if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e Baixos 18# | Mijn ups en downs van februari

1 maart 2021

De derde maand van het jaar is alweer aangebroken. Maart. Ik vind het altijd fijn als het zover is, want maart doet me denken aan lente, zon en het einde van de winter. Op naar warmere temperaturen! Zoals iedere maand deel ik een kort stukje over afgelopen maand. Wat heb ik zoal gedaan, ontdekt en gezien in februari?

Sneeuw in de lentezon

Ja, het was wat betreft het weer een maand van extremen. Ik denk dat ik in mijn leven nog niet zoveel sneeuw heb zien liggen! Bij de aankondiging zag ik er een beetje tegenop; het was al zo lang koud en grauw, ik was al lang en breed toe aan de lente. Helemaal, nu we dit jaar niet even kort aan onze winter konden ontsnappen door middel van een vakantie, zoals we dat vorig jaar deden in Kaapverdië en eerder in Brazilië. Maar eerlijk is eerlijk; het was eigenlijk best leuk en vooral adembenemend mooi om de wereld te zien onder een prachtig glinsterende witte laag. Ik had me eerst voorgenomen om de hardloopschoenen even op te bergen, maar nadat ik me er een eerste keer aan waagde, merkte ik gelijk dat het wel meeviel met de gladheid en dat het juist een fijne, warmere manier is om te genieten van de sneeuw en de vrolijke mensen. We besloten in het weekend ook om een wandeling te maken in het bos, bij Rhenen. We wandelden een heel stuk het bos in en kwamen onderweg paarden en herten tegen, het was prachtig! Door ons enthousiasme hadden we even niet door dat we dezelfde weg ook terug moesten lopen om bij de auto te komen. Ondertussen waren onze voeten al behoorlijk koud en nat. De terugweg was dus behoorlijk afzien, maar het was wel één van de mooiste wandelingen in Nederland ooit!

En precies één week later liepen we ineens in onze t-shirts over de veluwe, te genieten van de lentezon. Wát een contrast! Het was heerlijk warm in de zon, en als de wegsmeltende hoopjes sneeuw er niet hadden gelegen, had je gewoon niet geloofd dat het die week ervoor nog bijna 20 grader kouder was!

Als je deze updates vaker volgt, en je me ook op Instagram volgt, dan weet je dat ik ervan houd om nieuwe plekjes te ontdekken. Dit keer was het de Veluwezoom, maar dan vanaf een andere ingang dan dat we normaal ook. De drukte bij natuur wandelgebieden door het mooie weer waar ze over in het nieuws spraken, merkten wij niet veel van. We hebben een stukje hardgelopen, gewandeld en foto’s gemaakt. Sneeuw is mooi en leuk, maar die eerste warme zonnestralen in het jaar doen toch ook wel écht iets met mijn humeur 🙂 Ik heb deze maand zelfs weer voor het eerst in mijn korte broek hard gelopen. Dat is altijd een hoogtepuntje! (En ja, dat gebeurt bij mij niet zo snel :))

Kook-upgrades

Lange tijd was ik op zoek naar nieuwe pannen. We hadden twee koekenpannen die beide versleten waren (lees; te vaak aangekoekt) en ik kon ook wel een nieuwe ovenschaal én hapjespan gebruiken. Vooral voor stoofgerechten zoals curry’s merkte ik dat onze hapjespan echt te klein was. Ik vind het namelijk handig om gelijk voor twee keer te koken zodat we een deel kunnen bewaren, maar dat paste steeds maar nét.

Maar omdat ik het belangrijk vind dat ik over een paar jaar niet weer opnieuw pannen zou moeten aanschaffen, ben ik me er goed in gaan verdiepen. Gietijzer leek de beste oplossing voor een duurzame pan. Ik besloot dus te gaan voor een gietijzeren hapjespan en een gietijzeren koekenpan. Ik wilde het liefst een pan niet al té veel onderhoud en kwam zo uiteindelijk uit op de gietijzeren hapjespan van BK en een gietijzeren Petromax koekenpan. En omdat ik nu helemaal into zwart was gegaan, besloot ik mijn nieuwe grotere ovenschaal ook in deze kleur te bestellen. Ik maakte daar trouwens direct deze lekkere ovenschotel in! Ik ben heel tevreden met de pannen. Het is even wennen omdat ze een stuk zwaarder zijn dan mijn vorige pannen, maar hoe vaker je ze gebruikt, hoe gemakkelijker het gaat. Ze zijn lekker ruim en ze geven me het gevoel dat ze echt niet stuk kunnen. Die gaan een hele boel leuke jaren in Portugal met ons beleven!:)

Wat er nog meer gebeurde

Deze maand wandelden we nog met wat vrienden en gingen we langs familie. Allemaal niet zulke spannende dingen, maar wel fijne momenten. Iets minder fijn was de ziekenhuisopname van mijn vader. Hij werd opgenomen i.v.m. ernstige klachten ten gevolge van een dubbele longontsteking. Daarbij hebben ze ook pas ontdekt dat zijn hartklep niet goed werkt. Er is waarschijnlijk sprake van een allergische reactie, maar waarvoor weten we nog niet goed. Gelukkig gaat het nu met medicatie een stuk beter met hem. Het is heel moeilijk en naar om te zien om je vader in korte tijd enorm achteruit te zien gaan… Er zijn een aantal hele spannende momenten geweest. En dan is het extra lastig dat er maar één iemand per dag op bezoek mag komen natuurlijk.. Een behoorlijk deel van mijn tijd energie is de afgelopen tijd logischerwijs daar naartoe gegaan. Nu hard hopen dat er iets aan te doen valt in de komende weken! 

Post!

Misschien heb je het al voorbij zien komen. Deze maand begon ik met de 30-dagen challenge van Aard’g. Dit houdt ik dat ik iedere dag een glaasje waterkefir drink. Waterkefir zit vol probiotica en is daarmee gezond voor je darmflora. Ik merkte na een dag of 10 al duidelijk positief verschil in mijn ontlasting. Tja, misschien niet zo’n smakelijk onderwerp, maar wel een hele belangrijke. Want de gezondheid van je darmen is het fundament voor heel veel meer, op lichamelijk én mentaal vlak. Eerder ontving ik ook al de lekkere kombucha’s. Hier ben ik nog meer fan van! We gebruiken het in plaats van een borrel of frisdrank in het weekend of een doordeweekse avond. Lekker fris en gezond. En daarbij zijn alle drankjes van Aard’g ook nog eens vegan, suikervrij (eindelijk een suikervrije kombucha!) en alcoholvrij. Ik ben fan 🙂

Kan je niet kiezen? Voor 29.99 ontvang je het hele assortiment om te proberen (incl. gratis verzendkosten)

Hotspots

Namastey – Veenendaal | Tijdens een bezoekje bij vrienden in Veenendaal bestelden we hier wat te eten. Heerlijke, soepjes en smaakvolle curry’s! Hier gaan we absoluut eens eten zodra ze weer open zijn. De naan-broodjes vonden we wel iets tegenvallen qua structuur (een klein beetje taai).

De Proloog – Amerongen | Tja, ik val een beetje in herhaling misschien, maar ook deze maand zijn we weer voor een korte koffie-en-taart-stop bij de Proloog geweest. Zo handig dat ze zo dichtbij het bos zitten. Normaal gesproken altijd onze vaste prik als we in de buurt zijn van Amerongen voor een wandeling en hardlooprondje.

Créme – Den Bosch | Als afwisseling van onze natuur uitstapjes besloten we een keertje een urban wandelingetje te maken in één van onze favoriete steden; Den Bosch. We wandelden door de stad en door parken, schoten wat hardloop foto’s voor Dennis zijn instagrampagina en profiteerden natuurlijk gelijk van het to-go aanbod in deze stad bij Créme. Lekkere koffie en heerlijke taartjes!

Wat er online kwam

Recepten

Het kan nog nét; een romige pompoensoep met kastanjes. Gelukkig zijn kastanjes gewoon online te bestellen en is de pompoen nog volop te koop. Een heerlijke romige soep om lekker bij je lunch te eten bijvoorbeeld. Ook schreef ik laatst ein-de-lijk het recept uit voor de curry die wij thuis regelmatig eten; een pompoencurry, helemaal zelf gemaakt, maar ik beloof je; hij is echt makkelijk te maken. Geen gedoe met 20 verschillende kruiden en een vijzel. 
Tot slot nog eentje die hier veel op tafel komt; het probiotica bommetje waar ik het al eerder over had; de ovenschotel met vegan tempeh gehakt en zuurkool

Portugal

Ook over Portugal schreef ik nog een leuke blog; namelijk wat te doen in de hoofdstad van Alentejo; Évora? Een stad waar wij op slag verliefd op werden! Vlak na ons bezoek aan deze stad kwamen we terecht op een olijfboomgaard bij João, voor een olijfolieproeverij. Ook hier schreef ik een blog over, en die lees je hier. Hoe de reis daarna verder ging lees je in dit artikel.
Tot slot kon je deze maand kennismaken met één van de nieuwe gastbloggers, Isabelle. Zij schreef kort daarna ook een leuk artikel over onbekende en interessante vruchten en groenten uit Portugal.

Gezondheid

Tot slot kwam er nog een artikel online waarin ik mijn 5 tips voor gezondere darmen met je deel.

Até a próxima!

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blogs, recepten en fijne Saudalicious extra’s gratis in je mailbox!

Saudalicious steunen?

Geniet je van de content van Saudalicious via Social Media en de blog? Wil je iets bijdragen aan het platform Saudalicious zodat ik gratis content over Portugal, eten en gezondheid kan blijven maken? Dat vind ik super lief! Je kunt via deze link via je bankaccount of Paypal een zelf te kiezen bedrag doneren. Alle kleine beetjes helpen :). Oh, en let me know, zodat ik je kan bedanken!

Korting met code SAUDALICIOUS bij:

  • Iron roots: -10% op mijn favo duurzame sportkleding (Wereldwijd)
  • Vitaily: – €7,50 op kwalitatieve, duurzame supplementen (Europa)
  • Common & Sense: -15% op mijn favo duurzaam Nederlands kledingmerk (NL)
  • Koro: -5% op mijn favo food webshop waar ik een groot deel van mijn houdbare boodschappen koop (PT & NL)
  • Olie van Olivia: -10% Lekkerste eerlijke olijfolies (NL)
  • Botanical Beauty: -10% op 100% natuurlijke skincare (NL)
  • Aard’g: €5,- korting op suikervrije kombucha en waterkefir! (NL + BE)
  • Mister Nata: -10% op Pastel de nata uit Lissabon (NL)

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

Meer inspiratie in je mailbox?

Portugal autohuur