if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {yoast_breadcrumb('');}

Altos e baixos #24 | April ’22

7 mei 2022

April: Mijn verjaardagsmaand. Maar naast mijn verjaardag gebeurde er nog veel meer deze maand. Lees over hoe ik deze maand deed aan detoxen, over onze klusvorderingen, bezoekjes uit Nederland, een bijzonder dorpsfeest, wat we hebben ontdekt tijdens onze wandelingen en meer!

Lees hier alle vorige Altos e Baixos

Ons rustige Portugese leventje

Ja, want dat is wel hoe ik het het beste zou beschrijven; een rustig leventje. Rust, vrijheid, tijd voor elkaar en om te doen waar we van genieten. Dat is precies één van de grootste redenen van onze verhuizing, en dat is ook precies uitgekomen. Lucky us! We genieten van de tijd die we hebben die overschiet nu we minder werken, van de natuur die ons blijft verrassen, van elkaar, van het sporten iedere dag (zelfs als het af en toe regent), de contacten die we hier op doen, en het echte Portugese binnenlandse leventje. Inclusief praatjes met de bejaarde buurvrouwtjes in de straat, de oude mannetjes in het café, wandelingen en drankjes met (gelukkig die zijn er ook) leeftijdsgenoten en familie-bezoekjes en verjaardagen…

Vooral dat laatste is heel bijzonder om te ervaren, ergens voelt het alsof ik een soort van andere familie heb gekregen waar ik nu de verjaardagen mee vier. Dit was natuurlijk altijd al (verre) familie, maar die zag ik veel minder frequent en niet op hun verjaardag. Deze maand was de man van de nicht van mijn moeder jarig. We werden uitgenodigd om ‘feijoada’ te eten met wat vrienden en directe familie. Super lief en leuk dat ze ons uitnodigen! Het gerecht bestaat uit bonen, vlees en kool (hier vind je mijn vega variant) en was gemaakt door een vriend van de jarige. Niet mijn favoriet (door het vette vlees), maar het was zeer smaakvol! Het feestmaal vond plaats in een soort garage, een plek waar deze man vaker kookt voor groepen. Lekker simpel, en juist daarom eigenlijk leuk :). Na het eten kwamen de toetjes en de zelfgemaakte ‘medronho’ op tafel. Die moest natuurlijk even geproefd worden. De verjaardag eindigde in het café, want na de lunch moet daar natuurlijk koffie gedronken worden :).

Het hebben van familie hier helpt wel echt voor ons thuisgevoel. En ook de omgeving zijn we steeds meer gaan waarderen en voelt als thuis. Daarom zijn we juist dankbaar dat het zo is gelopen, en we eigenlijk per toeval wonen in het familiedorp van mijn moeder/oma. We kochten het huis namelijk voor vakantie, en niet om er te wonen. Als we dat wisten hadden we misschien wel een ander huis, op een andere plek gekocht. Maar het moest zo zijn!

Maar we genieten natuurlijk ook enorm van de dingen die we doen, ontwikkelen en ondernemen. Want alleen maar slow en rustig zou ik ook wat saai vinden. De maand april vloog voorbij, mede omdat hij zo vol zat met van alles en nog wat. Veelal leuke dingen! Eigenlijk is het iets te veel voor in één blog, maar we doen het er mee!

Klusvorderingen

De badkamer

De badkamer is ondertussen af! Op de aankleding na dan… Maar de verbouwing zit erop. Wat een opluchting! “Zo’n klein kamertje, en toch zoveel werk :)” dat was het eerste wat de klusjesman tegen mijn moeder zei toen hij ons tegenkwam op het dorpsfeest. Tja… Ook het afmaken ging niet zonder horten of stoten. Er zijn meerdere lekkages geweest die ze gelukkig allemaal wel weer hebben opgelost. De tegeltjes die wij hebben uitgekozen waren ook niet de makkelijkste; met patronen, zonder patronen, waarvan de bedoeling was ze in een bepaalde verhouding te betegelen zonder dat dezelfde elkaar raken. Uiteindelijk heb ik er nog een groot deel van de tijd bij gestaan om hen hiermee te helpen. Ik kreeg sterk de indruk dat ze tegelen niet zo vaak deden als slopen :). Op het eind zat er óveral cementsluier, ook tussen de reliëf van de tegeltjes. Ook dit heeft nog wat extra uren gekost. MAAR, het is klaar. Misschien niet perfect strak, maar wij zijn tevreden en kunnen heerlijk douchen.

De tuin

Ons eigen DIY project gaat langzaam maar zeker de goede kant op! De paadjes zijn gelegd, de muur van de schuur is grotendeels beplakt met steen en we hebben wat meer groen in de tuin! Voor wat contrast hebben we wat mooie grotere rode stenen uit de natuur meegenomen. Net als twee mooie agave planten die wat verdrukt groeiden. Deze planten groeien hier veel in de natuur! In Nederland hadden wij een enorm grote agave plant, waar ik heel trots op was en die we helaas moesten achterlaten. Extra blij met mijn twee kleine nieuwe dus! Verder hebben we wat extra planten erbij gekocht, zoals een papegaaienplant, een grote cactus, en een kakiboom. Ik ben heel benieuwd of er deze winter kaki’s aan komen en hoe ze zullen smaken!

De sfeer al al zó anders nu we vooral stenen, planten en bloemen zien, in plaats van zwart worteldoek :). We zitten heel graag buiten in het zonnetje of in de schaduw en genieten nu al van ons tuintje. Dat kan dus alleen maar beter worden. Er is namelijk nog heel veel werk te verrichten. Maar, zoals we altijd tegen elkaar zeggen; “passo a passo” (stap voor stap).

12 daagse ayurvedische detox

Voor wie mij ook via Instagram volgt, kon hier waarschijnlijk niet omheen; De 12 daagse ayurvedische detox waar ik, net als vorig jaar, aan mee deed. Kort door de bocht houdt dit in dat je de eerste 4 dagen 3x per dag een gezonde (ayurvedische) maaltijd eet, en verder geen tussendoortjes, bewerkt voedsel, suiker, koffie, etc., de middelste vier dagen eet je één en hetzelfde gerecht; Kitchari. Iedere dag maakten we een pan voor de gehele dag, en steeds met andere groentes, kruiden en toppings. Dat houdt het ook wel makkelijk vol te houden. Ik vind het een heerlijk gerecht en dit recept was mijn lievelingscombi. De laatste vier dagen zijn zoals de eerste vier, zodat je weer opbouwt naar jouw ‘normale’ eetpatroon.

Ik moet zeggen; het viel me erg mee! Ondanks dat ik sinds ik in Portugal woon veel vaker tussendoortjes at en koffie dronk dan de vorige keer dat ik mee deed, kon ik nu heel makkelijk zonder. Merk deze dagen wel trek naar zoetig en ik mis fruit tijdens dit mono-dieet. Maar ergens geeft het ook rust. En het zet je aan het denken (of beter gezegd; vooral voelen)!

Ik voelde me daarna mentaal en lichamelijk lichter en fijner. Het hielp ook erg mee dat Dennis dit keer meedeed. Dan is er ook minder om te weerstaan. We gingen samen even niet meer naar cafés of restaurants. Dat was wel een stuk ongezelliger trouwens. Helemaal omdat we beide net waren hersteld van COVID, en daardoor natuurlijk ook al veel samen en binnen waren. Toen de detox voorbij was genoten we dus weer lekker van al het lekkers en gezelligs. Toen we dus na 3 x overslaan weer bij ons standaard lunch-plekje na de woensdag intervaltraining in Alcanena kwamen, werden we gelijk ondervraagd over wat er aan de hand was en of we misschien op vakantie waren 🙂 Dat is ook altijd zo’n fijn moment in de week, heerlijk (vega!) eten, lieve mensen en lekker tijdloos genieten samen (en na 3 gangen nog geen 17 euro kwijt ;)).

Wat sinds de detox wel veranderd is, is ons eet-ritme (vaster eetritme met voedzame maaltijden) en ik ben me weer wat bewuster van hoeveel meer suiker ik naar binnen werk vergeleken met voordat ik hier kwam wonen:).

Naast de recepten en het eten, waren er meer oefeningen zoals meditaties, yoga, en andere leefstijl tips. Het belang hiervan is om je lichaam te laten wennen aan het nieuwe seizoen dat eraan komt (je eet ook voedsel dat hier bij past). In dit geval laat je dus zowel lichamelijk als mentaal de winter ‘los’. De lome, trage, koude energie maakt plaats voor lichte, frisse en lente-achtige energie. Meer lees je in deze blog over mijn ervaring van vorig jaar.

Bezoek uit Nederland

Deze maand kregen we weer bezoek uit Nederland. Ron heb ik een tijdje geleden via Instagram leren kennen. We vonden gelijke interesse in Portugal en muziek en we spraken af in een Portugese pastelaria in Rotterdam (die helaas niet meer bestaat). Ron liet mij en Dennis Rotterdam zien en we hadden een super gezellig middag. Sindsdien hebben we altijd contact gehouden via Instagram. Hij was met zijn dochter Zoë op tour door Portugal in zijn nieuwe camper/huisje op wielen en kwamen in de buurt. Natuurlijk spreken we dan even af!

Ze kwamen in ons dorp, we hebben wat geborreld in de tuin en sloten af met een lekker diner in Santarém, in de richting die zij de volgende dag op zouden gaan. We hadden fijne gesprekken en bleven tot het allerlaatst zitten. Uiteindelijk zaten alleen wij en het personeel aan een andere tafel in het restaurant. Altijd fijn zulke ontmoetingen!

Later in de maand kwamen mijn moeder en de ouders van Dennis langs. In eerste instantie was het de bedoeling dat het een verrassing was dat mijn moeder er met mijn verjaardag zou zijn, maar Dennis is geen ster in geheimen bewaren (of ik ben goed in ze ontmantelen), dus daar was de verrassing al snel van af :). Het werd dus een verwacht bezoekje, en wij tipten hen om wat eerder te komen in verband met het dorpsfeest dat dit jaar in April in plaats van Februari (i.v.m. Covid) zou plaatsvinden. Extra leuk om dan samen te zijn natuurlijk! Over het feest, de uitstapjes en andere dingen die we hebben gedaan lees je hieronder.

Festas de Amiais de Baixo 2022

Festas de Amiais de Baixo. Een apart kopje voor deze bizarre 5 dagen, want zomaar ‘een dorpsfeest’ is het zéker niet! Eigenlijk is het moeilijk in een paar zinnen te omschrijven en moet je het gewoon hebben meegemaakt 🙂 Maar ik ga een poging wagen. Het feest is een religieus feest, ter ere van São Sebastião. Deze man kwam op voor Christenen die destijds door de Romeinen vervolgd werden… Er zijn processies, fakkeloptochten, een orkest én, minder religieus… HEEL veel eten, drank, vuurwerk en feest tot in de vroege morgen. Al ver van te voren zitten klusjesmannen vol (want je huis moet tiptop zijn), zijn jurken en pakken geregeld en worden tuinen en huizen van buiten schoongemaakt voor hét feest van het jaar. Heel bijzonder om te zien hoe zoiets zo diep geworteld zit in de inwoners, jong en oud. Want ook de jongere mensen van onze leeftijd zijn trots op dit feest en nemen standaard minimaal een week vakantie om er volop van te kunnen genieten.

Er is van te voren een heel programma samengesteld, waarvan de meeste dingen eigenlijk ieder jaar terugkomen. De dagen zitten volgepland van de middag tot aan de vroege uurtjes in de ochtend. De middagen zijn gevuld met optochten, processies, eten, drinken, veilingen, etc. In de avond is er op bepaalde dagen prachtig vuurwerk te zien en de avonden zijn gevuld met optredens (vaak echt bekende Portugese zangers en bands) en in de nacht worden de jongere mensen wakker gehouden door de DJ’s. Dit vindt zich plaats in een oude fabriekshal, die wordt omgetoverd tot een heuse balzaal, discotheek en concertzaal in één. Rond 9:30 word je wakker geschud door de harde knallen van de vuurpijlen. Opstaan! Tijd om de straat op te gaan. Lekker, als je net pas om 6:00 op bed ligt :). Zo’n nachtje doorhalen hebben Dennis en ik dan ook maar één keertje gedaan. De rest van de ochtenden was ik héél blij met mijn slaapmasker en oordoppen :).

Eén van de leukste onderdelen is toch wel ‘a volta’. Dit staat niet op de algemene ‘agenda’, maar toch weet iedereen ervan. Na de laatste processie zijn er een aantal huizen op een bepaalde route met ‘open deuren’. Dit houdt in dat zij tafels vol eten en drinken hebben staan in hun garages of schuren, waar iedereen welkom is. Zoals zij het zelf zeggen; “Niet iedereen, maar wel vrienden van vrienden van vrienden van….” ;). Een grote groep mensen loopt dan dezelfde richting, langs de huizen om te socializen en wat te eten en te drinken. Een avondmaal regelen hoeft die dag dus niet ;). ZO bijzonder om mee te maken hoe gastvrij iedereen is. En ieder huis heeft zo zijn eigen tradities. De één heeft altijd bepaalde visjes van de grill, de ander heeft mooie grote zelfgekweekte aardbeien, bij het huis halverwege dient men een sinaasappel te eten “zodat je de alcohol beter kunt verwerken en nog even door kunt ;)”, bij het een-na-laatste huis is er altijd caldo verde (Portugese aardappelsoep met kool) en bij het allerlaatste huis wordt er fado gezongen door de mannen uit het dorp. Prachtig om te zien.

Goed… Misschien tijd om hier eens een aparte blog over te schrijven? 🙂

Jarig

Ja, deze maand was ik ook nog jarig! 30 jaar, een mijlpaal. Eentje die ik onbeschrijfelijk graag met mijn beide ouders had willen vieren maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Omdat we een heftige periode achter de rug hebben, mijn vader helaas nooit meet met mij mijn verjaardag kan vieren en mijn (directe) familie en vrienden toch niet bij ons zijn, voelde het voor mij niet goed om het met anderen te vieren dus het plan was om lekker wat daagjes naar Alentejo te gaan.

Toen kwam ik er achter dat we dus toch bezoek kregen; mijn moeder en schoonouders. Kon ik het toch nog met dierbaren vieren :). Ze wisten me de avond van te voren toch nog te verrassen met ballonnen en vlaggetjes die ze ophingen terwijl ik aan het douchen was. De dag zelf hebben hebben een middagje in Tomar doorgebracht; wandelen, lekker lunchen en lekker dineren. Via mijn armbandjes was mijn vader er toch nog een klein beetje bij… Het was een hele fijne dag en ik voelde me in helemaal jarig :).

Wandelontdekkingen

Natúúrlijk hebben we weer lekker wat afgewandeld deze maand. Een aantal keer met z’n twee, een paar keer met mijn moeder en schoonouders, en begin van de maand zijn we mee geweest met mijn achternichtje, wiens yoga lerares een wandeling organiseerde. Alle bestaande/gemarkeerde wandelingen waar ik over heb gepost staan in deze Instagram Gids. En omdat plaatjes meer zeggen dan woorden (en ik al veel te veel woorden heb voor één blog) volgen hier gewoon wat foto’s van de wandelingen :).

Leuke uitstapjes in eigen land

Coruche

Dit was een erg leuke ontdekking! We werden op een zaterdag laat wakker, de zon scheen al volop en de vogels floten. Een zomerse dag! “Ik heb zin om vandaag alle to-do’s te laten voor wat ze zijn en iets nieuws te ontdekken”, zei ik tegen Dennis. We gingen hardlopen in de buurt in een veld vol bloemen, ontbeten, maakten een lunch klaar en stapten in de auto. Naar een plek die we al eens eerder kort bezochten tijdens een reis naar huis na een vakantie in de Alentejo; Coruche. De hoofdstad van kurk. We slenterden langs de rivier en door het centrum, picknickten, namen de tijd om te ontspannen op het strandje en genoten van een heel lekker diner. Het weer was perfect, de sfeer was erg leuk, de plek was verrassend mooi (wat we niet door hadden tijdens het eerste vlugge bezoekje) en we voelden ons weer helemaal opgeladen 🙂 Tja, soms laten alle “belangrijke” to-do’s ons vergeten hoe eenvoudig geluk kan zijn, toch?

Voor meer foto’s, swipe naar rechts, door de foto’s van de post op Instagram:

Penedo Furado

Tijdens een warme weekend dag, met mijn moeder en schoonouders besloten we de auto te pakken voor een middagje aan het water bij Penedo Furado. Een mooi strandje aan de Zêzere in een nóg veel mooiere omgeving. Hier zijn wij samen al eens eerder geweest, maar toen was alles dor en zwart, door de bosbrand die toen net een paar weken geleden in dit gebied gewoed had. Enorm zonde, maar ook prachtig om te zien hoe de natuur zich hersteld heeft, 3 jaar later. We hebben wat rond gekeken, nog even lekker in de zon gelegen en zijn naar de watervallen gewandeld.

Constância

Na de middag bij Penedo Furado doorgebracht te hebben, reden we naar het dorpje Constância. Een heel mooi dorpje dat precies grenst aan het gebied waar de rivier de Zêzere overgaat in de rivier Alviela, de rivier die vlakbij ons dorpje begint. Hier hebben we ook even rond gewandeld, en ook al ben ik ook hier al meerdere keren geweest; het blijft een erg leuke plek. De dag sloten we hier af met een heerlijke etentje bij Restaurante Vila Camões.

Tomar

Ik vind Tomar zo’n fijn, mooi stadje. Precies de reden dat ik hier een uitstapje wilde maken met mijn verjaardag. We aten die dag trouwens onze lunch bij dit nieuwe, hippe tentje, dat tevens een bibliotheek is en aten in de avond bij Taverna Antiqua. Een restaurant helemaal in de stijl van de Middeleeuwen, inclusief kaarslicht als hoofdverlichting :), én heerlijk eten! Ik schreef al eens eerder over Tomar in deze blog, maar een blog speciaal over Tomar, vol tips wat te doen en waar te eten komt er nog eens aan!

Post!

Botanical Beauty (+kortingscode)

Via Christel van Casa Simplicity (waar je trouwens nog steeds standaard met korting kunt boeken als je even aangeeft dat je via mij komt:)), maakte ik kennis met Catharine, de founder van het merk Botanical Beauty. Zij was op vakantie bij Christel en Thomas en heeft een aantal van mijn tips voor de omgeving gebruikt. We raakten aan de praat via Instagram en ik werd nieuwsgierig naar de producten van het merk. Haar statement is: “Wat je niet kan eten, moet je ook niet op je huid smeren”. Want wist je dat 60% van wat je smeert, in je bloedbaan terecht komt? Ik wist dat je het opneemt, maar niet dat het zo’n hoog percentage was.

Ik gebruikte zelf eigenlijk heel weinig skincare producten (omdat ik weet dat het vaak meer slecht dan goed doet). Ik gebruikte make-up remover om mijn make up van mijn ogen te halen en een tonic om mijn huid te reinigen. Welke ik vaak zelf maakte met appelazijn en water (maar die geur he…). Verder soms wat dagcrème, maar lang niet altijd. Lekker makkelijk 🙂 Toen Christine mij vroeg of ik iets wilde proberen was ik dan ook sceptisch en vertelde ik haar dat ik weinig gebruik maar er zeker voor open sta, omdat ik nog geen fijn merk heb gevonden dat echt 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt. Ik vertelde wat mijn wensen en klachten waren (droge onderbenen met slechte doorbloeding, normale gezichtshuid met soms wat acne) en het liefst producten die je voor meer dingen kunt gebruiken. Ik kreeg een heel leuk pakketje opgestuurd met beengel, aloë vera gel (te gebruiken als aftersun), natuurlijke zonnebrandcrème, een scrub (heerlijk onder de douche!), dode zee water (gebruik ik nu als tonic) multi-use oil (die ik gebruik als nachtcrème, make-up verwijderaar en voor droge plekjes). En heel eerlijk… ik kan nu al niet meer zonder… Het voelt allemaal zo fijn en zacht en het ruikt heerlijk. Het voelt ook ‘gezond’ en rustgevend om wat meer met mijn zelfzorg bezig te zijn en te weten dat alles wat ik smeer ook daadwerkelijk iets goeds doet voor mijn huid en gezondheid.

En alsof het zo moest zijn; een paar dagen later viel ik op mijn knieën tijdens het hardlopen. De aloë vera gel en de olie gebruik ik nu ook om mijn wond te verzorgen en het dode zeewater om het te ontsmetten. Ik merk veel verschil met ‘gewoon’ vaseline. Het voelt veel fijner en verkoelender aan.

Ok het is duidelijk, ik ben fan! En als ik fan ben, dan gun ik het jou natuurlijk ook! Ik heb gelijk een kortingscode voor je geregeld; Gebruik code ‘saudalicious’ voor 10% korting op het gehele assortiment van Botanical Beauty.

Wat er in april online kwam

OVER REIZEN EN PORTUGAL:

OVER ETEN:

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Vond je dit artikel leuk of inspirerend? Deel het via Facebook of Instagram en als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken!

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Geïnspireerd geraakt door iets in dit artikel? Deel het via Facebook of Instagram. Dat helpt ons enorm 🙂 En als je @saudalicious hierin tagt, kan ik het zien en je gelijk bedanken! Obrigada!

Reistips:

Auto huren: Wij huren onze auto graag via SunnyCars, omdat we hier altijd zeker zijn van een goede all-risk verzkering, zonder onverwachte kosten achteraf. Betrouwbaar en fijn!

Hotel boeken: Ik boek het liefst rechtstreeks, maar wanneer ik kort van te voren boek of we nog niet zeker zijn, dan boek ik via Booking.com. Hierbij wordt je boeking snel bevestigd en kun je sorteren op annuleerbaar. Extra tip: Je kunt ook sorteren op duurzame plekken! Daarbij is het fijn dat als er iets misgaat vanuit de verhuurder, dit altijd goed wordt geregeld.

Tours/tickets: Mijn favoriete website voor tours en tickets voordat ik naar een stad ga is Get Your Guide. Het helpt een idee te krijgen van wat er allemaal te doen is in de stad én voorkomt dat je uren in de rij moet staan omdat je – vaak ook nog goedkoper – vooraf kaartjes kunt kopen voor tripjes, bezoekjes en tours.

Kortingscodes:

Voor Portugal én Nederland

 • Duurzame sportkleding: SAUDALICIOUS voor -10% op Mijn favo duurzame sportkleding van Iron Roots (wereldwijd)
 • Supplementen: SAUDALICIOUS voor -€10,- op kwalitatieve, duurzame en voorgesorteerde supplementen om gezond te blijven van Vitaily (Europa)
 • Portugees Leren: Gebruik code SABINE15 bij de check-out voor 15% korting op alle cursussen van Mia! (wereldwijd)
 • Body & Fit: Kortingscode van 10% verkrijgbaar (vraag even via een berichtje naar mij op social media)! Hier bestel ik soms supplementen, maar vooral vegan eiwitpoeder met de minste troep die ik tot nu toe heb gevonden én stevia drops. (Europa)
 • Colorful Standard: code SAUDALICIOUSCS10 voor 10% Korting op dit duurzame kledingmerk met kleding in alle mogenlijke kleuren.
 • Organic Basics: Code SAUDALICIOUS voor 10% korting op duurzame, gezonde basic kleding en ondergoed.

Alleen voor Nederland:

 • EMB TestSAUDALICIOUS voor -5% op een gezondheidscheck op basis van energetisch morfologische bloedtest bij Food your Thought (NL)
 • Kombucha & Waterkefir: SAUDALICIOUS voor -€5,- op suikervrije kombucha’s of waterkefir van Aard’g (NL+BE)
 • Duurzame slow fashion: SAUDALICIOUS voor -15% op het prachtige duurzame slow fashion merk Common & Sense (NL)
 • Pastel de nata: SAUDALICIOUS voor -10% op Pastéis de nata uit Lissabon van Mister Nata (NL)
 • Gezond glutenvrij brood: SAUDALICIOUS voor -10% op de gezonde meelmixen van Oerchef. Super vers, simpel en snel; water, eitjes, mengen en in de oven!
 • Natuurlijke skincare: SAUDALICIOUS voor -10% op 100% natuurlijke skincare van Botanical Beauty (NL)

Alleen voor Portugal:

 • Origens bio: SAUDALICIOUS voor -10% bij deze fijne online store waar je veel biologische producten vindt!
 • Captain Kombucha: SAUDALICIOUS voor -20% korting op mijn favoriete kombucha en waterkefir van Portugal

Iets nodig van onderstaande webshops? Door deze links te gebruiken steun Saudalicious, omdat ik dan een kleine commissie ontvang. Kost jou niets extra’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Sabine

saudalicious over mij zijbalkOlá! Ik ben Sabine, half Nederlands, half Portugees, gek op eten, ontdekken en Portugal. Op Saudalicious.com vind je inspiratie op het gebied van food en een gezonde, bewuste en eigenzinnige lifestyle. Dit alles met een lekkere slow, positieve, Portugese vibe.

Klik hier om meer te weten te komen over mij en Saudalicious.

zonnepanelen portugal plaatsen korting berekenen verbruik besparing
Op dit bedrag krijg je extra 10% korting door "Saudalicious" te noemen of mij een mail te sturen.
Alle belangrijke hoogwaardige supplementen in één dagzakje. Verzending door heel Europa
Portugal autohuur