, Praia da Marinha, bewonderen.

Onderweg komen we mooie creaties van rotspartijen, grotten, uitzichten en mooie baaitjes tegen.
Van Marinha volg je de route van baai naar baai. Je komt langs Praia da Mesquita, Praia do Cão Raivoso, en Praia da Corredoura. Steeds is het uitzicht weer anders.

Dan komen we bij de Benagil grotten en vervolgens het Benagil strand. Je loopt over de beroemde grotten heen. Bovenop de rotsen kun je de grotten niet bereiken. Dat kan wel via de boot of kano bijvoorbeeld vanaf Benagil strand. Wij maken een stop op het strand voor een lekker kopje koffie en een pastel de nata voordat we onze weg weer vervolgen.

We wandelen verder langs de volgende mooie baaien, Praia do Carvalho en Praia do Vale Espinhaço. Het strand van Carvalho bereik je alleen door een uitgegraven tunnel in de rotsen. De vuurtoren van Alfanzina die prachtig op de rotsen ligt is de volgende stop. Hieronder zijn ook weer grotten te vinden.

Farol de Alfanzina

Het eindpunt (van de heenweg) is Praia do Vale de Centeanes, een strandje met indrukwekkende kliffen en grotten aan de onderkant van de rotswanden. Bij strandtent O Stop kun je wat drinken of eten en je weer opmaken voor de terugweg of nagenieten van deze mooie wandeltrip als dit het eindpunt is.

Praia do Vale de Centeanes

Weer terug bij Praia da Marinha nemen we langs de kust nog even het pad naar links om bij nog meer idyllische baaitjes uit te komen: Praia do Pau en Praia do Buraco. Mooie bonus zo aan het einde van de route.

Meer wandelen in de West-Algarve?

Bij Carvoeiro heb je de Carvoeiro boardwalk die je van het dorpje over de kliffen brengt naar de bijzondere Algar Seco rotsformatie. Ten westen van Carvoeiro kun je de Caminho dos Promotórios lopen naar Ferragudo.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Astrid

Astrid

Astrid en haar vriend Serge bouwen samen een kleinschalig vakantieresort in Fuseta, Oost-Algarve met de toepasselijke naam: “Celebra a Vida”. Nu werkt ze nog in de online communicatie & marketing, straks in hun nieuwe resort. Op  Saudalicious blogt zij vooral over de leukste plekjes en to-do’s in het zuiden van Portugal. In deze blog stelt zij zich voor. Op hun eigen blogsite lees je meer over hun weg naar Oost-Algarve en het leven daar.
Ga naar alle blogs van Astrid

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur