if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Ik mis Portugal! 10 tips tegen “saudades de portugal”

18 april 2021

Saudades de Portugal. De mensen, het klimaat, de cultuur, de bica e um pastel de nata, agua das pedras, sardinhas, os bolos, de heuvels, de zee, de prachtige stranden, de verwelkomende mensen, het gezellige bezoekje aan het café. Het simpele, soms wat kneuterige Portugese leven. Ik mis het. Ik mis Portugal! Ken je dat gevoel? Mis jij Portugal ook? Heb je zin om er weer naartoe te gaan? Dan zit je hier goed. Met de tips uit dit artikel verzacht je de saudades een beetje.

autovakantie portugal peneda-gerês park miradouro pedra bela

Saudades de Portugal

Ik mis Portugal! Nu heb ik dat al heel snel als ik na de vakantie weer een aantal dagen terug in Nederland ben, maar nu we eventjes niet gemakkelijk kunnen reizen, is de kans groot dat jij als Portugal liefhebber dit gevoel maar al te goed herkent. Ik laad vaak helemaal op tijdens zo’n vakantie. Zoals ik schreef op de ‘over mij’ pagina:

Op de één of andere manier voelt alsof alles op zijn plek valt als ik daar ben. Het klimaat, de natuur, de geweldige smaken van de Portugese keuken, de mensen en de manier van leven die zij daar hebben. Zo puur en ergens ook heel “simpel”, in de mooiste zin van het woord. 

En dat gevoel van verlangen naar iets dat we missen zoals een periode, persoon of plek noemen de Portugezen met een prachtig woord saudades. Verlangen dus, of eigenlijk een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde. Wij hebben dit lekker constructief ‘opgelost’ door de keuze te maken om te gaan verhuizen en er te gaan wonen :), maar natuurlijk zijn er andere manieren om de pijn een beetje te verzachten ;). Mis jij Portugal ook? Wie weet heb je wat aan onderstaande 10 tips!

10 tips tegen “saudades de portugal”

1. Lekker Portugees koken!

Test je Portugese kook skills en haal Portugal in huis met dit artikel bomvol Portugese recepten inspiratie.

2. Laat je inspireren door deze (kook)boeken!

Lees mooie verhalen en doe inspiratie op voor lekkere recepten uit één van mijn favoriete kookboeken. Lees mijn reviews over Lisboeta of Polvo & Pato!

3. Ontdek de Portugese restaurants in Nederland

Of láát je verwennen met deze lekkere keuken door te laten bezorgen of lekker eten af te halen bij één van de Portugese restaurants in Nederland. En laten we hopen dat de terrassen snel open gaan! Zie hier een lijst met Portugese restaurants in Nederland.

4. Schaaf alvast je Portugees bij.

Leer in de tussentijd Portugees zonder cursus. Lees de blog Zelf Portugees leren? Deze 10 tips helpen je op weg. Dit artikel over Portugese gezegdes vind je misschien ook wel leuk!

5. Portugese musthaves

Misschien vind je op deze pagina bij “mijn favoriete producten met een Portugees tintje” nog leuke musthaves die je iets dichterbij Portugal brengen.

6. Luister naar Portugese muziek

Doe wat inspiratie op voor fijne vibes en artiesten via mijn openbare spotify lijst Portuguese Vibes

7. Droom lekker weg bij deze verhalen over Portugal

Bestel de romans van Ellen van Herk die zich stuk voor stuk afspelen in Portugal.

8. Laat je meeslepen door onze Portugal verhalen

Misschien brengen mijn persoonlijke reisverhalen je alvast een beetje in de stemming.

9. Nog meer Portugal content

Of lees andere, leuke en informatieve artikelen over Portugal ontdekken, verblijven in Portugal en eten in Portugal. Zoals bijvoorbeeld over bijzondere Portugese vruchten en groentes, vegetarisch eten in Portugal, een mooie hike in midden Portugal of wandelingen in Algarve.

10. Plan je reis vast vooruit!

Zin om met de auto naar Portugal te gaan? Dat gaat nu misschien iets minder makkelijk, maar dromen en alvast fantaseren en bedenken hoe de reis zal worden is gelukkig niet verboden. In dit artikel lees je meer over met de auto naar Portugal gaan, inclusief twee mooie routes van Nederland naar Portugal.

Ik hoop je een handje geholpen te hebben om je saudades de Portugal iets te verzachten. Heb jij nog een goede tip om je saudades te verzachten? Deel het met ons en alle lezers onderaan dit artikel!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This