if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Te amo Portugal!

14 feb, 2022

14 Februari, je raadt het vast, vandaag een blog over de liefde. Gastblogger Isabelle grijpt deze gelegenheid graag aan om haar loveletter aan Portugal met ons te delen. En haar poëtische, liefdevolle verhaal maakt gelijk duidelijk dat zij niet voor niets in ‘Vil-amoura’ woont...

Februari: korte maar heftige maand van de…liefde. Inderdaad. Maar zo goed als heel 2022 staat eigenlijk in het teken van liefde en relaties want 2022 is astrologisch gezien een ‘Venus jaar’. Dat belooft…

Maar bloggen over liefde als je single bent – kan dat wel?

Eigenlijk kwam ik op het idee voor deze Valentijnblog door iets wat ik onlangs las in het boek Understanding Human Design – The new science of astrology: Discover who you really are van Karen Curry dat me nogal frappeerde. Het was in feite een heel simpel opdrachtje maar het voelde nogal ongewoon:

“Write yourself a beautiful love letter and read it aloud in the mirror.”

Dat ga ik eens doen dacht ik (maar heb ik intussen nog niet gedaan).

Maar een liefdesbrief over Portugal?! Daar hoef ik niet zo lang over na te denken (ik heb dus nog werk wat betreft die zelfliefde) want Portugal…I love you to the moon and back

“…in matters of feeling and of the heart, too much is always better than too little.”
Jose Saramago

Hier gaan we…

O Portugal,

Ik houd van je zachte zon in de winter

Je oceanen zee blauwe hemels zuiver schoon

Je eucalyptusgeur en tapijt van wilde bloemen

Je eindeloze stranden kliffen roodgetinter

Bij jou voel ik me als een koningin op haar troon

Zou ik dit liefde kunnen noemen?

portugal te amo

Ok, ik liet me daar dichterlijk duidelijk even gaan. Maar een echt Portugees poëet is wel Fernando Pessoa, hoewel geen groot casanova ‘I was only ever truly loved once’.

Ik weet niet of het een gemis is geweest (moet toch haast wel) want Pessoa liep niet bepaald hoog op met liefde…

“How wearisome it is to be loved, to be truly loved! How wearisome to be the object of someone else’s bundle of emotions! To be changed from someone who wanted to be free, always free, into an errand boy with a responsibility to reciprocate those emotions, to have the decency not to run away, so that the other person will not think one is acting with princely disdain and rejecting the greatest gift the human soul can offer.
How wearisome to let one’s existence become something absolutely dependent on someone else’s feelings: to have no option but to feel, to love a little too, whether or not it is reciprocated.”

– The Book of disquiet p.161 –

Ik laat het hierbij en wens iedereen een vurige Valentijn, in een tête-à-tête of gewoon voor de spiegel.

Beijinhos!

Hoe zou jouw liefdesbrief aan Portugal klinken?

Isabelle

Isabelle

Isabelle is Belgische, woont sinds kort in Vilamoura (Algarve) en werkt online als copywriter. Ze houdt van Portugal en is dagelijks bezig met een bewuste leefstijl wat betreft duurzaamheid en gezondheid. Het bloggen voor Saudalicious is een creatieve uitlaatklep voor Isabelle. Ze staat te popelen haar ervaringen en liefde voor Portugal met jullie te kunnen delen. In deze blog stelt Isabelle zich voor!
Ga naar alle blogs van Isabelle

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

 • Iron roots-10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
 • Vitaily– €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
 • Common & Sense-15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
 • Koro-5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
 • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
 • Botanical Beauty-10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
 • Aard’g€5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
 • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

  Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun je het platform Saudalicious, omdat wij dan een kleine commissie ontvangen. Kost jou niets extra’s!

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over Sabine

  saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

  Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

  Volg Saudalicious op social media

  Meer inspiratie in je mailbox?

  Portugal autohuur

  Pin It on Pinterest

  Share This