if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Geroosterde spruiten met druiven uit de oven

20 december 2019

Een bijzondere maar geweldige combinatie; geroosterde spruiten met druiven uit de oven. In een paar minuten tijd heb je alles voorbereid en een half uur later heb je een prachtig bijgerecht op tafel staan! 

Spruiten

Spruitjes, ik heb er lange tijd een hekel aan gehad, en volgens mij was ik niet de enige 😉 Als ik eerlijk ben denk ik dat ik nu nog steeds niet zal juichen van een pan met gekookte spruiten. Toch komen ze hier sinds een tijdje geregeld op tafel! Want ondertussen weet ik dat bereiding zóveel kan doen met smaak en dat moest natuurlijk getest worden op deze groentjes. Gewokt, gebakken, gestampt of geroosterd kan ik ze juist wel waarderen! Maar dit recept is toch wel echt mijn lievelings geworden! Lees je mee?

Spruiten en druiven roosteren

Geroosterde druiven en geroosterde spruiten had ik beide al eens geprobeerd, maar nog niet eerder had ik ze gecombineerd. En bleek dat nou eens een super goed idee te zijn! De warme zoetige druiven zijn de perfecte tegenhanger van het bittere van de spruit, die door het roosteren sowieso al een stuk minder aanwezig is. Op smaak gebracht met o.a. tijm en sinaasappelsap maakt dit een ideaal bijgerechtje. Welke trouwens door de looks ook perfect tijdens een feestelijke gelegenheid geserveerd kan worden.

Probeer ook geroosterde druiven met Hokkaido pompoen of voeg ze toe aan een salade!

Meer groente bijgerechten:

Recept geroosterde spruiten met druiven uit de oven

Wat heb je nodig:

 • 10 gram verse tijm
 • 250 gram druiven
 • 500 gram spruiten, schoongemaakt
 • 2 rode uien, ieder in 6 partjes
 • 3 el olijfolie
 • sap van een halve sinaasappel
 • zeezout 
 • peper
 • 40 gram hazelnoten

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
 2. Halveer de grote spruiten en meng ze samen met de druiven en de uien partjes met de olijfolie en het sinaasappelsap. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met zout, peper en de geritste blaadjes van de verse tijmtakjes. 
 3. Plaats de ovenschaal voor 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
 4. Hak ondertussen de hazelnoten en rooster ze knapperig en bruin in een droge koekenpan.
 5. Serveer de geroosterde spruiten met druiven op een mooie schaal en maak af met de knapperige hazelnoten. 
 6. Bom Apetite!
geroosterde spruiten met druiven uit de oven

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij dit recept voor deze geroosterde spruiten met druiven geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij::

 • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   koffie pastel de nata portugal

   Over mij

   Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

   Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

   Mijn favoriete Portugese kookboek

   Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

   Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
   Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

   Meer kook inspiratie

   KokenKoken

   Pin It on Pinterest

   Share This