if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Port Sangria met sinaasappel en specerijen

25 oktober 2018

Port: heel veelzijdig!

Ja ja, naast de Spaanse is er ook een Portugese Sangria! Wist je al dat Port mijn favoriete alcoholische drank is? Deze heerlijke Portugese drank inspireerde mij eerder ook om deze simpele cheesecake toetjes te maken. Port is alleen niet echt een drankje dat je lekker wegdrinkt op bijvoorbeeld een feestje of bij een gezellige borrel met vrienden. Dan denk ik toch eerder aan sangria, één van mijn andere favo alcoholische drankjes. Portugese Sangría zie je ook in Portugal steeds meer. Ik bestel zelden een alcoholisch drankje, maar tijdens onze laatste trip zag ik Port Sangria met o.a. kaneel op de kaart staan.

Portugese Port Sangria

Port én kaneel; tja, dan heb je me! En hij was precies zoals verwacht, de állerlekkerste sangria die ik ooit op heb. Daarom deel ik jullie graag mijn skinny versie van dit heerlijke drankje zodat je je niet hoeft in te houden om een tweede of derde glas te pakken; want dat wordt heel lastig! Heb je toch liever een skinny drankje zónder alcohol? Dan kan ik je deze gezonde watermeloen-kombucha mocktail zeker aanraden!

Lekker fris en feestelijk in de wat warmere maanden, maar door de warme kruiden ook een perfect origineel, feestelijk drankje voor de koudere maanden.

Recept Portugese Port Sangria

Voor één kan sangria heb je nodig:

Bereiding:

 1. Giet de Port en de crystal clear in een glazen schenkkan.
 2. Snijd schijfjes van een halve sinaasappel en voeg deze schijfjes samen met het sap van de overige anderhalve sinaasappels toe aan de kan.
 3. Voeg tot slot alle overige kruiden en ingrediënten toe en zet de kan voor minimaal 2 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast.
 4. Schenk de Portugese Sangria tot slot in mooie grote wijnglazen, garneer met een sinaasappelschijfje en geniet! (natuurlijk nog altijd met mate 😉 )

Bom Proveito!

Vind je dit artikel leuk? Delen wordt op prijs gesteld!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Heb jij dit recept voor deze Port Sangria geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious te taggen in de posts.

*Dit artikel bevat afilliate links 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij::

 • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

   2 Reacties

   1. Gerrit
    • admin

     Dankje!

     Antwoord

   Trackbacks/Pingbacks

   1. De 6 leukste en lekkerste restaurants in Santarém - Portugal | Saudalicious - […] aanraders: de sangría, pica pau vazia, mosselen, de alheira met appelpuree, de ovos rôtos (roereieren) en de […]
   2. Niet meer moe wakker worden? 10+ tips! | Saudalicious - […] Ja deze valt natuurlijk ook onder eten en drinken, maar toch noem ik deze apart. Veel mensen denken dat…

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   koffie pastel de nata portugal

   Over mij

   Olá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

   Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

   Mijn favoriete Portugese kookboek

   Lees hier mijn review of koop direct via onderstaande knop:

   Een boek vol geweldige plaatjes, verhalen en de lekkerste recepten. Van authentiek tot hedendaags.
   Het enthousiasme en de liefde van Nuno Mendes voor deze stad en de Portugese gastronomie spat van dit boek af.

   Meer kook inspiratie

   KokenKoken

   Pin It on Pinterest

   Share This