if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Review OERCHEF brood: Gezond & glutenvrij! (+korting)

12 juli 2023

Brood! Och ja, als halve Nederlander, maar misschien nog wel vooral als half Portugees, ben ik GEK op brood. Lekker stevig brood met een dikke laag boter, hummus, of andere toppings. Goeie tosti’s kun je me trouwens ook voor wakker maken. En toch, eet ik het met mate. We weten ondertussen namelijk dat de dagelijkse consumptie van (geraffineerd) brood tot veel gezondheidsklachten kan leiden. Gelukkig vond ik met het gezonde en glutenvrije brood van OERCHEF een interessant alternatief. Ik probeerde de verschillende mixen uit en geef je mijn mening. Ken je het al en ben je nieuwsgierig? Met code SAUDALICIOUS ontvang je 10% korting op je bestelling.

glutenvrij gezond brood oerchef review

zoektocht Gezonde broodvervangers

“Gewoon” brood is helaas niet altijd zo gezond als we soms denken. In bloem zit nou eenmaal niet zoveel voedingsstoffen en granen zijn voor veel mensen niet altijd even makkelijk te verteren. De koolhydraten haal ik zelf dan ook liever uit andere, gezondere bronnen. Denk aan fruit en knollen zoals zoete aardappels of bieten en zo nu en dan een glutenvrije (pseudo)graan zoals quinoa of havermout. Nóg erger is het feit dat in veel brood uit de supermarkt onnodige ongezonde ingrediënten worden toegevoegd zoals suikers, kleurstoffen, e-nummers en andere ontstekingsbevorderlijke producten.

Omdat ik vaak last heb van mijn darmen heb ik eind 2022 een EMB test* laten doen. Hieruit kwamen een aantal dingen duidelijk naar voren, waaronder een intolerantie voor gluten. Sindsdien probeer ik dit zoveel mogelijk te vermijden en ik merk zeker dat dit helpt om mijn voedsel beter te verteren. Sindsdien had ik nóg een reden erbij om brood te vermijden. Fijn voor mijn gezondheid, maar soms heb ik gewoon echt zin in brood of in ieder geval iets dat ik lekker kan “beleggen”. Hoe ik dat oplos? Ik maak dan zoete aardappel toast, gezonde crackers, notenbrood óf, als ik zin heb ik “echt” brood, een OERCHEF broodje.

*Benieuwd naar de EMB test? Hier heb ik mijne laten doen! Rachel vertelt je alles wat je wil weten. Met code SAUDALICIOUS ontvang je €12,50 korting op een uitgebreid EMB traject.

OERCHEF Brood zonder gist, granen en gluten

OERCHEF heeft broodmixen op basis van super gezonde ingrediënten zoals lijnzaad, amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezels en kruiden. Zonder bloem, gist of gluten dus! De ingrediënten zijn biologisch en stuk voor stuk een bijdrage aan je gezondheid.

Ingrediënten (naturel variant):

Kokosmeel*, gebroken lijnzaad*, pompoenpitmeel*, psylliumvezels*, pompoenvrucht poeder*, agave poeder* baobab poeder*, baking soda, knolselderij poeder*, Keltisch zeezout, kelp*, Vitamine C

*VAN NATUURELIJKE OORSPRONG


Per 100 gramPer portie (15 gram)
Energie kJ/kcal1374/327206/49
Vetten14,4 g2,2 g
Waarvan verzadigd5,3 g0,8 g
Koolhydraten10,4 g1,6 g
Waarvan suikers7,5 g1,1 g
Vezels38,8 g5,8 g
Eiwitten23,9 g3,6 g
Zout3,3 g0,5 g
Voedingswaarde “naturel”

De mixen bestel je online bij OERCHEF. Het voordeel daarvan is dat je het altijd op voorraad kunt hebben en je dus ook altijd binnen een handomdraai (en een uurtje geduld) vers brood in huis hebt wanneer je daar zin in hebt :). En gelukkig klinkt het brood maken een stuk ingewikkelder dan dat het is!

korting vitaily supplementen

OERCHEF brood maken; makkie!

Je bestelt dus niet het brood zelf, maar de broodmixen! Op die manier heb je altijd vers brood in een handomdraai. Het feit dat je het zelf nog moet ‘maken’ klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Op de verpakking van OERCHEF broodmixen staat precies hoe je het broodje maakt. Je hoeft alleen wat olijfolie, eitjes en water toe te voegen, alles goed mixen (met een keukenmachine of je handen) en hij kan de oven (of airfyer!) in. Kind kan de was doen. Het brood hoeft dus niet te rijzen, gekneed te worden of andere lastige en tijdrovende handelingen te ondergaan :).

Hoe smaakt het oerchef brood?

Er is keus uit verschillende smaken; naturel, Oosters, Afrikaans en Mediterraans. Dit verschil zit ‘m vooral in de verschillende specerijen en kruiden. Zo heeft de Afrikaanse mix onder andere een vleugje kaneel en cacao, de Mediterraanse bevat meer kruiden als basilicum, oregano en tijm en de Oosterse kurkuma, kaneel en venkel. De smaken zijn subtiel, maar zeker aanwezig. Ik vind het geweldig! Houd je daar juist niet zo van, zou ik voor de naturel gaan.

Ikzelf vind ze oprecht allemaal lekker en kan niet kiezen welke ik het lekkerst vind… De smaken zijn heel goed te combineren met verschillende toppings zoals hummus, (geiten)kaas, notenpasta, tomaat, etc. Net waar je zin in hebt. Ik ga voor de afwisseling :).

Het brood is goed vullend en smaakt en voelt gewoon echt als ‘normaal’ brood, maar dan misschien iets steviger. Ik vind dat helemaal top! Ik beleg ze vaak royaal zodat ik niet heel veel sneetjes brood nodig heb. Maar ze zijn zelfs zónder beleg super lekker, dus ook ideaal als broodje voor bij de soep of om je maaltijd op een gezonde manier mee aan te vullen. Je kunt het brood altijd in sneetjes apart invriezen. Op die manier kun je ze nog prima een poos bewaren, wanneer je het niet in één keer opeet.

OERchef brood in airfryer

Op de verpakking staat een beschrijving voor de oven, maar ik gebruik altijd de airfryer. Dit deelde ik een paar keer via Instagram en daar kreeg ik veel vragen over. JA dat kan dus gewoon! En waarom ik daarvoor kies? Vooral omdat deze sneller is voorverwarmd en het brood is eerder klaar. O, en hij wordt er extra knapperig van. Ideaal! Voor het gebruik van de airfryer volg je precies het recept op de verpakking van OERCHEF, maar doe je het broodje vervolgens 45 minuten in de airfryer op 180 graden. Halverwege het bakproces kun je eventueel een heel klein beetje water sprenkelen over het brood zodat hij niet uitdroogt.

Korting op de OERchef broodmixen!

Waarschijnlijk had je het al door: Ik ben FAN! Na het proeven heb ik Paul, de oprichter van OERCHEF, gevraagd of hij een kortingscode heeft voor mijn volgers en lezers, omdat ik dit soort initiatieven maar ál te graag deel. En gelukkig is hij de moeilijkste niet :).

Kortingscode SAUDALICIOUS geeft je 10% korting op je bestelling, dus pak je kans! Klik hier voor de webshop.

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zoete aardappel toast als broodvervanger - Saudalicious - […] maar pure ingrediënten! En het is oprecht het lekkerste glutenvrije brood dat ik ooit heb gegeten. Lees hier mijn…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur