if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos #17 | Mijn ups en downs van Januari

31 januari 2021

De eerste maand van het jaar was de maand dat de nieuwe website eindelijk live ging. Verder verliep deze maand voor ons zonder grote hoogtepunten of “altos”. Veel natuur, thuis zitten en online contact. En helaas ook een stuk minder leuke gebeurtenissen… Lees je weer mee?

Eindelijk Live! 

Het heeft even op zich laten wachten, maar deze maand is dan toch eindelijk de nieuwe website live gegaan. Er zitten heel wat uurtjes achter-de-schermen werktijd in, maar ik ben blij met het resultaat!  Er liepen wat dingen mis waardoor ik letterlijk iédere blog langs moest om hierin dingen te controleren en te wijzigen. Ach ja, hard work pays off, toch?

Veranderingen

De grootste verandering zit ‘m dus met name in de uitstraling; de kleuren en de vormgeving. Verder staat de content die jij van Saudalicious gewend bent er natuurlijk nog gewoon op. Lekkere recepten, info over Portugal en artikelen over leefstijl en gezondheid. Een aantal van die artikelen heb ik ook nog een kleine update gegeven. Zo heb ik bijvoorbeeld het recept voor tomatada verbeterd, de blog met kortingscodes en het artikel over mijn ochtendritueel geupdate omdat dit wat veranderd is.

Vind je het leuk om meer te lezen over mij en hoe Saudalicious is ontstaan? Of lijkt het je leuk om krachten te bundelen met Saudalicious? Bezoek dan de totaal vernieuwde pagina’s “over Sabine” en “samenwerken met Saudalicious

En tot slot, omdat ik regelmatig vragen krijg over wat mijn favoriete kookboek van de Portugese keuken is, welke supplementen ik neem, waar je een Portugese cataplana koopt of welke boeken mijn leven hebben veranderd, heb ik gezorgd voor een overzicht van de producten die ik zelf gebruik, waar ik heel tevreden over ben en die ik jou dus ook zou aanbevelen.

Nieuwsbrief

Je kunt je nu trouwens ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Saudalicious. Dit kon al, en degenen die eerder ingeschreven konden kregen een automatisch mailtje wanneer er een nieuwe blog verscheen. Dit heb ik er nu uitgehaald, omdat ik niet onnodig wil spammen. Want als je Saudalicious op social media volgt, zul je de nieuwe updates vast ook wel tegenkomen. Het lijkt me juist leuk om het komende jaar iets meer waarde mee te geven in de nieuwsbrieven, zodat jij er daadwerkelijk iets aan hebt! Denk dan aan tips rondom voeding, leefstijl of Portugal, anekdotes over iets dat ik pas heb meegemaakt en natuurlijk nog steeds de nieuwste berichten, maar dan in een overzicht. Niet op een vast moment, maar net wanneer ik zin en inspiratie heb. Zin om deze te krijgen? Meld je dan hier aan.

Grijze bedoeling

De dagen worden weliswaar wat langer, maar het blijft een grijze en koude bedoeling de afgelopen tijd, als je het mij vraagt. Ik kijk wel weer uit naar de zon die ‘s ochtends door het raam naar binnen schijnt, de warme stralen op je huid, de natuur die in bloei begint te staan en de blauwe luchten. Ach ja, nog even geduld… Uiteindelijk moeten we het ermee doen, en ik moet zeggen dat ik er steeds beter mee om heb leren gaan. Een aantal jaar geleden vermeed ik het meer om naar buiten te gaan als het regende of erg koud was, en nu is dat wel anders! Iedere dag, ongeacht het weer ga ik minimaal 1x even naar buiten. We hebben afgelopen maand veel gewandeld en hardgelopen in alle weersomstandigheden, maar de foto’s vooral gemaakt met iets betere omstandigheden :). In de nieuwsbrief die er binnenkort aan zit te komen deel ik hoe ik hiermee omga; tips en producten die mij helpen om er het beste van te maken.

Gelukkig hebben we trouwens ook nog wel een paar redelijk mooie dagen gehad, die ook nog eens precies in het weekend vielen. We zijn vorige week, toen er weer een beetje blauw tussen het grijze en witte te zien was, naar de Posbank gegaan voor een rondje hardlopen door de heide en over de heuvels. Toch wel één van mijn favoriete plekken. Maar ook heel erg druk op zondag. Tja, dat is natuurlijk wel te verwachten op zo’n bekende plek in deze corona-periode als het ein-de-lijk fatsoenlijk weer is, iedereen vrij is en er niets anders open is om naartoe te gaan.

Online en duo borrels

Tja, door de strengere lock-down en avondklok zijn de avonden de laatste dagen ook iets anders dan normaal. Normaal gesproken spreken we regelmatig af met vrienden en familie voor een gezellige avond. Nu hebben we het vooral gedaan met online pubquizen en avondjes waarin we het zelf gezellig gemaakt hebben; kaarsje aan, lekkere hapjes, drankjes en een spelletje. Voorheen konden we vooral tijdens vakantie, samen uren het kaartspel “toepen” spelen, maar dat werden we wel een beetje zat. Het kwam dus extra goed uit dat ik een tijdens een pubquiz van mijn opdrachtgever een nieuw spel won, die echt ideaal is om met z’n tweeën te spelen; clever. De eerste keer dat we er aan begonnen en de spelregels lazen hadden we beide de behoefte om er gelijk weer mee te stoppen. Het lijkt super ingewikkeld in eerste instantie. Maar gelukkig hebben we toch doorgezet, want nu vinden we het heel erg leuk en moeten we opletten dat we niet tot midden in de nacht doorgaan :).

Omdat we beide zeer weinig alcohol drinken, drinken we tijdens zo’n avondje vaak kombucha. Nu heb ik sinds kort de kombucha van aard’g ontdekt en daar ben ik héél blij mee! Alsof je een wijntje drinkt, maar dan eentje die daadwerkelijk goed is voor je darmen in plaats van ongezond. Deze kombucha is één van de weinige waar helemaal geen suiker of andere zoetstoffen in zit en toch super lekker smaakt. Het gevoel dat je je darmen er een plezier mee doet maakt het voor mij extra lekker en leuk om uit te drinken. En dat doen we gewoon in een glas wijn. Wie zegt dat het alleen gezellig is als je alcohol drinkt?! 😉 Wat lekkere olijfjes, chipjes, groentes en crackers met spreads erbij en je kunt ongelimiteerd genieten.

Lekker koken

Deze maand hebben we meer dan ooit uitgebreid gekookt. We zijn beide iets meer thuis en minder aan het werk en hebben dus wat meer tijd over om dingen te doen waar we gelukkig (en gezond) van worden. Naast wandelen, connecten en sporten is dat ook koken en gezond eten. Er zijn veel nieuwe receptjes ontstaan, maar vaak heb ik niet de moeite of tijd genomen om dit helemaal uit te schrijven… Dat komt er dus nog aan, als ik nog op tijd ben voordat de lente begint. Want ik denk niet dat jullie zitten te wachten op boerenkool recepten en andere winterse kost als de temperatuur wel lekker stijgt :).

Ook hebben we regelmatig van recepten van saudalicious.com genoten, trouwens! Zo komt de tomatada meermaals hier op tafel, maar ook de courgetti, een variant van de ovos rotos en de doperwtenstoof. Vaak allemaal wel met een nieuwe twist, want ook mijn eigen recepten volgen kan ik niet zo goed haha :). En zo zie je maar weer; in real life zien ook onze borden er een stuk minder aantrekkelijk uit dan op de foto die ik maak voor de website!

Heel naar nieuws uit Portugal

Tja, bij een overzichtje Altos e Baixos, horen ook de “baixos”, de downs. Het gaat niet zo goed wat betreft corona (no shit sherlock ;)), maar in het bijzonder in Portugal. De besmettingen en overlijdens liepen deze maand in rap tempo op. Zo ook in ons familie-dorp, waar ons huis staat. Het ene bericht na het andere stroomde in onze inboxen; die is besmet, die ligt in het ziekenhuis, die is ernstig ziek en uiteindelijk… ook de overlijdensberichten van twee familieleden die mij erg dierbaar waren. Moeder en zoon, precies één week na elkaar. Vader die nog in het ziekenhuis lag, waardoor hij beide uitvaarten niet eens kon bijwonen. Een ontzettend schrijnende situatie waar ik veel verdriet en zorgen om heb (gehad). Ik hoop dat dit voorlopig even de laatste vreselijke berichten zullen zijn…

Wat er online kwam:

Sinds dit jaar is er een leuke samenwerking tot stand gekomen met gastbloggers die allemaal iets met Portugal en bewust leven hebben. Een geweldige verrijking van dit platform dus! Pieter was de eerste gastblogger die zich voorstelde aan jullie en de week daarna ook direct zijn eerste gastblog voor jullie schreef; namelijk over het vegetarisme in Portugal.

Naast de artikelen van de gastblogger ben ook ikzelf weer eindelijk een beetje begonnen met bloggen. Dit resulteerde in drie nieuwe artikelen van mijn hand deze maand; namelijk een lekker recept voor een vegan wortelspread, een heerlijk ontbijtje van wafels en carobe en het tweede deel van de vakantieverslag van onze auto vakantie naar Portugal dit jaar die in het teken staat van de streek Alentejo!

Hoe was jou Januari?

Até a próxima!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur