if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Horsewalking in Algarve: Walk your talk of walk your horse?

16 jun, 2021

Horsewalk in Portugal. Misschien niet het eerste waar je aan denkt om te doen in dit prachtige land, maar bijzonder is het zeker! Isabelle liet zich verwonderen door deze bijzondere activiteit en leerde zichzelf en de Algarve een stukje beter kennen. En gelukkig voor ons; ze deelt maar al te graag haar ervaring met de lezers van Saudalicious!

Wandelen met paarden in de Algarve

In mijn vorige bericht kondigde ik aan dat “autovrij leven in Portugal” het volgende blogonderwerp zou zijn. Maar, het leven zou het leven niet zijn zonder verrassingen en aanpassingen along the way.

En je moet het ijzer smeden als het heet is, toch? (Heet is het overigens in Portugal nu echt wel.) Wat ook heet actueel is én vers van de pers is een bijzonder artikel in de Happinez deze maand over een bijzondere reis in dit bijzondere land waar ik sinds vorig jaar hoofdzakelijk woon. Nog bijzonderder is dat ik er zelf bij was en deze ervaring dus ook graag met de lezers van Saudalicious wil delen.

Want wandelen met ezels (of lama’s), daar had ik al wel van gehoord maar wandelen met paarden?

Niet erop, maar ernaast

Rijden met paarden heb ik als kind best veel gedaan en die passie is sinds een paar jaar zo’n beetje teruggekomen. In Nederland ben ik daarom eens een paar keer met van die gezellige Ijslander paardjes gaan tölten op het strand (een specifieke gang van draven of galopperen die andere paarden niet of minder beheersen – zeer snel en zeer leuk!). En op mijn doortocht door Portugal heb ik met Caballos Marvão ook eens een fantastische rit gemaakt bij volle maan met van die magisch witte Andalusische paarden in de bergen van dat prachtige Portugese binnenland. Ik waande me toen waarachtig op de steppe in Afrika (ben ik nog nooit geweest eigenlijk).

Maar deze trip overtrof toch echt wel al mijn verwachtingen en alles wat ik intussen zowat dacht te weten over paarden. Want dat het bijzondere dieren zijn, wist ik al maar op deze vijfdaagse tocht heb ik ze wel op een heel andere en veel intensere manier leren kennen. Zo’n connectie kan je ook maar bekomen eigenlijk vanuit een gelijkwaardige positie, dacht ik achteraf. Dus niet er op maar er naast.

Booking.com

“Het paard spiegelt je state of being”

Over het bijzondere koppel Sakshin en Charlotte die de horsewalks organiseren en het verhaal achter State of Being kan je meer lezen op hun website of in het prachtige artikel van Monique in de Happinez zelf. Daar zou ik namelijk echt een geheel aparte blog over kunnen schrijven. Nog leuker is natuurlijk als je ze gewoon zelf eens zou leren kennen!

Maar dus: vijf paarden, vijf mensen en vijf dagen stappen. Dubbele getallen zou een (goed) teken van het universum zijn. Driedubbele dus al helemaal. Maar ik schrijf niet voor de Happinez en hoef die spirituele touch daarom niet echt uit te diepen. Maar hoewel niet specifiek of al te uitgesproken aanwezig (of vervelend), zat die spirituele vibe er toch ook zeker in (voor wie hem wilde oppikken dan). Want in het midden van de natuur met zo’n paard aan je zijde brengt je echt weer helemaal terug tot in de kern van je zijn (en brengt ook een boel naar boven) en dat is exact wat het paard spiegelt voor jou: je state of being.

Want met hun relatief kleine hersenpan heeft het paard echter een zeer hoge hartfrequentie en pikt onze frequenties bijzonder snel op. En we weten allemaal dat wij mensen iets minder in die hartfrequenties zitten…en iets meer in die mind-.

Wat zich dan ook letterlijk vertaalt. Want zodra je wat in jezelf loopt te mijmeren (of te piekeren) en je begint af te dwalen, wordt het paard dat naast je loopt lastig (of nerveus). Zodra je dus die connectie met het moment kwijtraakt, zal je paard dit gegarandeerd oppikken en naargelang ook duidelijk maken.

Als leider word je immers niet geacht met andere dingen bezig te zijn in je hoofd, maar is het belangrijk alert (maar relaxed) in het moment te blijven om steeds beslissingen te kunnen nemen. We gaan links, we gaan rechts, ik loop voor, ik loop achter, nu stoppen we even om wat te grazen (dat doen ze overigens liever dan stappen), loop maar even helemaal los in die wei, nu moet je echt even luisteren. Een paard behoeft echter geen dominantie van ons (dat hebben we doorheen de eeuwen al voldoende gedaan lijkt me) maar is wel gebaat bij duidelijkheid. Ook in de natuurlijke roedel is een leider (vaak een oudere merrie) zeer belangrijk in het bepalen van de hiërarchie en gang van zaken. Op die manier voelt de rest van de kudde zich ook het veiligst.

De pleasers onder ons leren op deze manier dus wat loskomen van de houding “alles-is-goed-voor-mij” en de betweters leren een beetje terugkomen van de “my-way-or-the-high-way” trek.

Niet het beste comfort, wel het beste gezelschap

Het was steeds een bijzonder evenwicht om vinden en de eerste twee dagen verliepen best moeilijk en zelfs een tikkeltje chaotisch. Maar die momenten waren in feite de meest leerrijke en je beseft ook echt dat het soms gewoon tijd en geduld vraagt om op elkaar afgestemd te raken. Of dat nu mensen met mensen zijn of mensen met paarden. Je leert eveneens dat we allemaal liefst op elk moment harmonie ervaren maar dat een beetje disharmonie ook gewoon ok kan zijn en just a state of being.

Dus nee een walk in the park was het niet. Maar wel een walk langs de mooiste bloemenvelden, de lieflijkste dorpjes, de prachtigste duinen, de zachtste stranden, met adembenemende vergezichten, onder de meest fantastische sterrenhemels, soms niet in het allergrootste comfort maar vaak wel in de grootste rijkdom. En in het beste gezelschap.

Ja, zo’n horsewalk doet iets met je.

Meer dan je denkt.

Ook wandelen met paarden in de Algarve?

Wil jij ook zo’n uniek avontuur beleven en de Algarve (en jezelf) eens op een heel andere manier ontdekken? Check de website voor meer info en opkomende data via https://holistic-horsewalk.pt/ en schrijf je in voor een wel heel bijzondere trip. Sakshin en Charlotte bieden overigens verschillende formules aan dus bekijk of vraag zeker naar de verschillende opties.

Isabelle

Isabelle

Isabelle is Belgische, woont sinds kort in Vilamoura (Algarve) en werkt online als copywriter. Ze houdt van Portugal en is dagelijks bezig met een bewuste leefstijl wat betreft duurzaamheid en gezondheid. Het bloggen voor Saudalicious is een creatieve uitlaatklep voor Isabelle. Ze staat te popelen haar ervaringen en liefde voor Portugal met jullie te kunnen delen. In deze blog stelt Isabelle zich voor!
Ga naar alle blogs van Isabelle

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

1 Reactie

 1. Diane

  Een beknopt maar mooi geschreven artikel over deze bijzondere dagen die je met de paarden en deze mooie mensen hebt beleefd.❤️🇵🇹

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Emigreren naar Portugal: De voor- en nadelen - Saudalicious - […] Horsewalking in Algarve […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur