if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Review slowwave zijden kussensloop

17 augustus 2023

Lange tijd slaap ik al op niets anders dan een zijden kussensloop. Sinds een tijdje heb ik een nieuwe aanwinst: De Slowwave Premium Silk Pillowcase. Een kussensloop die door velen gezien wordt als de beste onder de zijden kussenslopen. Maar waarom slapen op zijde? En wat maakt dat verschil in kwaliteit nou eigenlijk uit? Wat is mijn mening over de Slowwave Premium Silk Pillowcase? je leest het in deze review!

Waarom slapen op een zijden kussensloop?

Al een lange tijd slaap ik alleen nog maar op zijden kussenslopen. Ik neem ze zelfs mee op vakantie zodat ik zeker weet dat ik lekker slaap.🙂 Hier ben ik mee begonnen sinds ik me meer ben gaan verdiepen in hoe ik mijn krullen op een zo natuurlijk mogelijke manier naar boven kan laten komen en kan verzorgen. Ik merk inderdaad dat de glad- en zachtheid van zijde mijn haar beschermt en pluizen veel beter voorkomt in vergelijking met ruwere stoffen zoals katoen of linnen. Maar er zijn meer voordelen. Zo voorkomt het rimpels en roodheid voor je gezichtshuid en slaapt het gewoon heerlijk zacht, fris en koel. Met name door dat laatste val ik ook makkelijker in slaap. Dit alles is bevorderlijk voor de kwaliteit van je nachtrust waardoor de kans groter is dat je meer uitgerust wakker wordt. Al deze voordelen zijn beter merkbaar wanneer de kwaliteit van de zijde toeneemt. Mulberry zijde wordt gezien als beste kwaliteit zijde.

Zijde wordt soms door elkaar gehaald met satijn, maar dit zijn twee totaal verschillende stoffen. Het grootste verschil is dat zijde een natuurproduct is, terwijl satijn juist vaak van polyester wordt gemaakt. Zijde is dus duurzamer en veel gezonder. Daarnaast is zijde een hypoallergene stof met een antibacteriële werking, wat ik vooral voor in bed heel belangrijk vind. De stof ademt daardoor ook goed, waardoor het lang fris blijft voelen en ruiken. Dit laatste is heel fijn voor tijdens warmere nachten, wanneer je wat meer transpireert.

De Slowwave Premium Silk Pillowcase

Dat zijden op veel vlakke een slimme en gezonde keus voor zowel je haar en huid als je nachtrust is duidelijk, maar wat maakt de Slowwave Premium Silk Pillowcase dan specifiek zo speciaal? Een aantal feitjes over de slowwave kussensloop:

De beste kwaliteit zijde

Allereerst ben je verzekerd van een kussensloop van de beste kwaliteit zijde, namelijk 100% mulberry zijde. Dit wordt gemaakt door zijderupsen die uitsluitend bladeren van de moerbeiboom eten. Soms wordt mulberry zijde gemixt met andere, goedkopere, soorten zijde met als gevolg een minder zachte textuur en hierdoor heb je simpelweg minder profijt van de voordelen van mulberry zijde. Mulberry zijde is van nature hypoallergeen en bevat het eiwit serecine dat een antibacteriële functie heeft. Met een grade 6A (lange vezels) en een dikte van 22 momme is dit natuurproduct omgevormd tot een zo glad mogelijke kussensloop die super zacht, en precies stevig genoeg aanvoelt. Nu heb ik weinig verstand van stoffen, grade en momme, maar ik voel zeker dat de stof bijzonder glad en zacht is.

Duurzame keus

De slowwave zijden kussensloop is een duurzame keus. Een eigenschap die ik persoonlijk ook erg belangrijk vind. De Slowwave Premium Silk Pillowcase is gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® 100 standaard. Dit betekent dat het productieproces en de gebruikte materialen duurzaam zijn en er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke chemicaliën. De stof zelf is biologisch afbreekbaar en de moerbeibomen waar de rupsen zich mee voeden hebben relatief weinig pesticiden, kunstmest en water nodig.

Eigenschappen

 • Formaat: 60 x 70 centimeter
 • Kleur: Off-white, Pink Swan (lichtroze), Champagne, Cloud Burst (blauw)
 • Materiaal: mulberry zijde (grade: 6A)
 • Dikte: 22 momme
 • Op dieren getest: nee
 • Wassen: machinewas (zie instructies)
 • Verpakking: Slowwave giftbox
 • Gecertificeerd volgens de OEKO-TEX® 100 standaard
 • Garantie: 1 jaar
 • Verzending: gratis via PostNL

Mijn ervaring met de slowwave zijden kussensloop

Slaapwijzer.net vroeg mij om een product van hen uit te proberen en mijn eerlijke mening met jullie te delen. Ik was vooral nieuwsgierig naar de Slowwave Premium Silk Pillowcase. En vooral omdat deze zo goed uit de tests komt maakte me dit nieuwsgierig! Een aantal jaar geleden kocht ik al de Manta Sleep Mask van slaapwijzer. Dit is de enige masker die voor mij goed werkt en écht donker is. Hij zakt niet af tijdens het slapen, laat geen licht door en geeft geen druk op de ogen. Niet sexy, wel super fijn. Ook die gaat trouwens overal mee naartoe. Mijn verwachtingen voor dit kussensloop lagen dus hoog :).

Eerste indruk

Mijn allereerste indruk van de Slowwave Premium Silk Pillowcase was gelijk positief. Hij wordt geleverd in een mooie luxe geschenkdoos. Het kussensloop is netjes ingepakt in papier. “Unlock your beauty sleep” staat er op de sticker waar het papier mee dichtgeplakt is. Het voelt als een echt cadeautje om hem uit te pakken. Wat me trouwens ook gelijk op het idee brengt om deze op mijn lijstje met originele cadeaus te zetten :).

Bij het uitpakken voel je direct hoe zijdenzacht de stof is. Voor mijn Slowwave kussensloop koos ik voor de kleur off-white. Mijn andere zijden kussenslopen hebben ook deze neutrale kleur en die past het beste bij de rest van mijn beddengoed thuis. De kleur is precies zoals op de foto die ik bij Slaapwijzer.net zag. Perfect!

Wat me gelijk opviel was de subtiele rits aan de zijkant van het kussensloop. De andere kussenslopen die ik heb, hebben een opening. Dit vind ik zelf iets minder mooi en praktisch, omdat op die manier het binnenkussen soms zichtbaar is. Dat is dus erg mooi gedaan!

Wat ik jammer vind, is dat het kussensloop slechts in één afmeting verkrijgbaar is. Wel is het een grote en standaard afmeting, waardoor hij om de meeste kussens wel zou moeten passen. Tot slot vind ik de prijs ook iets aan de hoge kant. Maar kwaliteit en gezondheid mag voor mij zeker ook iets kosten. Daarbij koop je dit kussensloop risicoloos omdat je het 30 nachten mag uitproberen. Valt het toch tegen? Dan mag je hem terugsturen en krijg je het volledige aankoopbedrag weer terug. Ook heb je 1 jaar garantie op het kussensloop. Goed geregeld dus!

Hoe slaapt de Slowwave Premium Silk Pillowcase?

Oke, maar hoe slaapt hij? Daar gaat het natuurlijk om! Ik heb nu in totaal zo’n drie weken op de Slowwave Premium Silk Pillowcase geslapen. Alle genoemde redenen waar ik een zijden kussensloop voor zou kopen zijn ook echt merkbaar bij de slowwave zijden kussensloop. Het voelt super zacht, glad en fris. Ik testte hem in Nederland, waar het wat kouder was in de nacht, en later in Portugal met warmere, broeierige nachten. Hij voelt neutraal bij koudere nachten en juist verkoelend als het warm is. Ik ben er heel erg blij mee!

Mijn mening over de slowwave zijden kussensloop in een notendop:

Pluspunten

 • Hoge kwaliteit, het voelt alsof hij erg lang mee kan!
 • Duurzaam
 • Super comfortabel
 • Mooi ingepakt, ook ideaal als cadeau
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Een handige rits aan de zijkant
 • 1 jaar garantie + 30 nachten uitproberen

Minpunten

 • Verkrijgbaar in slechts één afmeting
 • De prijs (maar met huidige korting + extra korting op een tweede exemplaar valt dat enorm mee!)

De slowwave Premium Silk Pillowcase bestellen?

De Slowwave Premium Silk Pillowcase is hier te bestellen bij slaapwijzer.net. De prijs van het kussensloop is €99,99, maar nu tijdelijk €69,99 en één extra pillowcase is nog maar €49,99.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)
 • Testa Omega-3: SAUDALICIOUS voor -10% op duurzame en visvrije omgea-3 supplementen

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Altos e baixos #39 | Augustus '23 - Saudalicious - […] Review slowwave zijden kussensloop […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur