if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Een rustig dagje strand in Portugal: kan dat nog? Zeker!

19 okt, 2021

Met meer dan 800 kilometer aan kustlijn is Portugal een paradijs voor liefhebbers van zee, strand en ruige rotsen. En hoewel grote delen van deze kustlijn onbereikbaar zijn (door diezelfde rotsen), blijft er nog genoeg ruimte over voor prachtige stranden. Vele daarvan zijn zeer populair bij toeristen en de Portugezen zelf en kunnen daardoor in de zomerperiode erg druk zijn. Maar langs die 800 kilometer aan de kust zijn er natuurlijk nog vele rustige stranden te vinden! Pieter deelt met ons een kleine selectie.

Rustige stranden in Portugal

Fonte da Telha (regio Lissabon)

Ben je op citytrip in Lissabon, maar wil je ook een dagje strand? Neem dan de ferry naar de overkant van de Taag en stap in de bus naar Fonte da Telha. Dit strand ligt iets verder dan de populaire stranden op dit schiereiland (zoals Costa da Caparica), maar dat heeft als voordeel dat het veel rustiger is.

Praia da Comporta (regio Setúbal)

Iets zuidelijker aan de Atlantische kust vind je (aan de zuidkant van het schiereiland Troia) het kilometerslange strand van Praia da Comporta. Ja, het is populair bij vakantiegangers, maar als je even een stuk langs de vloedlijn loopt, vind je al snel het strand helemaal voor jezelf!

Praia da Franquia (regio Alentejo)

De regio Alentejo geldt al een aantal jaren als ‘onontdekt’ in Portugal. En omdat veel reizigers graag nieuwe regio’s willen bezoeken, verliest deze streek langzaam dit predicaat. Toch blijft het een fantastische en rustige regio! Neem bijvoorbeeld het kustplaatsje Vila Nova Milfontes en de omliggende stranden, zoals het strand van Franquia. Het is een rivierstrand, dus het water is kalmer dan de oceaan en daardoor geschikt voor kinderen en watersporters.

Praia do Bom Sucesso (regio Óbidos)

We gaan een stuk naar het noorden, naar het Lagoa de Óbidos, net boven de populaire badplaats Peniche. Rond deze lagoon vind je een aantal stranden, waarvan die bij Foz do Arelho het meest populair is. Die slaan we dus even over: we gaan naar de overkant van de lagoon, naar Bom Sucesso. Brede zandstranden, kalm water: wat wil een strandliefhebber nog meer?

En wil je het nog rustiger hebben in deze buurt? Ga dan naar Praia de Rei Cortiço. De route naar dit kleine strand voert langs exclusieve golfbanen en daardoor is deze plek tussen de rotsen nog vrijwel onontdekt.

Praia do Senhor da Pedra (regio Vila Nova de Gaia)

Ik moet toegeven: ik twijfelde of dit strand wel in dit lijstje van rustige plekken zou passen. Want wie via internet zoekt naar mooie plaatjes van Portugal, kan het beeld van de kapel op de rots tussen het strand en de zee niet gemist hebben. Een zeer Instagram-waardige strandplek! Maar ondanks (of dankzij?) dat: het blijft een prachtige en rustige plek, zeker buiten het zomerseizoen en de weekends!

Praia de Vila Praia de Âncora (regio Viana do Castelo)

Noord Portugal staat niet echt bekend als bestemming voor een strandvakantie, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen prachtige stranden te vinden zijn! Het zandstrand van Vila Praia de Âncora is daar één van. Het strand bij het dorp zelf is populair, maar wie de houten loopbrug neemt en even verder loopt, komt in een gebied van brede stranden en prachtige duinen. Hier zwemmen is wel echt voor de doorzetters, want de Atlantische Oceaan is in dit deel van Portugal best fris.

Ken jij nog meer rustige stranden in Portugal?

Dat was het, een kleine selectie van rustige stranden in Portugal. Zeker niet volledig, want de oplettende lezer heeft gemerkt dat we de hele Algarve hebben overgeslagen. Absoluut niet terecht, want ook hier zijn rustige stranden te vinden. Maar ja, we moesten een keuze maken!

Ken jij een strand dat eigenlijk niet in het bovenstaande lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten! Of niet natuurlijk, als je het lekker rustig voor jezelf wilt houden …

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Pieter

Pieter

Pieter is samen met zijn vrouw Jeanette eigenaar van Quinta dos Pernobes, een kleinschalige turismo rural vlakbij Óbidos in de streek Costa de Prata. Hij is tekstschrijver en fotograaf. Voor Saudalicious schrijft Pieter blogs met tips en leuke weetjes over Portugal.

In deze blog stelt Pieter zich aan jou voor.

Meer lezen over Quinta dos Pernobes en de avonturen van Pieter en Jeannette in Portugal? Neem dan een kijke op hun eigen website.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Bestel met kortingscode SAUDALICIOUS bij:

  • Piece of Joy (gezonde, vegan taartjes)
  • Mister Nata (pastel de nata uit Lissabon)
  • Iron roots (Mijn favo duurzame sportkleding)
  • Vitaily (Mijn favo supplementen met duurzaam randje)
  • Body & Fit (Hier koop in mijn plantaardige eiwitrepen, steviadrops en eiwitpoeder)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This